Επίθεση δέχθηκε χθες μια καθαρίστρια στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με τον Σταύρο Καλαφάτη, που επισκέφτηκε το νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εργαζόμενη δέχθηκε επίθεση από παραβατικά στοιχεία κατά την διάρκεια της υπηρεσίας της.

Ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, αναφέρει πως οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι  τόσο οι ίδιοι όσο και οι ασθενείς ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και φόβου. Επίσης καταγγέλλουν ότι συνεχίζεται να γίνεται χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών από αγνώστους λόγω της έλλειψης φύλαξης του νοσοκομείου και της ανεξέλεγκτης πρόσβασης, ενώ άγνωστα άτομα περιφέρονται και κάθονται στους διαδρόμους. «Υπάρχουν συνεχή κρούσματα κλοπών στους θαλάμους ασθενών και από εργαζόμενους και θεραπευόμενους στα αποδυτήρια των φυσικοθεραπευτηρίων. Σημειώνεται ότι επικρατεί φόβος και ανασφάλεια ιδίως τις νυχτερινές ώρες αλλά και ότι το ΑΧΕΠΑ διαθέτει πέντε πύλες αλλά μόνο η μία φυλάσσεται ενώ οι άλλες τέσσερις όχι μόνο δεν φυλάσσονται αλλά δεν κλειδώνουν ποτέ, διευκολύνοντας την ανεξέλεγκτη πρόσβαση διαφόρων στους χώρους του νοσοκομείου» αναφέρει μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, η ανακοίνωση του Σταύρου Καλαφάτη.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

 

 

 

«Το πανεπιστημιακό άσυλο, που από άσυλο ιδεών έχει μετατραπεί επί ΣΥΡΙΖΑ σε άσυλο ανομίας, βλάπτει σοβαρά, πλέον, τη δημόσια υγεία. Η ανικανότητα της κυβέρνησης στα θέματα ασφάλειας ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, στο ΑΠΘ και στο ΑΧΕΠΑ, αποδεικνύει την συνολική αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε όλο το φάσμα τόσο της Δημόσιας Παιδείας όσο και της Δημόσιας Υγείας» δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης.

Eπίσης ο κ. Καλαφάτης πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανέχεται και επωάζει τις καταστροφές, την ανομία, το μπάχαλο. Είναι εκτεθειμένη απέναντι στους πολίτες, διότι δεν μπορεί να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία τους. Οδηγεί σε απαξίωση τις δημόσιες υποδομές και το δημόσιο χώρο, βλάπτει εντέλει το δημόσιο συμφέρον και υποβαθμίζει τη ζωή κάθε πολίτη» και τόνισε: «Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει καταργηθεί στην πράξη από παραβατικές και εγκληματικές ομάδες. Το άσυλο ανομίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επεκταθεί και στο ΑΧΕΠΑ, στις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Αυτό δεν μπορεί πλέον να γίνεται ανεκτό. Η ασφάλεια των πολιτών είναι προτεραιότητα για τη ΝΔ».

 

 

 

 

 

Πηγή: https://makthes.gr/epithesi-apo-agnostoys-dechthike-katharistria-sto-achepa-180232