Με στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα περιβάλλοντος η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σχεδιάζει τη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, το διάστημα από 11 έως 14 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων «στόχοι του δήμου Θεσσαλονίκης είναι η άμεση αύξηση της ανακύκλωσης από 14% που είναι σήμερα, στο 25% και η προσέγγιση το 50%, έως το τέλος της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, η οποία την παρέλαβε στο 3%».

 

 

Το 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης αναμένεται να αναπτυχθεί παράλληλα με τη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου και την Ανθοέκθεση της ΔΕΘ, με συνδιοργανωτές την Ανατολική ΑΕ και ΕΥΑΘ, ενώ τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Σε όλη τη διάρκεια του τετραημέρου σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν, στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του περιπτέρου 8, ημερίδες για την ενημέρωση του κοινού, πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισκέψεις μαθητών με σκοπό τη συμμετοχή στα διαδραστικά εργαστήρια, ανάδειξη καινοτόμων πρακτικών ανακύκλωσης οι οποίες εφαρμόζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

Image may contain: one or more people, ocean, sky, outdoor and water

 

Facebook event

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