Έκτακτο επίδομα σε 108 πρώην εργαζομένους της εταιρείας εμπορίας τροφίμων και σούπερ μάρκετ (3B Markets) «ΒΑΣΙΛΑΓΑΣ ΑΕ», με έδρα τη Θεσσαλονίκη,  θα χορηγήσει ο ΟΑΕΔ σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, αρμόδιας για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνιας Αντωνοπούλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεώργιου Χουλιαράκη.

Συγκεκριμένα εγκρίνεται η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε άνεργο – πρώην εργαζόμενο της επιχείρησης με την επωνυμία «ΒΑΣΙΛΑΓΑΣ ΑΕ» που κατά τη δημοσίευση της απόφαση είναι εγγεγραμμένος άνεργος στα μητρώα του ΟΑΕΔ καθώς και σε κάθε μισθωτό της εν λόγω επιχείρησης που κατά τη δημοσίευση της παρούσας έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας (άρθρο 325 ΑΚ) και πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει επιδότηση ανεργίας λόγω της επίσχεσης.

Παράλληλα, με ξεχωριστή ΚΥΑ, που συνυπογράφουν επίσης οι παραπάνω υπουργοί, εγκρίθηκε από τον ΟΑΕΔ η χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε άνεργο-πρώην εργαζόμενο του ομίλου Πήγασος για τις ακόλουθες εταιρείες: α) Εκδόσεις «Έθνος ΑΕ», β) «ΑΝΩΣΗ ΑΕ», γ) «PEGASUS MAGAZINES PUBLICATIONS Ανώνυμη Εκδοτική Εταιρεία», δ) «ΠΗΓΑΣΟΣ INTERACTIVE Ανώνυμη Τεχνολογική Εταιρεία Ανάπτυξης και Παροχής Προϊόντων και Υπηρεσιών στο Διαδίκτυο», με διακριτικό τίτλο «ΠΗΓΑΣΟΣ INTERACTIVE ΑΕ», που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, έχει λάβει καταγγελία σύμβασης από οποιαδήποτε εκ των ανωτέρω εταιρειών και έχει τις προϋποθέσεις για επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή άλλο φορέα, καθώς και σε κάθε μισθωτό των εν λόγω εταιρειών που έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας (άρθρο 325 ΑΚ) και πληροί τις προϋποθέσεις, για να λάβει επιδότηση ανεργίας, λόγω της επίσχεσης.

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται μετά την προσκόμιση καταλόγου από το σωματείο των δικαιούχων στον οποίο αναγράφονται τα εξής στοιχεία: i. To ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου. ii. Ο αριθμός της αστυνομικής του ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών. iii. Ο αριθμός του μητρώου κοινωνικής του ασφάλισης (AMΚΑ). iv. Ο αριθμός του φορολογικού του μητρώου (ΑΦΜ). ν. Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού του (με πρώτο όνομα του δικαιούχου της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης), καθώς και του Διεθνούς Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού του (ΙΒΑΝ) και του σχετικού ελέγχου από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, βάσει του οποίου προκύπτει η εργασιακή σχέση με την επιχείρηση, και η ανεργία ή η άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης εργασίας εκ μέρους του εργαζόμενου και η δυνατότητα επιδότησης ανεργίας λόγω της επίσχεσης.

 

 

 

Πηγή: http://www.voria.gr/article/efapax-enischisi-se-proin-ergazomenous-tis-vasilagas-ke-tis-pigasos