Μαθητές, φοιτητές και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έκαναν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια της Αθήνας.

 

 

Κατά τη διάρκεια της πορείας, άτομα με ρόπαλα έσπασαν τζαμαρία σούπερ μάρκετ ενώ κουκουλοφόροι έριξαν μολότοφ, στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης επί της Αγίου Δημητρίου, όπου οι αστυνομικοί είχαν στήσει οδοφράγματα.

Επίσης οι διαδηλωτές αναποδογύρισαν και έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

 

 

Ένταση με κουκουλοφόρους στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία για τον Α. Γρηγορόπουλο

 

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ομάδα διαδηλωτών αποκόπηκε από το σώμα της πορείας, μπήκε μέσα στα πανεπιστήμια και άρχισε να ρίχνει μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, δημιουργώντας την ίδια στιγμή και οδοφράγματα με κάδους στους οποίους έβαλε φωτιά.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στην Καμάρα, αλλά κουκουλοφόροι που έχουν μπει στη Φιλοσοφική, έχουν κλείσει με κάδους το δρόμο μπροστά στην Εθνικής Αμύνης και πετούν μολότοφ και πέτρες, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να «απαντούν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στη διασταύρωση Εγνατίας με Εθνικής Αμύνης, όπως και στην Αγίου Δημητρίου, στο ύψος των νεκροταφείων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Ένταση δημιουργήθηκε μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ, όπως και στο Τουρκικό προξενείο.

Επίσης, κατά μήκος της οδού Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου αναποδογύρισαν κάδους σκουπιδιών και τους έβαλαν φωτιά, ενώ πέταξαν πέτρες σε υποκαταστήματα τραπεζών και άλλα καταστήματα.

 

 

 

Βίντεο: thestival.gr

Πηγές: kathimerini.gr (1, 2), ΑΠΕ – ΜΠΕ και seleo.gr