Το δικό της χριστουγεννιάτικο χωριό θα έχει τη φετινή εορταστική περίοδο η Δυτική Θεσσαλονίκη.

Μετά από πρόσκληση του δήμου Ευόσμου και της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα διακοσμήσει και θα οργανώσει χριστουγεννιάτικες δράσεις στο Θεματικό Πάρκο Νεολαίας. Πρόκειται για χώρο επτά περίπου στρεμμάτων στα όρια Κορδελιού – Ευόσμου, την κυριότητα του οποίου έχει η Μητρόπολη της περιοχής, κάτι που εξηγεί το λόγο που συμμετέχει στην πρωτοβουλία, καθώς έπρεπε να ανάψει το «πράσινο φως».

Στη συγκεκριμένη έκταση φιλοξενούνταν παλαιότερα τα κοιμητήρια του Κορδελιού, ενώ σήμερα στα κτίρια που υπάρχουν φιλοξενούνται υπηρεσίες του δήμου και ειδικότερα το τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ένας παιδικός σταθμός, ενώ υπάρχει κι ένα παρεκκλήσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες  το «χριστουγεννιάτικο χωριό» θα προσαρμοστεί στο χαρακτήρα του οργανωμένου πάρκου, στο οποίο οι ελεύθεροι χώροι είναι σχετικά περιορισμένοι. Αυτό σημαίνει ότι οι χριστουγεννιάτικες παρεμβάσεις και κατασκευές θα είναι μικρής κλίμακας και θα απευθύνονται κατά βάση σε μητέρες με μικρά παιδιά. Τόσο τα παιχνίδια (μικρό καρουζέλ, μίνι συγκρουόμενα κ.λπ.), όσο και τα σπιτάκια (σπιτάκι Άι Βασίλη, ταχυδρομείο κ.λπ.) θα εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο τις ανάγκες παιδιών έως 10 ετών.

Στόχος του δήμου και της εκκλησιαστικής Μητροπόλεως είναι –πέραν της δημιουργίας εορταστικής ατμόσφαιρας- να «καθαρίσει» με αυτό τον τρόπο το πάρκο, στο οποίο σήμερα καταγράφεται παραβατικότητα, κυρίως διακίνηση και χρήση ναρκωτικών. Ιδιαίτερα τις νύχτες, στο πάρκο βρίσκουν καταφύγιο περιθωριακά άτομα, που με την παρουσία και τις πράξεις τους έχουν «εξορίσει» από εκεί τους υπόλοιπους κατοίκους και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

 

 

 

Πηγή: http://www.voria.gr/article/christougenniatiko-chorio-ston-evosmo-stini-o-emporikos-sillogos