Το Νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Perrotis College, το οποίο φέρει το όνομά της, εγκαινίασε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου, η μεγάλη ευεργέτιδα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, κα. Αλίκη Περρωτή. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έκοψε την κορδέλα εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του κέντρου, έχοντας στο πλάι της τον Πρόεδρο της Α.Γ.Σ Δρ. Πάνο Κανέλλη.

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος του ιδρύματος Πάνος Κανέλλης δήλωσε περιχαρής και χαρακτήρισε μια πολύ σημαντική ημέρα για το κολλέγιο Perrotis και για την ίδια την Αλίκη Περρωτή. Σημείωσε ότι ο χώρος θα εξυπηρετήσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της σχολής για τις επόμενες δεκαετίες. «Πιστεύουμε ότι ανεβάζει αρκετά ψηλά τον πήχη για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε ξανά στα καινούργια όνειρά μας και στις καινούργιες φιλοδοξίες μας» ανέφερε. «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις αίθουσες και για το ευρύτερο κοινό της Θεσσαλονίκης και θα είναι στη διάθεση όποιον θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις αίθουσες αυτές» τόνισε.

 

 

 

 

 

Οι υπερσύχρονες εγκαταστάσεις

Η νέα ακαδημαϊκή υποδομή θα λειτουργήσει ως κόμβος συνεργατικής μάθησης για σπουδαστές και καθηγητές σε εκπαιδευτικά πεδία που σχετίζονται με γεωργία, το περιβάλλον και τις επιστήμες ζωής. Αποτελείται από τρεις ορόφους 3.500 τ.μ. και δύο παράλληλες πτέρυγες που συνδέονται με αίθριο, ενώ περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας και μελέτης, αμφιθέατρα, εργαστήρια και κοινόχρηστους εκπαιδευτικούς χώρους για 700 σπουδαστές.

 

 

 

 

 

 

Οι αρχές του αειφόρου σχεδιασμού εφαρμόζονται παντού, με υλικά και δομικά στοιχεία που επιλέχτηκαν για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο το φυσικό περιβάλλον, μειώνοντας παράλληλα το ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου. Το νέο ακαδημαϊκό συγκρότημα θα επεκτείνει την δυναμικότητα του Perrotis College στην εφαρμοσμένη έρευνα και την καινοτομία, ενισχύοντας παράλληλα την επιχειρηματικότητα.

Η Αλίκη Περρωτή αρωγός της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Η «επαφή» της κας. Αλίκης Περρωτή με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή ξεκίνησε το 1990. Έξι χρόνια αργότερα – με δωρεά της – ιδρύθηκε το Perrotis College στη μνήμη του συζύγου της Δημήτρη Περρωτή, το οποίο έκτοτε εκπαιδεύει ηγέτες για βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα, σε όλη τη νοτιανατολική Ευρώπη και πέρα από αυτή. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα και οδηγεί στην απονομή πτυχίου BSc (Hons), πιστοποιημένο από το Πανεπιστήμιο Cardiff Metropolitan της Ουαλίας, ενώ από τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε τη λειτουργία της και η Μεταπτυχιακή Σχολή.

 

Εγκαινιάστηκε το σύγχρονο εκπαιδευτικό Κέντρο Αλίκη Περρωτή (ΦΩΤΟ+VIDEO)

 

 

Η κα. Περρωτή όχι μόνο αγαπά τους νέους αλλά το δείχνει έμπρακτα. Χάρη στη φιλανθρωπία της εκατοντάδες νέοι και νέες της Ελλάδας –κι όχι μόνο- απέκτησαν πρόσβαση στην εκπαίδευση και τη δυνατότητα να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Μια χαρισματική προσωπικότητα που με τη γενναιοδωρία και το χαμόγελο της επιβεβαιώνει και υπογραμμίζει την Πλατωνική ρήση: «Παιδεία είναι η δύναμη που καλλιεργεί την ψυχή».

Μετά την ίδρυση του Perrotis College, η Αλίκη Περρωτή συνέχισε να ευεργετεί με σημαντικές δωρεές το ίδρυμα. Με αυτόν τον τρόπο έγιναν: η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός της Βιβλιοθήκης «Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή» (2001), η κατασκευή της Σπουδαστικής Εστίας «Αλίκη Περρωτή» (2010) και η δημιουργία των Επιστημονικών Εργαστηρίων «Αλίκη Περρωτή» (2013). Παράλληλα, έδινε κι εξακολουθεί να δίνει υποτροφίες σε διάφορες κατηγορίες σπουδαστών.

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.thessnews.gr/article/59506/egkainiastike-to-sygchrono-ekpaideytiko-kentro-aliki-perroti-fotovideo