To Tρέξε Χωρίς Τερματισμό σε περιμένει!

Το Σάββατο η ημέρα λήξης του αγώνα “Τρέξε χωρίς Τερματισμό” 

 

Image may contain: one or more people, people standing, ocean, sky, beach, cloud, outdoor, nature and water

 

 

 

Το “Τρέξε Χωρίς Τερματισμό” είναι ο μεγαλύτερος αγώνας 50 ωρών στη Bόρεια Ελλάδα που συνδυάζει τρέξιμο και βάδισμα και που έχει αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση κοινωφελών ιδρυμάτων και συλλόγων. Είναι πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου “ΕΡΜΗΣ 1877” που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και συνδιοργανώνει η ΔΕΘ. Διοργανώνεται τέλη Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με τη μεγάλη υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε 1-3 Σεπτεμβρίου του 2014 στη Θεσσαλονίκη.

Το “Τρέξε χωρίς Τερματισμό” απευθύνεται σε όλους τους πολίτες από μικρά παιδιά που μπορούν να σταθούν στα πόδια τους έως υπερήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Οι συμμετέχοντες μπορούν να τρέχουν και να περπατούν όλες τις ώρες της ημέρας, ακόμα και τη νύχτα, όποτε θέλουν για όσο θέλουν, όσες φορές θέλουν και όπως θέλουν.

Η διαδρομή είναι απόστασης ενός χιλιομέτρου, πάντα κυκλική και σε ειδικά ευχάριστα διαμορφωμένους χώρους. Τα τρία πρώτα χρόνια ο αγώνας διεξάχθηκε μέσα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ από το 2017 λόγω της μεγάλης συμμετοχής μεταφέρθηκε στη Νέα Παραλία της πόλης. Κάθε πολίτης που έχει δηλώσει συμμετοχή, παρέλαβε ένα φορητό chip για να χρονομετρείται ηλεκτρονικά. Για όση ώρα τρέχει ή περπατάει καταγράφεται στα chip η απόσταση που διανύει. Ειδικοί ηλεκτρονικοί αισθητήρες – καταμετρητές σε όλη τη διαδρομή αταγράφουν τα χιλιόμετρα.

 

Image may contain: 2 people, people standing, sky and outdoor

 

 

Στην αψίδα εκκίνησης – τερματισμού που στήνεται σε κάθε αγώνα, σε μεγάλη οθόνη φαίνεται σε πραγματικό χρόνο, αυξητικά, ο συνολικός αριθμός των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί από όλους τους συμμετέχοντες, ο αριθμός των χλιομέτρων που έχει διανύσει ο κάθε συμμετέχοντας, καθώς και ο χρόνος που απομένει μέχρι τη λήξη του αγώνα.

 

Image may contain: one or more people, shoes and outdoor

 

Οι συμμετέχοντες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή και αναλόγως πως νοιώθουν να τρέξουν ή να βαδίσουν, όση ώρα θέλουν και όσες φορές θέλουν να φύγουν και να επανέλθουν κάποια άλλη στιγμή εντός των 50 ωρών που διαρκεί ο αγώνας. Με την λήξη του αγώνα “Τρέξε Χωρίς Τερματισμό”, ανακοινώνονται τα ονόματα των συμμετεχόντων σε κατάταξη και ανάλογα με τον αριθμό των χιλιομέτρων που διήνυσαν ατομικά. Κάθε χιλιόμετρο κάθε συμμετέχοντα,  αντιστοιχεί σε 50 λεπτά και μετατρέπεται σε χρήματα για κοινωφελή ιδρύματα.

Έτσι ο κάθε συμμετέχοντας θα γνωρίζει πόσο συνέβαλε με την προσπάθειά του για την οικονομική ενίσχυση των κοινωφελών ιδρυμάτων. Για τους συμμετέχοντες με τη μεγαλύτερη συνεισφορά προβλέπονται και ειδικά έπαθλα.

 

 

 

*Από Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου μέχρι Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, Νέα Παραλία, Πληροφορίες: trexe.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο τα ΒορΟινά στο λιμάνι της ΘεσσαλονίκηςNo automatic alt text available.

Αποτέλεσμα εικόνας για τα βοροινά 2017 λιμάνι τησ θεσσαλονίκησ

Η κεντρική εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα «Τα ΒορΟινά», με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.

Ακόμη, στο πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, την ίδια ημέρα, το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας, να ενημερωθεί για τον οινοτουρισμό και το δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», να δοκιμάσει εδέσματα από διάφορες επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων και να γνωρίσει πως συνδυάζεται το κρασί με το τυρί αλλά και τους λουκουμάδες!

