Ποιος είπε ότι τα social media είναι μόνο για τους ανθρώπους; Τώρα, μια νέα εφαρμογή έρχεται να συνδέσει και τα αγαπημένα σας τετράποδα και ακούει στο όνομα Doggo.

Τι είναι το Doggo; Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους στην Ελλάδα και οι δημιουργοί της δεν είναι άλλοι παρά μια ομάδα φίλων από την Θεσσαλονίκη. Με αφορμή την αγάπη τους για τα ζώα, τρία κορίτσια και τρία αγόρια ηλικίας 25-30 ετών με καταγωγή από την πόλη μας αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο που θα δίνει τη δυνατότητα και στους μικρούς μας φίλους να διασυνδεθούν.

 

 

Η Αναστασία Παναγιωτοπούλου του Doggo μας δίνει μια ματιά πίσω από την ομάδα, «Έχουμε τους τρεις προγραμματιστές μας Αντώνη, Αντρέα και Κώστα που ασχολούνται με την ανάπτυξη της εφαρμογής αλλά και με την ιστοσελίδα μας, www.doggo.gr. Την πολυμήχανη Δήμητρα η οποία είναι αρχιτεκτόνισσα, φωτογράφος, designer και επιμελείται όλες τις όψεις του app, την πολυαγαπημένη Ειρήνη, παθιασμένη- ακτιβίστρια- φιλόζωη η οποία είναι στο κομμάτι του data entry, κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό για το εν λόγω app, αφού η πληροφορία δε σταματάει ποτέ να προστίθεται. Δικός μου ρόλος είναι η διαχείριση όλων των υπολοίπων αλλά και το κομμάτι του μάρκετινγκ, με το οποίο ασχολούμαι και επαγγελματικά ούτως ή άλλως. Αναπόσπαστος συνεργάτης και έμπνευση μας; O Λεόν, ο Ρούμπυ, η Φλώρα και η Φιόνα, τετράποδοι βοηθοί και μασκότ του Doggo! Τελευταία προσθήκη είναι η Ιωάννα ειδική επί των startups με την οποία συντονίζουμε από κοινού κάποιες εξωστρεφείς ενέργειες μας αλλά και η Νικολέτα η κτηνίατρος-σύμβουλος μας.»

Doggo Banners

 

 

 

Πώς λειτουργεί ακριβώς η εφαρμογή; Ο υποψήφιος χρήστης κατεβάζει δωρεάν την εφαρμογή στο κινητό του και απευθείας μπορεί να δημιουργήσει το προφίλ του σκύλου του με όσα χαρακτηριστικά επιθυμεί, όπως για παράδειγμα γένος, ράτσα/ ημίαιμο/ αδέσποτο, χρώμα, ηλικία, μέγεθος, διαθεσιμότητα για άμεσο παιχνίδι και άλλα πολλά. Απώτερος στόχος; H περιήγηση στο Χάρτη και η εύρεση νέων τετράποδων φίλων! Με ανοιχτή τη λειτουργία GPS ο καθένας δηλώνει το στίγμα του, έτσι είναι σε θέση να δει και τους υπόλοιπους χρήστες αλλά και όλη την πληροφορία του Χάρτη, η οποία είναι μοναδική και περιλαμβάνει τα κοντινά petshop, κτηνιατρεία, κέντρα εκπαίδευσης και σε γενικές γραμμές, ό,τι αφορά τους μικρούς μας φίλους. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων ακριβώς όπως σε κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Είναι το πρώτο μέσο στο Χάρτη του οποίου μπορεί κανείς να βρει τα Ζωόφιλα μαγαζιά της πόλης του!

 σρν

 

 

Ποια είναι τα ειδικά οφέλη του Doggo; Είναι η πρώτη ελληνική εφαρμογή που με τόσο άμεσο τρόπο προωθεί τις γνωριμίες μεταξύ των χρηστών, με απώτερο σκοπό το παιχνίδι και την κοινωνικοποίηση ανάμεσα στα σκυλάκια. Όντας χρήστης του Doggo, έχεις τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίζεις νέους φίλους κατά τη διάρκεια της βόλτας σου, να έχεις στο Χάρτη όλη την πληροφορία που σε ενδιαφέρει διαθέσιμη με ένα μόνο κλικ, να λαμβάνεις καθημερινά μια ενδιαφέρουσα συμβουλή, που πιθανότατα δεν ήξερες και όλα αυτά μέσα από το κινητό σου, εύκολα και γρήγορα.

Μάλιστα, πέρα από τις δυο βασικές λειτουργίες του, αυτές της προσθήκης φίλων αλλά και εύρεσης petshop και pet friendly μαγαζιών ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τη λειτουργία του «φάρου», αν το σκυλάκι του χαθεί, έτσι να κινητοποιήσει όλη την Doggo κοινότητα για την εύρεση του. Τέλος, η ομάδα του Doggo προτείνει στους ανθρώπους που αγαπούν τα σκυλιά αλλά δεν έχουν, να συμπληρώσουν το προφίλ ενός αδέσποτου της γειτονιάς τους, για να προωθηθεί και, γιατί όχι, να του δοθεί μια ευκαιρία υιοθεσίας, που αλλιώς δε θα είχε.

