Την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης της χρήσης του αναψυκτηρίου που βρίσκεται στον Κέδρινο Λόφο, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Το αναψυκτήριο «Κέδρινος Λόφος», ένα από τα πιο γνωστά και πολυσύχναστα μέρη με θέα όλη την πόλη, ρημάζει. Όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ της ThessNews έχει γίνει στόχος επιτήδειων που την τελευταία διετία έχουν κάνει πλιάτσικο σε όλο το κτίριο, στους βοηθητικούς χώρους και στο ημιυπαίθριο.

Μάλιστα τον περασμένο Απρίλιο μια οικογένεια είχε κάνει κατάληψη στους βοηθητικούς χώρους, όπου διαμένει μια τετραμελής οικογένεια, χρησιμοποιώντας τους εξωτερικούς χώρους για συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών.

 

Το ιστορικό

Το συγκεκριμένο αναψυκτήριο ήταν μισθωμένο για έξι χρόνια μέχρι τον Μάρτιο του 2010 με το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει την εκ νέου παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης της χρήσης του αναψυκτηρίου, έναντι της οποίας η έως τότε ανάδοχος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή της εταιρίας, η οποία όμως εξακολουθούσε να κάνει χρήση του μισθίου υποχρεούμενη στην καταβολή προς τον Δήμο αποζημίωσης χρήσης. Η εν λόγω εταιρία έπαψε να έχει τη χρήση του αναψυκτηρίου τον Σεπτέμβριο του 2013. Έκτοτε το ακίνητο παραμένει κενό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης στο ακίνητο υπήρχαν αυθαίρετες κατασκευές με αποτέλεσμα στις 10/10/2016 έγινε οριστική υπαγωγή του ακινήτου στον Ν.4178/2013.

Πιο συγκεκριμένα,το εμβαδόν του κτίσματος, όπως έχει δηλωθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ήταν 248,67 τμ και το εμβαδόν του αντίστοιχου γεωτεμαχίου 2.805,89 τμ. εκ των 248,67 τμ, μόνο τα 170 τμ είναι νόμιμα (υπ’αρ.1472/12-7-2004 οικοδομική άδεια) και έχουν εξαιρεθεί τόσο της αναδάσωσης (υπ’αρ.2193/9-10-73 απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης) όσο και της κατεδάφισης (υπ’αρ.71756/11-11-1988 απόφαση Υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ). Για το λόγο αυτό, μετά την οριστική υπαγωγή του ακινήτου στον παραπάνω νόμο, ακολούθησε η κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών.

Σήμερα, το δημοτικό αναψυκτήριο του Κέδρινου Λόφου, περιλαμβάνει το κτίσμα εμβαδού 170 τμ, και την ανοιχτή βεράντα επιφάνειας περίπου 55 τμ, η οποία σκεπάζεται από στέγαστρο σε συνέχεια του δώματος του κτιρίου.

 

Απόφαση για εκμίσθωση και εργασίες

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση χθες του δημοτικού συμβουλίου, η Οικονομική Επιτροπή θα προβεί στην κατάρτιση των όρων και στη διεξαγωγή της δημοπρασίας για την παραχώρηση του ακινήτου.

Για να καταστεί λειτουργικό το αναψυκτήριο, χρήζει κάποιων εργασιών που απαιτούνται τόσο στο υφιστάμενο κτίσμα, όσο και στην ανοιχτή βεράντα και αφορούν την αποκατάσταση αυτών και τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις. Οι εργασίες αυτές, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου από τον μισθωτή, κατόπιν έκδοσης άδειας εργασιών αποκατάστασης του χώρου από την αρμόδια υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών καθώς και τυχόν άλλων αδειών που θα απαιτηθούν σύμφωνα με τη νομοθεσία.

«Μετά από την επικύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει η διακήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού» ανέφερε στην ThessNews η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου. Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που θέλουν να το αξιοποιήσουν με τις διαδικασίες να τρέξουν το συντομότερο δυνατόν. Όμως λόγω των αρκετών εργασιών που πρέπει να κάνει ο νέος μισθωτής το αναψυκτήριο δεν αναμένεται να λειτουργήσει πριν το φθινόπωρο.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ

 

 

 

 

Πηγή: http://www.thessnews.gr/article/90164/anoigei-o-dromos-gia-to-anapsyktirio-ston-kedrino-lofo-