Οι μικροί επισκέπτες των ΒορΟινών, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν σε τρεις ξεχωριστές παραστάσεις το έργο «O Καραγκιόζης τρυγητής» από το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση.

«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2005 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά. Από τότε έχει καθιερωθεί και διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, φίλων του κρασιού, επαγγελματιών και καταναλωτών.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για τα βοροινά 2017 λιμάνι τησ θεσσαλονίκησ
Image may contain: text
No automatic alt text available.

Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Τα ΒορΟινά είναι η ετήσια θεσμοθετημένη εκδήλωση της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη συνεργασία του Thessaloniki Food Festival.

Διοργάνωση: Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»
www.winesofnorthgreece.grwww.wineroads.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

www.voroina.gr

*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρες: 18.00-22.00, Προβλήτα Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Είσοδος: 5€ (περιλαμβάνει ένα ποτήρι γευσιγνωσίας κρασιού και τη συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις)

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο ένα πολυθέαμα αφιερωμένο στα 100 χρόνια της Μεγάλης Πυρκαγιάς του 1917

 

 

Η parallaxi και το Θεσσαλονίκη Αλλιώς οργανώνουν ένα υπερθέαμα αφιερωμένο σε μια επέτειο που αξίζει να μνημονευτεί και να τιμηθεί αναλόγως: την επέτειο των 100 χρόνων της Μεγάλης Πυρκαγιάς του 1917 που κατέκαψε το μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλονίκης και οδήγησε στην αναγέννηση της.

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, από τις 18.00-22.00 ένα πολυθέαμα αφιερωμένο στα εκατό χρόνια της Πυρκαγιάς θα εξελιχθεί στην πόλη σε 3 σημεία, από 20 φορείς/ομάδες, με 200 συμμετέχοντες καλλιτέχνες και 250 εθελοντές. Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Τούλα, σε πρωτότυπα κείμενα ειδικά γραμμένα για το πολυθέαμα του συγγραφέα Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία των Κορίνας Βασιλειάδου και Χάρη Πεχλιβανίδη (In-Flux), με σκηνογράφο-σχεδιαστή της μακέτας της θαλάσσιου μετώπου της πόλης τον Γιάννη Κατρανίτσα, την ομάδα visual artists Mark & The koksinel, του φωνητικού συγκροτήματος Πλειάδες, ηθοποιών του ΚΘΒΕ και 35 σπουδαστών των σχολών θεάτρου της πόλης, ενδυματολόγους τις Σόνια Σαμαρτζιδου και Ελένη Κανακίδου, τη φωτιστική παρέμβαση των Beforelight, τον ειδικό στα σπέσιαλ εφέ Μιχάλη Σαμιώτη, την γραφιστική επιμέλεια των Dolphins και την κινηματογράφηση του σκηνοθέτη Χρήστου Νικολέρη.

Ο Χάρης Πεχλιβανίδης και η Κορίνα Βασιλειάδου σκηνοθετούν τους Θάνο Φερετζέλη, Νίκο Ράμμο, Δημήτρη Σπορίδη και Ειρήνη Κυριάκου, τις Πλειάδες και 35 νέους ηθοποιούς από τις σχολές θεάτρου σε ένα πολυθέαμα αφήγησης της ιστορίας της πυρκαγιάς. Στο ρόλο του Ερνέστου Εμπράρ ο Δημήτρης Ναζίρης.

Στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος των 52ων Δημητρίων.
Μια συμπαραγωγή με το Δήμο Θεσσαλονίκης/Αντιδημαρχία Πολιτισμού και με τη συμπαράσταση της 82ης ΔΕΘ.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Η έναρξη θα γίνει στην Πλατεία Μουσχουντή, στην Άνω πόλη, εκεί όπου ξεκίνησε η φωτιά από ένα σπίτι,
στις 18.00. Στον υπαίθριο χώρο της πλατείας, πλάι στο τείχος της πόλης, θα στηθεί μια δραματοποιημένη αφήγηση από ηθοποιούς, πλαισιωμένη από μουσικές παρεμβάσεις με αυθεντικά μουσικά κομμάτια της εποχής από την μουσική παράδοση των Ελλήνων, των Εβραίων και των Οθωμανών, που κατοικούσαν στη Θεσσαλονίκη.
Η συνέχεια μας βρίσκει στην οδό Εδέσσης, που γλύτωσε από τη μήνη της πυρκαγιάς. Από τις
18.00 μέχρι τις 21.00, στο Μπενσουσάν Χαν και το Κύρτση Χαν, κτίρια που διασώθηκαν, στήνουμε ένα υπαίθριο θερινό σινεμά που προβάλει εικόνες της πόλης στην πυρά, προχωρούμε σε μια σειρά από παρεμβάσεις που δημιουργούν στο σημερινό κάτοικο της πόλης το αίσθημα του εγκλωβισμού που ένοιωθαν οι κάτοικοι της πόλης τότε, φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ δημιουργούν με έμπνευση τη μεγάλη Φωτιά, εκτίθεται μια μοναδική φωτογραφική έκθεση με τα ευρήματα της περιόδου της Πυρκαγιάς από τις ανασκαφές του Μετρό Θεσσαλονίκης, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ και η 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης οργανώνουν εργαστήρια για παιδιά και ενηλίκους εμπνευσμένα από την Πυρκαγιά, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης προχωράει σε ένα αναπάντεχο
μουσικό happening, η Σχολή Κινηματογράφου του ΑΠΘ δείχνει μια σειρά ταινίες μικρού μήκους των φοιτητών της που γυρίστηκαν εμπνευσμένες από την Πυρκαγιά κ.ά.
Η κορύφωση της ημέρας έρχεται στην πεζοδρομημένη, λόγω της ημέρας, παραλιακή Λεωφόρο Νίκης
στις 21.00. Με ένα πολυθέαμα που ξεκινά από το κτίριο της Λέσχης Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 63) στο σημείο που σταμάτησε η πυρκαγιά μετά από 32 ώρες που έκαψε την πόλη, το οποίο μεταμορφώνεται χάρη σε ένα γιγάντιο video mapping από τους Mark & The koksinel (ομάδα visual artists)
ενώ ηθοποιοί θα αφηγηθούν την πορεία της Πυρκαγιάς καθώς και το όραμα του Εμπράρ, βασιζόμενοι
σε αληθινές μαρτυρίες και γεγονότα. Στη συνέχεια η Φιλαρμονική του Δήμου
Θεσσαλονίκης οδηγεί τον κόσμο που παρακολουθεί το δρώμενο προς την πλατεία
Αριστοτέλους, παιανίζοντας εμβατήρια που ακούγονταν στην πόλη κατά τη διάρκεια
του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ ταυτόχρονα φλόγες φωτίζουν ολόκληρο το δρόμο
και τη θάλασσα.
Στο γυάλινο περίπτερο της Πλατείας Αριστοτέλους οι Beforelight στήνουν την εγκατάσταση Memory Scratch, με μια παχιά επίστρωση στάχτης την οποία ο περαστικός καλείται να “ξύσει” και να επιτρέψει στο κόκκινο φως να απλωθεί στο δρόμο, όπως τα κάρβουνα που σιγοκαίνε κάτω από τη στάχτη.
Στην Πλατεία Αριστοτέλους μια τεράστια μακέτα που αποτυπώνει την όψη της παραλίας τον καιρό της πυρκαγιάς, που θα έχει εκτεθεί προηγουμένως για δέκα μέρες στη νότια πύλη της ΔΕΘ,
παίρνει φωτιά και ολοκληρώνει με συμβολικό τρόπο την μεγάλη αυτή διαδραστική γιορτή αφιερωμένη στη μνήμη της πόλης, με την μουσική συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής ΓΣΣ. Το project θα κινηματογραφηθεί από το σκηνοθέτη Χρήστο Νικολέρη και θα αποτελέσει ένα μοναδικό υλικό που θα μείνει ελεύθερο στο YouTube ως ντοκουμέντο για το πως η πόλη τίμησε αυτή την επέτειο.

*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρες: 18.00-22.00, Είσοδος ελεύθερη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης οργανώνει δύο δράσεις με γενικό τίτλο «Δρώντα μνημεία: το μουσείο “ερμηνεύει” την πόλη» εμπνεόμενο από τις «ΠΟΛ(ε)ΙΣ», που αποτελεί το θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διετία 2017-2018

Α-ΠΟΛ(Ε)ΙΣ Αφίσα

 

Εμπνεόμενο από τις «ΠΟΛ(ε)ΙΣ», που αποτελεί το θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διετία 2017-2018, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης οργανώνει δύο δράσεις με γενικό τίτλο «Δρώντα μνημεία: το μουσείο “ερμηνεύει” την πόλη».

