Το Sail For Pink συνεχίζει να μεταδίδει το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί εάν διαγνωστεί έγκαιρα. «Το ‘Άλμα Ζωής’ στη Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε από 20 γυναίκες, άγνωστες μεταξύ μας, όμως, με ένα κοινό σημείο που μας συνδέει, τον καρκίνο του μαστού. Ξεκινήσαμε και εδώ, διότι θεωρούσαμε ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουν την ευκαιρία όσο γίνεται περισσότερες γυναίκες να δεχτούν όλα αυτά που προσφέρει το ‘Άλμα Ζωής’, για δυο πολύ βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι πως στηρίζει τη γυναίκα όπου νοσεί, αλλά και την οικογένειά της, προσφέροντας ότι μπορεί να χρειάζεται μια γυναίκα η οποία έχει βιώσει τον καρκίνο του μαστού. Ο δεύτερος λόγος είναι η πρόληψη και θέλουμε η ενημερώσουμε πως αν αντιληφθεί από νωρίς ο καρκίνος του μαστού, σε πρώιμο στάδιο, είναι 100% ιάσιμος. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε σε όλες τις γυναίκες, προκειμένου να τις προτρέψουμε ώστε να κάνουν πρόληψη», ανέφερε η πρόεδρος του «Άλμα Ζωής», Κούλα Δερεκενάρη, στη συνέντευξη Τύπου για το 7ο Sail For Pink. Πρόκειται για  το κορυφαίο event του Συλλόγου, όπου τα τελευταία 7 χρόνια διοργανώνει πορείες και ιστιοπλοϊκούς αγώνες, στο κέντρο της πόλης, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει σε όλες τις δράσεις που γίνονται, περνώντας το μήνυμα της πρόληψης.

 

 

 

Η κ. Δερεκενάρη ανέφερε επίσης πως την ημέρα του Sail For Pink, θα υπάρχει και μια κινητή μονάδα του Θεαγενείου, όπου οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα εξεταστούν δωρεάν. Η υπεύθυνη των προγραμμάτων, Δέσποινα Πάρτσια, δήλωσε πως τα τελευταία χρόνια το Άλμα Ζωής δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη με κύριο στόχο να στηρίξει τις γυναίκες που νοσούν και τις οικογενειακές τους, να δικαιώσει το μήνυμα της πρόληψης μέσω ειδικών προγραμμάτων, αλλά και να εκπαιδεύσει αντίστοιχα τις γυναίκες που νοσούν στο πως να αποκτήσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. «Μέσα από το sail for pink δίνουμε φωνή σε όλες τις γυναίκες που νοσούν, αλλά δίνουμε και μια ελπίδα σε όλους πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να αντιμετωπιστεί αν διαγνωστεί έγκαιρα».

«Πριν από έξι χρόνια, ψάχνοντας για το ποια θα ήταν η εκδήλωση όπου δεν θα είναι μαραθώνιος ή κάποιο άλλο δρώμενο που γίνεται από άλλα σωματεία, προκειμένου να συγκεντρώσουμε τα χρήματα για τα προγράμματα αλλά και να διαδώσουμε το μήνυμα της πρόληψης, εμπνευστήκαμε την ιδέα να κάνουμε μια εκστρατεία μέσα από τη θάλασσα. Με τη συμμετοχή όλων των αθλητικών σωματείων της πόλης, βγάζοντας τα σκάφη κοντά στο κέντρο και βάζοντας μέσα σε αυτά κόσμο που δεν γνωρίζει ιστιοπλοΐα, ώστε να γνωρίσει αυτό το άθλημα, να ‘ανοίξει πανιά’ και να έρθει κοντά στη δράση», δήλωσε η Αλεξία Αηδονά τονίζοντας πως «Την πρώτη χρονιά ήμασταν γύρω στα 20 σκάφη και με το ζόρι 500 άτομα στη στεριά. Σήμερα, έξι χρόνια μετά, έχουμε φτάσει να έχουμε 21.000 συμμετοχές στη στεριά και στην Πορεία Ελπίδας, πάνω από 70 ιστιοπλοϊκά σκάφη, με πάνω από 500 συμμετοχές συμμετέχουν και τα 10 ναυτοαθλητικά σωματεία της πόλη και περισσότερες από 500 εταιρίες και χορηγούς που μας στηρίζουν».

 

 

Ο συντονισμένος στην παγκόσμια μάχη ενάντια στον καρκίνο, Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, θέλει μέσα από αυτή την εκστρατεία να μεταδώσει ένα μήνυμα ζωής, δύναμης, χαράς, ενέργειας και αθλητισμού. Σκοπός της φετινής χρονιάς είναι να ενημερωθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, για τη μάχη ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού και να στηριχθούν για άλλη μια χρονιά προγράμματα με στόχο: την ενημέρωση, την ενίσχυση της γυναικείας ταυτότητας, την υποστήριξη και τη δημιουργική έκφραση στις γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού, την ενδυνάμωση και τη στήριξη των ασθενών αναφορικά με τα δικαιώματά τους.

Με τα έσοδα του Sail For Pink πραγματοποιούνται τα εξής προγράμματα: 1) Κλινική εξέταση μαστού σε ανασφάλιστες γυναίκες , 2) 10 Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης Μελών, 3) Πρόγραμμα ενημέρωσης για την πρόληψη, 4) Έγκαιρη Διάγνωση σε Νέους, 5) Πρόγραμμα ενημέρωσης για την πρόληψη, 6) Έγκαιρη Διάγνωση σε Χώρους και 7) Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Μελών.

Φέτος, με σύνθημα «Διαδρομή Αγάπης – Πλεύσης Ζωής» οι δράσεις στη θάλασσα και στη στεριά ενώνονται την Κυριακή 12 Μαΐου, στις 11 το πρωί μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου.

Επίσης, πριν από την Κυριακή του Sail For Pink, θα πραγματοποιηθούν τρία μεγάλα events, με σκοπό νέες εγγραφές, ενώ το Σάββατο 11 Μαΐου θα διοργανωθεί το Pink Cocktail Party, στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο.

 

 

 

 

Πηγή: https://www.makthes.gr/alma-zois-to-7o-sail-for-pink-einai-gegonos-211916