Ένταση επικράτησε για περισσότερο από μία ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση της πορείας μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

UPDATE: 21:10

Σε «εμπόλεμη ζώνη» μετατράπηκε η Αγίου Δημητρίου από τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα. Αυτή την ώρα βρίσκεται στο σημείο η πυροσβεστική προκειμένου να καθαρίσει ο δρόμο που μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

UPDATE: 21:07

Aστυνομικός μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 424 Γενικό Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε στον λαιμό από πέτρα ή από φωτοβολίδα.

 

 

 

UPDATE 20:46

Από τις πέτρες που πετούσαν οι αναρχικοί είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου που ήταν στο σημείο.

UPDATE 20:36

Ομάδα ατόμων που βρίσκεται σε ταράτσα πολυκατοικίας έσκισαν και έκαψαν πριν από λίγη ώρα ελληνική σημαία.

UPDATE 20:31

Αντιεξουσιαστές πετούν μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια μέσα από τον φακό του INTIME.

UPDATE 20:11

Το σκηνικό παραμένει το ίδιο εδώ και αρκετή ώρα με τις μολότοφ να μην σταματούν. Πλέον υπάρχουν δύο ομάδες. Η μια βρίσκεται στην Αγίου Δημήτριου με Εθνικής Αμύνης η οποία ανεβοκατεβαίνει πετώντας πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.  Η δεύτερα ομάδα βρίσκεται κοντά την πύλη της Οδοντιατρικής σχολής που πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

UPDATE 19:57

Ομάδα ατόμων πετάει μολότοφ και από ταράτσα πολυκατοικίας. Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το σημείο.

 

UPDATE 19:54

Η ένταση συνεχίζεται με τους αντιεξουσιαστές να πετούν μολότοφ και πέτρες και τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψεις χημικών.

UPDATE 19:43

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην  συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου με Εθνικής Αμύνης καθώς γίνεται ρίψη μολότοφ τόσο από τους αντιεξουσιαστές όσο και από τις αστυνομικές δυνάμεις. Την ίδια ώρα η αστυνομία κάνει χρήση χημικών.

UPDATE 19:25

Στην Αγίου Δημητρίου έφτασε η δεύτερη πορεία.

UPDATE 19:21

Τα μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου  μαζί με τους κουκουλοφόρους ανεβαίνουν στην Ροτόντα.

Μέλη της πορεία επιτέθηκαν με πέτρες στην διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Μακρυγιάννη.

UPDATE 19:19

Η άλλη πορεία βρίσκεται στην Καραολή και Δημητρίου με σκοπό να φτάσουν στο ΥΜΑΘ.

UPDATE 19:12

Μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν κροτίδα μέσα σε κουτάκι μπύρας προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Από την έκρηξη δεν σημειώθηκαν υλικές ζημιές.

Άμεση ήταν η αντίδραση των αστυνομικών όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί.

UPDATE 19:06

Η άλλη πορεία βρίσκεται στην Αντιγονιδών και σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της θέλουν να φτάσουν μπροστά στο Α.Τ. της Δωδεκανήσου.

UPDATE 19:00

Η πορεία των κουκουλοφόρων και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου βρίσκεται στην Ερμού ενώ φωνάζουν συνθήματα μπροστά από το Α.Τ. της Αριστοτέλους.

UPDATE 18:51

Πάνω από το άγαλμα Βενιζέλου υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη. Να σημειωθεί πως η πορεία έσπασε και πλέον έχουμε δύο πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα οι κουκουλοφόροι στρίψανε στην Αγίας Σοφίας ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

UPDATE 18:45

Η κεφαλή της πορείας φτάνει στο άγαλμα Βενιζέλου.

UPDATE 18:33

Η πορεία στην οποία συμμετέχουν περίπου 1000 άτομα ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά από την Καμάρα και βρίσκεται στην Εγνατία με μέτωπο προς τα δυτικά.

 

UPDATE 18:19

Κλειστή είναι επίσης η Εθνικής Αμύνης καθώς και η Αγγελάκη.

UPDATE 18:10

Αυτή τη στιγμή έχει κλείσει η Εγνατία από το Συντριβάνι μέχρι τον Βαρδάρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν κόμματα της Αριστεράς, μέλη φοιτητικών συλλόγων, καθώς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 400 άτομα στην Καμάρα. Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν δύο πιθανές διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσουν.

Η μία είναι από την Εγνατία, να κατεβούν την Αγίας Σοφίας στη συνέχεια να περάσουν την Τσιμισκή να ανέβουν την Βενιζέλου και να καταλήξουν Καμάρα. Η άλλη πιθανή διαδρομή είναι να κατέβουν την Εθνικής Αμύνης να περάσουν την Τσιμισκή να ανέβουν την Βενιζέλου και να καταλήξουν Καμάρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κλείσει κανένας δρόμος.

 

 

 

Πηγή: http://www.thessnews.gr/ (1, 2, 3)