Οι πάγκοι εξακολουθούν να ζουν και να βασιλεύουν δημιουργώντας πρώτα από όλα μεγάλη ζημιά στην αγορά της πόλης που στενάζει.

Σε εντατικοποίηση των ελέγχων στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στο κομμάτι από τον Λευκό Πύργο έως το λιμάνι, με παράλληλη συνδρομή δημοτικών αστυνομικών με ποδήλατα, προχωρά η διοίκηση του κεντρικού δήμου βάζοντας στόχο την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.

“Θα βγάλουμε δύο άτομα με ποδήλατα στο παραλιακό μέτωπο. Να είναι συνεχής η παρουσία μας για να έχουν το νου τους οι παραβάτες και να απομακρύνουμε τους παράνομους μικροπωλητές. Εμείς τους διώχνουμε κι αυτοί επιστρέφουν. Θα παίζουμε τη γάτα με το ποντίκι”, υποστήριξε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Κυκλοφορίας και Δημοτικής Αστυνομίας, Λευτέρης Κιοσέογλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9Fm”.

Σύμφωνα με τον κ. Κιοσέογλου, η δημοτική αστυνομία δεν έχει δικαίωμα ελέγχων για το παραεμπόριο και οι όποιες επιχειρήσεις για την πάταξη του φαινομένου γίνονται μόνο με τη συμμετοχή ανδρών της ελληνικής αστυνομίας, μετά από συνεννόηση με τον εισαγγελέα.

paralia thess

Το θέμα του παραεμπορίου στην πόλη και ιδιαίτερα στο παραλιακό κομμάτι της Θεσσαλονίκης έθιξε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης των “Εντάξει”, Εφραίμ Κυριζίδης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση απελπιστική.
“Στο κομμάτι από το Λευκό Πύργο μέχρι το λιμάνι βλέπουμε εκατοντάδες μικροπωλητές που καλύπτουν το μισό πλακόστρωτο, ενώ σε συνδυασμό με τον ποδηλατοδρόμο που καλύπτει ένα μέρος, δεν υπάρχει χώρος να περάσουν οι συμπολίτες μας”, δήλωσε ο κ.Κυριζίδης.

Πρόσθεσε πως “δεν είναι μόνο η έλλειψη δημόσιου χώρου είναι και μια τεράστια αιμορραγία που υπόκεινται τα καταστήματα του κέντρου από το παραεμπόριο”, ενώ υπογράμμισε προς τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης πως “δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη όταν δεν προφυλάσσουμε τη βιτρίνα της πόλης”.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