Η ατομική έκθεση ζωγραφικής «Έχουμε τόση θάλασσα μπροστά μας» της Τάssαs Μπιτσάνη-Πέτρου στο cafe-bar Chez Jean περιλαμβάνει 25 έργα μικρών, μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων σε λάδι και ακρυλικό εμπνευσμένα από θαλασσινά ταξίδι δοσμένα με καλλιτεχνική ελευθερία και προσπάθεια απόδοσης της ομορφιάς.

 

Φωτογραφία της Tassa Bitsani Petrou.

Φωτογραφία της Tassa Bitsani Petrou.

Φωτογραφία της Tassa Bitsani Petrou.

 

 

Διάρκεια Έκθεσης: 4 -31 Μαΐου 2018

 

Πρόκειται για τη 20η Ατομική Έκθεση της Τάssας Μπιτσάνη–Πέτρου. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η απεικόνιση προσώπων, ο ψυχισμός τους και οι εσωτερικές καταστάσεις που απεικονίζονται σε αυτά, όπως και η απόδοση εικόνων από τη φύση, τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο. Έργα της υπάρχουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, στην «Τέχνη» Κιλκίς, στο Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» και σε άλλες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

 

Φωτογραφία της Tassa Bitsani Petrou.

 

 

▪ «Η Τάssα Μπιτσάνη – Πέτρου ανήκει στους καλλιτέχνες εκείνους που εκφράζουν όλο τους το είναι, τον εσωτερικό τους κόσμο και τις προσωπικές τους αναζητήσεις και ανησυχίες μέσα από τα χρώματα, τον καμβά και τα πινέλα… Χρωματικές εκρήξεις, έντονα καθαρά χρώματα και σίγουρες σταθερές πινελιές ορίζουν το θέμα (Θάλεια –Μαρία Αλεξάκη, Μουσειολόγος – Επιμελήτρια Εκθέσεων Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης).

▪ «Η Tάssa Μπιτσάνη – Πέτρου είναι μια ζωγράφος που μέσα από τα έργα της θέτει σε προτεραιότητα τον άνθρωπο. Η θεματικές των έργων της ποικίλλουν, ενώ έχουν ως κύριο στόχο τους, να περιγράψουν, να προβληματίσουν, αλλά και να δημιουργήσουν ελπίδα….» (Μαρία Οκονομίδου, Μουσειολόγος).

 

 

 

 

Cafe / Bar Chez Jean

Διεύθυνση: Φράγκων 3, κέντρο Θεσσαλονίκης

Τηλ.: 231 053 9672

 

Διάρκεια Έκθεσης: 4 -31 Μαΐου 2018

Ώρες λειτουργίας: Από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 έως 16:00

Σάββατο και Κυριακή: κλειστά