Κεραυνός εν αιθρία για τη διοίκηση Μπουτάρη, καθώς ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης ακύρωσε τις αποφάσεις τόσο της κανονιστικής της Αγίας Σοφίας όσο και της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην Νέα Παραλία.

Την πληροφορία έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Εφραίμ Κυριζίδης με ανάρτηση του στο facebook.

«Ακόμη μία “γκάφα” της διοικήσεως Μπουτάρη! Κρίμα τα πρωτοσέλιδα! Ακυρώθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης οι αποφάσεις τόσο για την Κανονιστική της Αγίας Σοφίας όσο και της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην Νέα Παραλία, γιατί δεν είχαν την απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία που ορίζει ο νόμος για την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων.

Κι όμως κανείς δεν το πρόσεξε από την διοίκηση και απέστειλαν τις αποφάσεις για επικύρωση. Μήπως να αρχίσουμε να ακούμε καμμιά φορά τους κακούς και εμπαθείς αντιπολιτευόμενους; Η συνέχεια με έγγραφα προσεχώς..», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Τα σχετικά έγγραφα

Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει η ThessNews για το θέμα της Νέας Παραλίας η Αποκεντρωμένη τονίζει πως «η υπό κρίση απόφαση τυγχάνει µη νόµιµη και ακυρωτέα, ως προς το σηµείο κατά το οποίο αποφασίζει τη δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισµάτων στον εξωτερικό χώρο συγκεκριµένων περιπτέρων (αναψυκτηρίων), αποκλείοντας την ανάπτυξη σε άλλα, διότι: α) Ελήφθη χωρίς την απαιτούµενη εκ του νόµου απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου των µελών. Συγκεκριµένα, ελήφθη µε δέκα εννέα θετικές ψήφους και δέκα οχτώ αρνητικές, σε σύνολο σαράντα εννέα µελών του συλλογικού οργάνου, συνεπώς ελλείπουν έξι θετικές ψήφοι για τη νόµιµη λήψη απόφασης, δεδοµένου ότι η ειδική πλειοψηφία που απαιτεί η διάταξη σχηµατίζεται εφόσον συµπίπτει η βούληση του 1/2 των µελών πλέον ενός σε απόλυτους αριθµούς, δηλαδή αφαιρούµενης της µισής µονάδος επί µονού αριθµού µελών. β) Ελήφθη χωρίς να έχει προηγηθεί εισηγητική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και σχετική διαβούλευση µε τους αρµόδιους κοινωνικούς και επαγγελµατικούς φορείς και οµάδες πολιτών. γ) Ελήφθη χωρίς γνωµοδότηση του συµβουλίου της αρµόδιας Δηµοτικής Κοινότητας. Τα προαναφερόµενα συνιστούν παράβαση ουσιώδους τύπου της διαδικασίας».

 

Ενώ αναφορικά με την υπόθεση της Αγίας Σοφίας υποστηρίζει πως «η υπό κρίση απόφαση τυγχάνει µη νόµιµη και ακυρωτέα διότι ελήφθη χωρίς την απαιτούµενη εκ του νόµου απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου των µελών. Συγκεκριµένα, ελήφθη µε δέκα εννέα θετικές ψήφους και δέκα οχτώ αρνητικές, σε σύνολο σαράντα εννέα µελών του συλλογικού οργάνου, συνεπώς ελλείπουν έξι θετικές ψήφοι για τη νόµιµη λήψη απόφασης, δεδοµένου ότι η ειδική πλειοψηφία που απαιτεί η διάταξη σχηµατίζεται εφόσον συµπίπτει η βούληση του 1/2 των µελών πλέον ενός σε απόλυτους αριθµούς, δηλαδή αφαιρούµενης της µισής µονάδος επί µονού αριθµού µελών. Περαιτέρω, ακυρωθείσης της απόφασης για λόγους εξωτερικής τυπικής νοµιµότητας, δεν εξετάζεται η εσωτερική νοµιµότητα αυτής.»

 

 

 

 

Πηγή: http://www.thessnews.gr/article/50494/mploko-se-mpoutari-gia-trapezokathismata-se-nea-paralia-kai-agias-sofias-apo-tin-apokentromeni-eggrafa