Τη μοναδική ευκαιρία να χαρούν από κοντά ένα από τα ομορφότερα ζώα της ελληνικής πανίδας έχουν εδώ και δύο μέρες μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της περιοχής Πυλαιώτικα, στη Θεσσαλονίκη αφού ένα ελαφάκι έκανε την εμφάνισή του στη γειτονιά.

Η αρχική έκπληξη από την παρουσία ενός ελαφιού που έκανε… βόλτες στη μεγαλούπολη, έδωσε τη σειρά της στην κινητοποίηση των μεγάλων προκειμένου να το φροντίσουν, αλλά και των μικρών που ήθελαν να το θαυμάσουν από κοντά και να παίξουν μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι κάλεσαν τη Φιλοζωϊκή, εκπρόσωπος της οποίας δεν εμφανίστηκε μέχρι στιγμής, εξέλιξη που μάλλον χαροποίησε παρά δυσαρέστησε τους πιτσιρικάδες της γειτονιάς,  οι οποίοι βάφτισαν το ελαφάκι Παντελή (!) και φυσικά δεν χορταίνουν να το βλέπουν στο σπίτι της οικογένειας στα Πυλαιώτικα όπου φιλοξενείται μέχρι να βρεθεί αρμόδιος που θα το μεταφέρει στο φυσικό του περιβάλλον.

 

 

 

Μέχρι τότε ο… Παντελής θα απολαμβάνει τη  ζωή μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, έχοντας εξασφαλίσει τροφή και στέγη, ενώ οι πιτσιρικάδες της γειτονιάς θα απολαμβάνουν την παρουσία του.

Μια παρουσία για την οποία όταν μεγαλώσουν, θα έχουν σίγουρα να διηγηθούν πολλές ιστορίες…

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αβραμίδης

Πηγή: makthes.gr/επίσκεψη-στα-πυλαιώτικα-αποφάσισε-να/