 • Περιοδική έκθεση με το έργο «Α-ΠΟΛ(ε)ΙΣ» της εικαστικού Άννης Καλτσίδου.
  Πρόκειται για μία επιδαπέδια εγκατάσταση από λευκές μαρμάρινες πέτρες μέσα από τις οποίες αναδύονται δεκάδες πήλινα εκμαγεία χεριών, τα οποία μοιάζουν να αναζητούν διέξοδο κινούμενα ικετευτικά, προστατευτικά, φοβισμένα, δυναμικά. Το έργο συμπληρώνεται από ένα ηχητικό «κείμενο», το οποίο αποτελεί μείξη ποικίλων ήχων από την καθημερινή ζωή στη Θεσσαλονίκη. Η Καλτσίδου με το έργο της, του οποίου ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από στίχο της Μήδειας του Ευριπίδη ενώ ταυτόχρονα αποτελεί δημιουργικό λογοπαίγνιο του θέματος των ΕΗΠΚ, σχολιάζει την πολυσημία των πόλεων ως τόπων αναχώρησης και άφιξης, κατοικίας και εγκατάλειψης, επικοινωνίας και εσωτερικής ερημιάς, όπου κάθε πολίτης είναι και άπολις.
  Η έκθεση εγκαινιάστηκε εχθές, αλλά είναι επισκέψιμη από τις 12.9.2017 και θα διαρκέσει έως τις 29.10.2017.

 

 

 

 

ΔΡΩΝΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ Αφίσα

 

Θεατρικό δρώμενο με τίτλο Δρώντα μνημεία: το μουσείο “ερμηνεύει” την πόλη, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Πρωταγωνιστές του δρώμενου, που εκτυλίσσεται σε τρεις πράξεις, είναι οι μορφές του αρχαιολόγου, του δημοσιογράφου, του πολίτη, ακόμη και του κατακτητή κατά τη διάρκεια του πολέμου. Πρωταγωνιστούν όμως και τα ίδια τα μνημεία: μία αττική σαρκοφάγος ρωμαϊκών χρόνων από το δυτικό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης, το άγαλμα της Ηρακλειώτισσας από την Αρχαία Αγορά της πόλης, ο κρατήρας και ο πάπυρος του Δερβενίου.

Μέσα από τη γραφή του Γιώργου Ιωάννου, της Μαρίας Κέντρου Αγαθοπούλου, του Ντίνου Χριστιανόπουλου, του Κωστή Παλαμά και του Πάμπλο Νερούδα, οι αρχαιότητες του μουσείου διεκδικούν μία ζώσα παρουσία στην καθημερινή εμπειρία της πόλης ως δέκτες και πομποί συμπεριφορών, πεποιθήσεων, χειρονομιών. Το θεατρικό κείμενο αποτελεί μία πρωτότυπη σύνθεση αρχαιολογικών μελετών, υπηρεσιακών εγγράφων, επιστολών πολιτών, δημοσιογραφικών άρθρων, διηγημάτων και ποιημάτων, η οποία έγινε από τη Στυλιάνα Γκαλινίκη, αρχαιολόγο του ΑΜΘ. Το δρώμενο σκηνοθετεί η Κική Στρατάκη, ηθοποιός του ΚΘΒΕ και σκηνοθέτης και τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αίγλη Κατσίκη, Γιάννης Μαστρογιάννης (βιολί), Ιωάννα Παγιατάκη, Λίλιαν Παλάντζα, Ρούλα Παντελίδου και Γιάννης Πανώριος.

 

 

 

 

*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου το θεατρικό δρώμενο στις 12.30 στο Φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο Δευτέρα έως Κυριακή 9:00 – 16:00. Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 23 & 24.09.2017 η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους θα είναι ελεύθερη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

 

 

Το αστικό τοπίο και οι φιλμικές μεταμορφώσεις του πρωταγωνιστούν στις δράσεις του Μουσείου Κινηματογράφου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που φέτος πραγματοποιούνται από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, με θέμα «ΠΟΛ(ε)ΙΣ».

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες ξεναγήσεις στη μόνιμη έκθεση στις 12:00, 13:00 και 18:00, ενώ στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος εντός του Μουσείου θα προβάλλεται η σειρά των εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ «Το αστικό τοπίο μέσα από το βλέμμα των παιδιών», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος οπτικοακουστικής παιδείας EUFORIA (Creative Europe – MEDIA).

 

 

 

 

 

 

*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:00, 13:00 και 18:00. Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
(Αποθήκη Α, Λιμάνι, τηλ. 2310-508.398). Είσοδος ελεύθερη.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Εβδομάδα Woody Allen και Pedro Almodovar στον Κινηματογράφο Απόλλων

 

 

Image may contain: sunglasses and text

 

O Θερινός Κινηματογράφος Απόλλων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη των Εργαζομένων της ΕΡΤ3 και το ΚΕΜΕΣ oργανώνουν ένα αφιέρωμα με 14 ταινίες που υπογράφουν οι Woody Allen και Pedro Almodovar. Από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου θα προβάλλονται καθημερινά στις 20:00 ταινίες του Allen και στις 22:00 του Almodovar.