 

 

12ε3

 

 

 

Όπως σημειώνει η Αναστασία για την συνέχεια της ιστορίας του Doggo, «Όρεξη να υπάρχει και από αυτήν έχουμε μπόλικη! Στόχος μας είναι να μη σταματήσουν ούτε στιγμή οι προσθήκες και τα νέα λειτουργικά στοιχεία του app τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο. Η ανταλλαγή φωτογραφιών, βίντεο και η δημιουργία ενός τοίχου δημοσιεύσεων έχουν σίγουρα δρομολογηθεί. Οι ιδέες υπάρχουν αλλά και ο δημιουργικός νους, οπότε να περιμένετε αρκετές ακόμη εκπλήξεις. Κάτι που μπορώ να προδώσω είναι η καλοκαιρινή εκδοχή του app, στην οποία θα προστεθούν καινούριες δροσερές και φρέσκιες κατηγορίες όπως τα pet friendly beach bar, camping, ξενοδοχεία αλλά και οι παραλίες, που κατά κοινή ομολογία είναι πιο φιλικές για τα αγαπημένα μας σκυλάκια. Η πληροφορία θα ανανεώνεται συνεχώς, με την συμβολή των φίλων του Doggo, των φίλων της σελίδας στο Facebook «Ζωόφιλα Μαγαζιά Θεσσαλονίκης», την οποία χειριζόμαστε εμείς, αλλά και με τη συμβολή των “Doggo Ambassado(g)s”.»

Πως μπορεί κανείς να ενημερώνεται για τα νέα του Doggo; Κάνοντας Like στη σελίδα του Doggo στο Facebook, ακολουθώντας το στο Instagram ή ελέγχοντας συχνά την ιστοσελίδα και το Doggo Blog. Με το που εγγραφεί ένας νέος χρήστης, εγγράφεται αυτόματα στο Newsletter του Doggo, το οποίο αποστέλλεται περίπου ανά δίμηνο. Όπως αναφέρει η ομάδα, «Ενθαρρύνουμε όσο μπορούμε τους χρήστες μας να είναι κοντά στη διαχειριστική ομάδα του app, για αυτό και έχουμε ξεκινήσει την καμπάνια για τους “Doggo Ambassado(g)s”, δηλαδή τα premium μέλη του Doggo, που ενδιαφέρονται και προσθέτουν τη δική τους γνώση ενώ προωθούν το όλο εγχείρημα, ώστε στη συνέχεια να λάβουν κάποια οφέλη και μια επιπλέον αναφορά στο όνομα τους.»

 

doggoteam02

 

 

Το μέλλον του Doggo; Η ομάδα έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα, από το να συμμετέχει σε εκδηλώσεις, σε παρουσιάσεις, σε φεστιβάλ, σε χρηματοδοτικές και συμβουλευτικές πλατφόρμες για να προωθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο μια ελληνική πρωτοβουλία σε αυτούς τους -κατά κοινή ομολογία- δύσκολους καιρούς. Ήδη έχει μια πρόταση για ανάπτυξη του εγχειρήματος στα Βαλκάνια, ενώ έχει θέσει ως στόχο και την Κύπρο, καθώς το Doggo έχει πλέον πληροφορίες για όλη την Ελλάδα.

Όπως σημειώνει η ομάδα, «Ελπίζουμε να φέρουμε εις πέρας όλους τους στόχους μας, ώστε ο κόσμος να αγαπήσει το Doggo και να μπορέσουμε να προωθήσουμε και την προσωπική μας φιλοσοφία υπέρ των αδέσποτων, για να υπάρξει και κάποιος πραγματικά ουσιαστικός αντίκτυπος. Το Doggo σκοπεύει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας ενός σκύλου και του… ανθρώπου του, με το να ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες όλων των τετράποδων χρηστών!»

Δοκιμάστε λοιπόν την νέα εφαρμογή για το τετράποδό σας κατεβάζοντας δωρεάν εδώ

ios_doggo

 

 

Μερικές σχετικές σελίδες με το Doggo:

Site: www.doggo.gr

Blog:www.doggotheapp.blogspot.gr

Ιnstagram: https://www.instagram.com/doggotheapp/

Facebook: https://www.facebook.com/doggotheapp/

Youtube:  https://www.youtube.com/channel/UC9ywMoC4ZUthx5IATq2jAeA

Doggo Campaign in Easystarter: http://www.easystarter.com/projects/doggo-1o-ellhniko-social-media-app-gia-skyloys

 

 

 

Πηγή: parallaximag.gr/life/doggo-to-proto-elliniko-social-media-app-gia-skilous