Το “Αθάνατο Τάγμα” βαδίζει στο δρόμο της μνήμης

Το “Αθάνατο Τάγμα” βαδίζει στο δρόμο της μνήμης

Ήταν 9 Μαΐου του 1945, όταν  η ναζιστική Γερμανία υπέγραφε την άνευ όρων συνθηκολόγηση της. Η σοβιετική σημαία είχε ήδη υψωθεί στο Ράιχσταγκ, στην καρδιά του ναζισμού, από τον Κόκκινο Στρατό και εκατομμύρια άνθρωποι υποδέχονταν την είδηση με δάκρυα χαράς.

Σήμερα, την ίδια μέρα 73 χρόνια μετά εκατοντάδες άνθρωποι βαδίζουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κρατώντας φωτογραφίες συγγενών τους που πολέμησαν, σκοτώθηκαν ή επέστρεψαν ζωντανοί, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με αυτό τον τρόπο συστήνουν το δικό τους Τάγμα που θα πορευτεί στους δρόμους της πόλης, “Το Αθάνατο Τάγμα”.

 

undefined

 

 

Η ίδια δράση πραγματοποιείται σε 30 χώρες του πλανήτη. Στη Ελλάδα συμμετέχουν 11 πόλεις, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Αλεξανδρούπολη, το Λουτράκι, η Κατερίνη, η Καβάλα, η Λευκάδα, η Κόρινθος, η Μυτιλήνη, τα Χανιά, η Κέρκυρα.

Την πρόσκληση στην Ελλάδα απεύθυνε  το Ρωσικό Συμβούλιο Συμπατριωτών, το οποίο επισημαίνει ότι στο Τάγμα μπορεί να ενταχθεί οποιοσδήποτε ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία και πολιτικές πεποιθήσεις. «Το Αθάνατο Τάγμα ενώνει τους ανθρώπους. Είναι τα εκατομμύρια των νεκρών του πολέμου και οι απόγονοι τους», αναφέρουν.

Πηγή: http://thestival.gr/society/item/381362-thessaloniki-to-athanato-tagma-badizei-sto-dromo-tis-mnimis-foto-video