Oι δύο σκηνοθέτες παρά τη διαφορά ηλικίας και τους τόπους καταγωγής είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στους Έλληνες σινεφίλ και ειδικότερα στους Θεσσαλονικείς. Πίσω απ’το χιούμορ τους και τη σάτιρα κρύβονται η αγωνία για τις ανθρώπινες σχέσεις, την αποδοχή, την αγάπη, την απόρριψη.

Το πρόγραμμα προβολών αυτό το Σαββατοκύριακο έχει ως εξής:

 

Σάββατο 23/9
20:00 – ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ
22:00 – ΌΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ

 

Κυριακή 24/9
20:00 – MANHATTAN

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μανχαταν γουντι αλεν22:00 – ΚΑΥΤΗ ΣΑΡΚΑ

Δείτε το πρόγραμμα των υπόλοιπων ημερών ΕΔΩ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλες τις νέες ταινίες της εβδομάδας ΕΔΩ και όλες τις ταινίες που προβάλλονται σε θερινούς κινηματογράφους και κλιματιζόμενες αίθουσες της Θεσσαλονίκης από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου 2017 ΕΔΩ

 

 

 

 

Το Σάββατο η εκδήλωση «Πόλεων Άσματα, Παραδοσιακά Εικονογραφημένα» στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης

 

 

 

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης
συμμετέχει με ένα διήμερο πρόγραμμα ξεναγήσεων, συναυλίας, εικαστικής και πειραματικής μουσικής δράσης, στον θεσμό «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» 2017, που για τη διετία 2017-2018 υπό τον τίτλο ΠΟΛ(ε)ΙΣ αναπτύσσει το θέμα της ευρωπαϊκής πόλης.

Σάββατο, 23/9/2017, 11:00
Γνωριμία με τους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς που περιβάλλουν το κτήριο του Μουσείου -έπαυλη Μοδιάνο- και συνοψίζουν την αρχιτεκτονική της πόλης, με ξενάγηση και επιτόπια εικαστική και πειραματική μουσική δράση: η παρουσία τεσσάρων ρυθμών, εκλεκτικισμού, Bauhaus, νεοκλασικισμού και νεοελληνικού μοντερνισμού, θα αποδοθεί εικαστικά μπροστά στο κοινό από τον ζωγράφο Philippe Laferriere, ενώ ο μουσικός Λάζαρος Αποκατανίδης θα δημιουργεί αντίστοιχα ηχητικά περιβάλλοντα.

Image may contain: text

 

 

*Παρρασκευή 22 και Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ (Β. Όλγας 68 Θεσσαλονίκη), είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο και Κυριακή με την “Κατερίνα” του Αύγουστου Κορτώ στο Θέατρο Εγνατία

 

 

Για τέταρτη χρονιά.

Ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει για το θέατρο και σκηνοθετεί “Το βιβλίο της Κατερίνας” του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και τον Λόλεκ να τη συνοδεύει μουσικά επί σκηνής live. Στην παράσταση συμμετέχει και ο Γιώργος Νανούρης.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν τη χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

 

 

 

 

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ / Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης / Φωτογράφος: Ιωάννα Χατζηανδρέου / Παραγωγή: Λυκόφως – Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα / Μουσική: Λόλεκ /Μαζί τους και ο Γιώργος Νανούρης.

Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

 

*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 στις 19.00 και στις 21.30, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 στις 19.00, στο Θέατρο Εγνατία, Πατριάρχου Ιωακείμ 1 (έναντι Ναού Αγίας Σοφίας). Εισιτήρια: Κανονικό: 15€, Φοιτητικό: 12€, Ανω των 65: 12€, Ανέργων: 12€, ΑΜΕΑ: 12€. Προπώληση: Online: www.ticketservices.gr, Τηλεφωνικά: 2107234567 και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σάββατο και Κυριακή στην παράσταση «Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη στη Μονή Λαζαριστών

 

 

Το έργο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ» του Ν. Καζαντζάκη από την Ομάδα Mist, σε σκηνοθεσία Βασίλη Βασιλάκη φιλοξενείται στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών στις 21, 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου, στις 21.30. Στο μυθιστόρημα του Ν. Καζαντζάκη, οι θεμελιακές αντιθέσεις των προσώπων, το αγνό πατριωτικό αίσθημα, ο έρωτας, η καθημερινότητα (βίαιη και κωμική ταυτόχρονα), οι αλλεπάλληλες εξεγέρσεις και ματαιώσεις, μας αποκαλύπτουν το ανθρωπολογικό βάθος του έργου και το τοποθετούν χρονικά έξω από το ιστορικό του πλαίσιο, καθιστώντας το διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ.

