Σε καταγγελία τους οι εργαζόμενοι «Κοινωφελούς Εργασίας» του δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι ο δήμος δεν τους παρέχει τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας(ΜΑΠ) προκειμένου να αποφεύγονται εργατικά ατυχήματα.

Σύμφωνα με τους ίδιους ο δήμος έχει τα κονδύλια για την αγορά υλικών, εργαλείων και ΜΑΠ ωστόσο δεν τα αξιοποιεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όσοι υπογράφουμε την καταγγελία είμαστε από τον Απρίλιο του 2018 εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Κατασκευών του Δήμου Θεσσαλονίκης μέσω του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» του ΟΑΕΔ με οκτάμηνη σύμβαση.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμος Θεσ/νίκης είναι υποχρεωμένος να μας παρέχει και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) ανάλογα με την ειδικότητα του κάθε εργαζόμενου. Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα δεν μας έχουν χορηγηθεί ΜΑΠ. Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες σε συνάδελφο μας σιδερά μπήκε ένα γρέζο στο μάτι, κάτι που δεν θα είχε συμβεί αν είχε τα απαραίτητα ΜΑΠ.

Από όσα γνωρίζουμε, τα προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας» προβλέπουν και κονδύλια για την αγορά υλικών, εργαλείων και ΜΑΠ για τους εργαζόμενους του προγράμματος. Τα κονδύλια για όλα τα παραπάνω δίνονται άμεσα στους Δήμους και οι διαδικασίες για την αγορά όλων αυτών των υλικών είναι γρήγορες (απευθείας αναθέσεις ή πρόχειροι διαγωνισμοί). Προφανώς ο Δήμος Θεσ/νίκης έχει στην κατοχή του τα συγκεκριμένα κονδύλια.

Ζητούμε την παρέμβαση και τον έλεγχο της Υπηρεσίας σας ώστε να μας χορηγηθούν όλα τα ΜΑΠ που προβλέπουν η νομοθεσία και υπουργικές αποφάσεις.

 

 

 

 

Πηγή: http://www.thessnews.gr/article/97928/choris-mesa-atomikis-prostasias-oi-ergazomenoi-koinofelous-ergasias-tou-dimou-thessalonikis