Μία ακόμη τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό στίβο σημείωσε η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η Ελληνίδα αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου στο Βερολίνο. Η Στεφανίδη ήρθε πρώτη με άλμα στα 4,85 μ., το οποίο πέρασε με την τρίτη προσπάθεια.

 

 

 

Η επίδοση της αυτή αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων και ισοφάριση της καλύτερης φετινής επίδοσης της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2014 Αντζέλικα Σιντόροβα, η οποία αν και φαβορί στον τελικό, έμεινε εκτός βάθρου.

Το άλμα με το οποίο η Στεφανίδη κατέκτησε την κορυφή

Με αυτήν τη νίκη στον τελικό του επί κοντώ η 32χρονη Ελληνίδα αθλήτρια υπερασπίστηκε τον τίτλο της που είχε κατακτήσει το 2016 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Αμστερνταμ.

©EPA/CHRISTIAN BRUNA

©EPA/CHRISTIAN BRUNA

Η Στεφανίδη επιχείρησε στη συνέχεια να περάσει τα 4,96 μ., αποτυγχάνοντας όμως και στις τρεις προσπάθειες.

 

©EPA/FELIPE TRUEBA

©EPA/CHRISTIAN BRUNA

 

Δεύτερη στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου στο Βερολίνο ήρθε η Νικόλ Κυριακοπούλου με άλμα στα 4,80 μ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσο, η οποία σταμάτησε στα 4,75 μ.

 

webtv.ert.gr

 

 

 

Με καλύτερο άλμα στα 4,80 μ. η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της στο αγώνισμα. Πρόκειται για το δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση, μετά το χάλκινο το 2012 στο Ελσίνκι.

 

©EPA/CHRISTIAN BRUNA

©EPA/FELIPE TRUEBA
Όσον αφορά στην τρίτη Ελληνίδα αθλήτρια που συμμετείχε στον τελικό του αγωνίσματος, η Ελένη Πόλακ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,30 μ.

Το επιτυχημένο άλμα στα 4,80 μ. της Κυριακοπούλου (από 1.01 και μετά)

 

 

 

Οι πανηγυρισμοί των δύο Ελλήνων αθλητριών

 

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.athensvoice.gr/ (1, 2)