 

Η παράσταση παρουσιάζεται από πέντε ηθοποιούς οι οποίοι και ντύνουν μουσικά την παράσταση (κρουστά – πνευστά ) και βασίζεται στις δράσεις – σχέσεις των κύριων προσώπων: Καπετάν Μιχάλης, Νουρήμπεης, Εμινέ, Καπετάν Πολυξίγκης, Μανούσακας, Καπετάν Σήφακας, Κοσμάς.

Ο αέρας της Αφρικής, ο αρχαϊκός χαρακτήρας των προσώπων, οι μάσκες, τα πολυφωνικά τραγούδια, -Νίκη Δουλγεράκη, Τίνα Τζάθα – τα μοιρολόγια, η ζωντανή μουσική, – Ηλίας Τσατσαρώνης – οι ήχοι, ο μεταφυσικός κόσμος της μαριονέτας , ο σκηνικός χώρος πού μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει, καθορίζουν τη δομή της παράστασης που στοιχεία της συγγενεύουν με την αρχαία ελληνική τραγωδία .

Κωνσταντίνα Κουτουλάκη, Νίκη Δουλγεράκη, Ηλίας Τσατσαρώνης, Τίνα Τζάθα, Βασίλης Βασιλάκης

 

*Πέμπτη 21 έως Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στις 21.30, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών. Γενική Είσοδος: 12 € / Προπώληση: 8 €. Φοιτητικό: 8 €. Ατέλεια – Ανέργων: 5 €. Προπώληση: Ταμείο Βασιλικού Θεάτρου T. 2315 200 200, Μονή Λαζαριστών: Μόνο ημέρες και ώρες παραστάσεων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σαββατοκύριακο στο 17ο Πεδίο Δράσης Κόδρα

 

Image may contain: house, sky, tree, outdoor and nature

 

Αυτή τη χρονιά το Πεδίο Δράσης Κόδρα επιδιώκει να ανασυνταχθεί για ένα καλύτερο μέλλον. Η καλύτερη αφετηρία είναι μια διαδρομή στην ιστορικότητα του θεσμού αυτού, μια αναδρομή σε πρόσωπα, έργα, συνεργασίες, ιδέες και προβληματισμούς που συνδέθηκαν με το Κόδρα τα τελευταία 16 χρόνια.
30 επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν την εικαστική τους εξέλιξη και θα στηρίξουν ξανά αυτό το φεστιβάλ, που κάθε χρόνο συμβάλλει στην ανάδειξη της καλλιτεχνικής σκηνής της χώρας.
Αποτέλεσμα εικόνας για action kodra στρατόπεδο κοδρα 2017

 

Συμμετέχουν οι:
Αθανασοπούλου Κατερίνα, Αλεξάνδρου Βασίλης, Βάκουλη Βίκυ, Γκουρτζής Κώστας, Ζαφειρόπουλος Θεόδωρος, Ζουρούδης Δημήτρης, Θεοφυλάκτου Ελένη, Ιωάννου Δημήτρης, Κακλαμάνος Αλέξανδρος, Καπανίδου Κωνσταντίνα, Κυριακόπουλος Μάκης, Κωδωνίδου Τζένη, Κώτση Τίνα, Λάζος Ορέστης, Λέμη Εσθήρ, Μαραθάκη Εύα, Μιχάλαρος Δημήτρης, Μπέλλου Ράνια, Μπισύλλα Νίκη, Νομίδου Βάλλυ, Ξημέρη Ιωάννα, Πάλλας Αθανάσιος, Πάτσιος Κωνσταντίνος, Πιπερίδου Χαρά, Στράτου Δανάη, Φαμέλης Πάνος, Φραγκάκης Δημήτρης, Χρηστάκος Γιάννης και Χριστόπουλος Κώστας.

Διοργάνωση: Δήμος Καλαμαριάς – Τμήμα Πολιτισμού.
Καλλιτεχνική επιμέλεια Kleomenis Kostopoulos
Συντονισμός επιμέλειας Rena Pitsaki

 

 

 

*Από 22 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου 2017 στις 21:00, Πρώην Στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη. Είσοδος δωρεάν

Facebook event

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σαββατοκύριακο στην αυλή του νέου Δημαρχειακού Μεγάρου για το 4ο Flea Market & Street Food

 

Το Flea Market & Street Food επιστρέφει και πάλι στον προαύλιο χώρο του νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, όπως τον Ιούνιο για τη τέταρτη και μεγαλύτερη εκδοχή του! Η ομάδα του Flea Market Thessaloniki που διοργάνωσε τα 3 μεγαλύτερα Flea Markets το Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2016 στο πολυχώρο του Μύλου και το Lab’ Attoir αντίστοιχα, επιστρέφει για δεύτερη φορά στην αυλή του νέου Δημαρχειακού Μεγάρου στο κεντρικότερο χώρο της πόλης, μετά τη μεγάλη γιορτή του Ιουνίου.

Το 4ο Flea Market & Street Food επιστρέφει ανανεωμένο με αρκετές νέες συμμετοχές, δραστηριότητες και workshops για τα παιδιά, ξεχωριστές επιλογές Street Food, μουσική απο DJs της πόλης και πολλές ακόμα εκπλήξεις, το Σάββατο 23 & την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ. Έχοντας ήδη συστήσει στο κοινό της πόλης τη νοοτροπία του Flea Market, οι διοργανωτές ένιωσαν πλέον την ανάγκη να δημιουργήσουν μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

 

No automatic alt text available.

 

 

 

Τι θα περιλαμβάνει το Flea Market & Street Food:

 • Ανοιχτή αγορά με δίσκους, ρούχα, υποδήματα, κατασκευές, ηλεκτρικές συσκευές, έργα τέχνης, παιχνίδια
 • Street food: Γεύσεις και συνταγές απ’ όλο τον κόσμο
 • Workshops & Παρουσιάσεις βιβλίων για τα παιδιά
 • Παιχνίδια για μικρούς…και μεγάλους
 • DJs
 • Bar

Η είσοδος στους επισκέπτες θα είναι φυσικά ελεύθερη!
Και όπως τονίζουν οι διοργανωτές… “Γνωρίζουμε ότι η ιδέα μας δεν είναι πρωτότυπη, η διαφορά είναι, το πώς φανταζόμαστε εμείς ένα Flea Market… Μια γιορτή που θα γίνεται 3 φορές το χρόνο, πάντα σε συμβολικούς για την πόλη χώρους και με καινούργια στοιχεία κάθε φορά”

 

 

*23-24/9/2017, Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Ώρες: 10.00-22.00, Είσοδος ελεύθερη

Facebook event

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο το Apallou κλείνει 12 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει

http://voria.gr/images/sH96iN8eZCWBI6enkTng.jpg

 

Ένα αγαπημένο στέκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, «κλείνει» 12 χρόνια επιτυχημένης πορείας και το γιορτάζει διοργανώνοντας ένα μοναδικό και ανοικτό σε όλους event, παρέχοντας ταυτόχρονα δωρεάν μετακίνηση σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 9 το βράδυ, την ημέρα των γενεθλίων, όσοι κινούνται στην περιοχή του λιμανιού, της πλατείας Αριστοτέλους και στον Λευκό Πύργο, θα έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν στο λεωφορείο του Apallou, που θα κυκλοφορεί στο κέντρο, και να απολαύσουν την βόλτα τους, πίνοντας δωρεάν ένα καφέ κρύας απόσταξης από εκλεκτό χαρμάνι.

Το πάρτι θα ξεκινήσει από νωρίς το βράδυ, όπου οι παρευρισκόμενοι θα μπορούνε να δοκιμάσουν «Hall of Fame» επιλογές του καταλόγου, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια έχουνε μείνει σταθερές στις προτιμήσεις του κοινού. Παράλληλα, θα μπορούνε να λάβουνε μέρος σε διαγωνισμό με υπέροχα δώρα από μεγάλους χορηγούς.

Η ιστορία του Apallou ξεκίνησε όταν η Καρόλου Ντηλ ήταν ένας κεντρικός εμπορικός δρόμος της πόλης. Το σημείο έγινε σύντομα αγαπημένος προορισμός για καφέ, ποτό και ιδιαίτερα κοκτέιλ και απέκτησε φανατικούς επισκέπτες, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός «hot spot» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
,
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.

 

 

*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, Apallou, Καρόλου Ντηλ 10 & Μητροπόλεως, τηλ. 231 022 8898

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο γιορτή Σπανακιού στην Αγία Παρασκευή Θέρμης

 

http://www.thermi.gov.gr/info/wp-content/2017/09/%CE%A3%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%99-2017.jpg

 

 

Ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά λαχανικά, αλλά και από τα βασικά και καλύτερα προϊόντα της περιοχής της Αγίας Παρασκευής γιορτάζουν τα “Θέρμης Δρώμενα” του δήμου Θέρμης, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου. Για 17η χρονιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η δημοτική κοινότητα Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τη ΔΕΠΠΑΘ διοργανώνουν μια γιορτή αφιερωμένη στο σπανάκι.

Η Γιορτή Σπανακιού κάθε χρόνο συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή μας για τις εκδηλώσεις και τις ωραίες και νόστιμες λιχουδιές από σπανάκι που ετοιμάζουν οι και μοιράζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Οι μάγειρες και μαγείρισσες της Αγίας Παρασκευής διαγωνίζονται για την καλύτερη σπανακόπιτα και άλλα πιάτα που βασίζονται στο σπανάκι. Όλα αυτά υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας, χορούς από τα τμήματα του συλλόγου και λαϊκό γλέντι. Φεύγοντας μην ξεχάσετε να πάρετε τη σακούλα με το σπανάκι σας.

