Πέντε αλλοδαποί συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για κατοχή και εμπορία 5.633 συνολικά πακέτων λαθραίων τσιγάρων και 134 συνολικά λαθραίων συσκευασιών καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, σε έναν εκ των ανωτέρω συλληφθέντων, κατά την έξοδό του από το σπίτι του που βρίσκεται σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν στην κατοχή του 30 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν ακόμη δύο εκ των ανωτέρω συλληφθέντων, επίσης κατά την έξοδό τους από το ίδιο σπίτι, με σκοπό να παραλάβουν ποσότητα λαθραίων τσιγάρων από ταξί το οποίο είχε καταφτάσει στο σημείο. Μετά τη διενέργεια ελέγχου στο εν λόγω όχημα, βρέθηκαν εντός του χώρου των αποσκευών του 2.460 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ενώ ο οδηγός και ο συνεπιβάτης του επίσης συνελήφθησαν.

Ακολούθησε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των τριών πρώτων συλληφθέντων κατά την οποία βρέθηκαν 316 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 49 συσκευασίες λαθραίου καπνού, ενώ σε έτερη νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο σπίτι τους, η οποία χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη, βρέθηκαν 1.827 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 85 συσκευασίες λαθραίου καπνού.

Τέλος, διενεργήθηκε έρευνα σε μεταφορική εταιρεία κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν 1.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ευρεθέντα καπνικά προϊόντα, τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς και το ανωτέρω όχημα.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών θα γνωστοποιηθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου.

 

 

 

 

Πηγή: www.thessnews.gr/article/46882/cheiropedes-se-speira-allodapon-diakiniton-lathraion-tsigaron-sti-thessaloniki-meteferan-me-taxi-to-emporeyma-foto