Η εμβληματική μορφή του Αλέξη Ζορμπά από το μνημειώδες και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» ξαναζωντανεύει από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη, με την αυθεντική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και σε μια μοναδική διασκευή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξης Ζορμπάς" Βαλτινός

 

 

Η παράσταση θα ανέβει εφέτος το καλοκαίρι σε Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, τιμώντας το Έτος Καζαντζάκη 2017, που σηματοδοτεί τα 60 χρόνια από το θάνατο του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα των νεότερων χρόνων.

Οι παραστάσεις στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 24 Ιουλίου και την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δάσους 2017.

 

 

 

 

 

Τον Αλέξη Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γρηγόρης Βαλτινός, αναλαμβάνοντας τον επικό αυτό ρόλο, πλαισιωμένος από ένα μεγάλο και καταξιωμένο θίασο. Τις χορογραφίες επιμελείται ο Δημήτρης Παπάζογλου. Τα σκηνικά που μας μεταφέρουν στην Κρήτη του μεσοπολέμου είναι του σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη και τα κοστούμια της ενδυματολόγου Ντένης Βαχλιώτη.

 

 

 

Στη σκηνή θα δούμε να ζωντανεύει με μια νέα δημιουργική ματιά και ένα ανεπανάληπτο τρόπο ο «μοναδικός διάλογος ενός καλαμαρά και ενός μεγάλου ανθρώπου του λαού, διάλογος μεταξύ του δικηγόρου Νου και της μεγάλης ψυχής του λαού», όπως αναφέρει ο ίδιος ο Νίκος Καζαντζάκης για τη διαχρονική φιλία του με τον Ζορμπά.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξης Ζορμπάς" Βαλτινός

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξης Ζορμπάς" του Νίκου Καζαντζάκη θέατρο δάσους ntng

 

 

Ταυτότητα Παράστασης
Συγγραφέας: Νίκος Καζαντζάκης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Ενορχήστρωση: Αλέξιος Πρίφτης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:

Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Βερλέκης Στέλλα Γκίκα, Ναταλία Δραγούμη, Ταμίλα Κουλίεβα, Άννα Μονογιού, Μέμος Μπεγνής, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Παράσχος, Γρηγόρης Σταμούλης και ο Ρένος Ρώτας

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξης Ζορμπάς" Βαλτινός

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξης Ζορμπάς" του Νίκου Καζαντζάκη θέατρο δάσους ntng

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξης Ζορμπάς" Βαλτινός

 

Συμμετέχουν οι:

Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Βασίλης Ζαϊφίδης, Βασίλης Λέμπερος, Αλεξία Μουστάκα, Αρετή Πασχάλη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Μαριαλένα Ροζάκη, Αλέξανδρος Σιάτρας, Γιώργος Τσούρμας, Νικορέστης Χανιωτάκης , Χριστίνα Ψάλτη

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξης Ζορμπάς" του Νίκου Καζαντζάκη θέατρο δάσους

 

 

Θέατρο Δάσους

Διεύθυνση: Δάσος Σέιχ Σου
Τηλέφωνα: 2135200200, 2310245307

 

 

Ημερομηνίες παράστασης: Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 (Ώρα έναρξης: 21.30)

Τιμές Εισιτηρίων: από 17€


Προπώληση: