Παρέμβαση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης έκαναν οι εργαζόμενοι του δήμου τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την διοίκηση Μπουτάρη οριστικές απαντήσεις για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας αλλά και για τα ανοιχτά ζητήματα με τις πληρωμές των εργαζομένων.

Ειδικότερα για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Φ. Μαραντζίδης αναφέρθηκε ακόμη και στον θάνατο εργαζόμενου του δήμου στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης υπενθυμίζοντας αναφορά τους στην επιθεώρηση εργασίας κατηγορόντας ότι η κυβέρνηση και η διοίκηση του δήμου θεωρεί τα ζητήματα αυτά ως ένα κόστος που πρέπει να μειώσουν. Παράλληλα έκανε λόγο για εμβολιασμούς και ιατρικές εξετάσεις που δεν γίνονται, για ακατάλληλους χώρους εργασίας και για επικίνδυνα οχήματα.

Όσον αφορά τα απλήρωτα νυχτερινά και εξαιρέσιμα από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, ο κ. Μαραντζίδης έκανε λόγο για ποσά που φτάνουν από 1000-1500 για κάθε εργαζόμενο.

Παράλληλα έθεσε και το θέμα της πληρωμής των συμβασιούχων που όπως είπε έχουν πληρωθεί μόνο ένα μήνα ενώ έχουν εγκριθεί και άλλοι τρεις τονίζοντας πως δεν φταίει μόνο η επίτροπος αλλά και ο δήμος Θεσσαλονίκης καθώς καθυστέρησε να στείλει τα εντάλματα.

Απαντώντας ο γενικός γραμματέας του δήμου και υπεύθυνος για τον τομέα Καθαριότητας, Θωμάς Ψαρράς υπενθύμισε ότι η διοίκηση δεσμεύτηκε σε ένα χρονοδιάγραμμα σύνταξης των καταστάσεων στην αρμόδια επίτροπο για τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα, το οποίο τηρείται με την μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια. Παράλληλα ο κ. Ψαρράς έκανε λόγο και για εξορθολογισμό που έκανε η διοίκηση Μπουτάρη.

Από τη μεριά της η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους για την θέληση της διοίκησης να τους πληρώσει όπως και το ότι τα χρήματα υπάρχουν.

 

 

 

 

Πηγή: http://www.thessnews.gr/article/55968/apofasismenoi-gia-kinitopoiiseis-oi-ergazomenoi-tou-dimou-thessalonikis