Ο Γερμανός εκκεντρικός σχεδιαστής μόδας και φωτογράφος Καρλ Λάγκερφελντ  πέθανε χθες το πρωί στο Παρίσι, σε ηλικία 85 ετών. Είχε εισαχθεί εσπευσμένα το βράδυ της Δευτέρας σε νοσοκομείο, καθώς τελευταία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

 

 

Αν και ο ίδιος φρόντιζε να κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό την ακριβή ημερομηνία γέννησής του, πιστεύεται ότι γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1933 στο Αμβούργο, σε μία ιδιαίτερα εύπορη οικογένεια βιομηχάνων. Το ξεκίνημα του στον χώρο της υψηλής ραπτικής καταγράφηκε στα 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του ιταλικού Οίκου «Tiziani», ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, γαλλικό στούντιο «Chloe».

 

Στη συνέχεια, εργάσθηκε και για άλλους Οίκους διεθνούς φήμης, όπως για τον Οίκο «Fendi» το 1965, τον ιταλικό Οίκο «Curiel» το 1970 και τον γαλλικό Οίκο «Chanel», όπου διετέλεσε για πολλά χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής.

 

Καυστικός, ενίοτε κυνικός, προσβλητικός και εξωστρεφής, προκαλούσε ποικίλες αντιδράσεις με τις εκάστοτε, ιστορικές ρήσεις του, οι οποίες έχουν καταγραφεί στο συνεργατικό πόνημα «The World According to Karl».

 

 

 

«Μια μικρή αίσθηση του χιούμορ και λίγη ασέβεια. Αυτά χρειάζεται ένας θρύλος για να επιβιώσει»

Καρλ Λάγκερφελντ 

 

 

 

 

 

Βίντεο: AMNAwebTV

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1445996/pethane-o-karl-lagkerfelnt