Ο καλλιτέχνης που ζει ανάμεσα στο Λονδίνο και στη Μαδρίτη, με παγκοσμίως γνωστές εγκαταστάσεις και εικαστικές θεατρικές ερμηνείες, έρχεται στη Θεσσαλονίκη με το «Is Art Lonely?», μια ενότητα έργων που πραγματεύονται τη συνθήκη της μοναξιάς στο πλαίσιο της δημιουργίας.

Το έργο του Φίλιππου Τσιτσόπουλου αντλεί από το διαδραστικό βιωματικό θέατρο, το videotheater και την εικαστική θεατρική ερμηνεία, προκειμένου να διερευνήσει τους συσχετισμούς μεταξύ τους υιοθετώντας βίντεο, ζωντανή ερμηνεία, φωνητική και γλώσσα του σώματος και εξερευνώντας τα όρια του θεάτρου και της ζωγραφικής από το 1990.

Μια performance και τέσσερις προβολές αποτελούν την ενότητα «Is Αrt Lonely?», η οποία διαμορφώθηκε μέσα από δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους τόπους –ανάμεσά τους, η TATE Modern του Λονδίνου, η Serpentine Gallery, η Wallace Collection, το FACT του Λίβερπουλ. Η ενότητα ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με το έργο «The Raft – Art is (not) Lonely», που παρουσιάστηκε στην Οστένδη του Βελγίου στο πλαίσιο της έκθεσης «The Raft», σε επιμέλεια Jan Fabre και Joanna De Vos.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, παπούτσια, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και εσωτερικός χώρος

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Βίντεο και μάσκες παραγωγής: «Is art Lonely?» Filippos Tsitsopoulos from Sonia Arias Valtuille/ For the Raft/ Art is not Lonely των Jan Fabre και Joanna De Vos

Παραγωγή για την performance του Βελγίου: Mirthe Demaerel, Dagmar Dirkx
Φωτογραφία: Alpay Beler

Παραγωγή και υποστήριξη για την performance και την έκθεση της Αθήνας: Elefhteria Tseliou Gallery

Υποστήριξη για την performance των 53ων Δημητρίων: Lola Nikolaou Gallery

Ευχαριστίες: Katerina Zacharopoulou, Εποχή των Εικόνων, Lois Keidan, Live art Development agency LADA London

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 53ου Φεστιβάλ Δημητρίων

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΝΕΤΟΝ», Παρασκευοπούλου 42 & Κωνσταντινουπόλεως,
τηλ. 2310 869 869

 

Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στις 21:00

Eίσοδος ελεύθερη