Η «βόμβα» που βρέθηκε στο φαράγγι Κουρταλιώτη στην Κρήτη τελικά ήταν… μπόιλερ θερμοσίφωνα, όπως αποκάλυψε η αυτοψία που διενεργήθηκε από εμπειρογνώμονες. Το θέμα ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας όταν ένα κοριτσάκι που έκανε διακοπές στην περιοχή, παρατήρησε το περίεργο σκουριασμένο αντικείμενο, και το έδειξε στον πατέρα της.

 

 

 

Όσοι είδαν το αντικείμενο θεώρησαν πως ήταν βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με αποτέλεσμα να ενημερωθούν οι αρχές. Άνδρες της αστυνομίας, λιμενικοί, εμπειρογνώμονες αλλά και μέλη του στρατού έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν τις έρευνες.

Μετά, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να δημοσιεύσουν τη σχετική “είδηση” για να πάρει πανελλαδικές διαστάσεις από αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης που ψάχνουν για ειδήσεις στην ανομβρία του Αυγούστου.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η αυτοψία του αντικειμένου και διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για βόμβα αλλά για μπόιλερ θερμοσίφωνα. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε το εύρημα ήταν σε τέτοια κατάσταση που πολύ εύκολα θα μπορούσε κάποιος να το μπερδέψει με βόμβα.

 

 

 

 

Πηγή: agonaskritis.gr/h-βόμβα-από-τον-β-παγκόσμιο-πόλεμο-στην/