 

 

 

 

 

*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017. Ώρα έναρξης 20.00′. Διοργάνωση: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού , Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης (ΔΕΠΠΑΘ), Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής & Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίας Παρασκευής

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις», παρουσιάζουν στο Ράδιο Σίτυ το ανατρεπτικό και πολυεπίπεδο παραμύθι του Γιάννη Ξανθούλη «Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών»

 

Η μικρή Αλίκη ξεκινάει για διακοπές. Το καράβι που τη μεταφέρει βυθίζεται και η ίδια σώζεται από ένα δελφίνι. Μέχρι να συναντήσει και πάλι τους γονείς της θα πρέπει να φιλοξενηθεί για λίγο στο βυθό της θάλασσας. Ξαφνικά χάνει την εμπιστοσύνη των ψαριών και βρίσκεται να είναι αιχμάλωτή τους. Με τη βοήθεια του δελφινιού θα προσπαθήσει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των καινούριων φίλων της. Η ίδια για να το καταφέρει αυτό γίνεται δασκάλα στο βυθό και αναλαμβάνει να διδάξει στα ψάρια πως ζούνε οι άνθρωποι. Τα ψάρια μαθαίνοντας να μιμούνται τους ανθρώπους, θα αποκτήσουν όλα τα άσχημα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης, θα γίνουν εγωκεντρικά, φιλοχρήματα,πολεμοχαρή, θα αρχίσουν να μετρούν την αξία τους με βάση την αξία που έχουν στις ανθρώπινες αγορές.

Η Αλίκη καταλαβαίνει πως τα μαθήματα που τους έκανε δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε καλό. Mέσα σε όλα αυτά η Αλίκη και όσοι ζουν στο Βυθό έρχονται αντιμέτωποι με την φοβερή και τρομερή Πετραιολοκηλίδα. Θα καταφέρει η Αλίκη να διορθώσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί; Θα καταφέρει να κάνει τα ψάρια και πάλι ψάρια και να τους μάθει πως το χρήμα δεν είναι η μεγαλύτερη αξία της ανθρώπινης φύσης; Θα καταφέρει να τους μάθει την αξία της αγάπης, της φιλίας, της ελπίδας και της συγνώμης;


 

Μια διαδραστική και επίκαιρη παράσταση που με πολύ μουσική, φαντασία και χιούμορ σχολιάζει την εποχή μας, αποκαλύπτει τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της ανιδιοτέλειας, της υπευθυνότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το έργο να εκτιμούν τις δυνατότητές τους, να κρίνουν καλά πριν εμπιστευτούν κάποιον, να φροντίζουν για την διατήρηση και ισορροπία του οικοσυστήματος και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα.Συγγραφέας: Γιάννης Ξανθούλης, Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδη, Ενδυματολόγος: Ματίνα Μέγκλα

Σκηνικά: Θανάσης Κόκκα, Μουσική: Μιχάλης Τριπόδης, Παραγωγή: Μέθεξις


Πρωταγωνιστούν: Μαρία Θωμά (Δίδυμα φεγγάρια),Τζούλι Τσόλκα (Μπρούσκο), Βασίλης Γιακουμάρος (Στο καλό γλυκειά μου συμπεθέρα, Μαύρα Μεσάνυχτα), Χρήστος Τριπόδης (Κόκκινο Δωμάτιο, 10η εντολή), Δημήτρης Ζωγραφάκης (Μαρία η Άσχημη), Φαίη Ψωμαδάκη, Χριστίνα Χρήστου.


 

 

*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 6.15 μμ, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 11.30 πμ & 6.15 μμ και Κυριακή 1 Οκτωβρίου : 11.30 πμ. & 6.15 μ. Τιμές εισιτηρίων: 8 € γενική είσοδος, Προπώληση: 7 € στο Ταμείο Θεάτρου (2310 819 153)και στο viva.gr

 

Τελευταίο Σαββατοκύριακο ενός «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη» στο Ωραιόκαστρο

 

 

Τον «Πολιτιστικό Σεπτέμβρη 2017», διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο δήμος Ωραιοκάστρου και η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς.

Στο πλαίσιο του θεσμού «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2017» εκτός από θεατρικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν μουσικές βραδιές, αφιερώματα στην παράδοση με τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου κ.ά. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου, προβάλλοντας τες εξίσου σε όλους τους επισκέπτες (βλ. και ΕΔΩ).

 

 

*Σάββατο 9 έως Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, Ώρα: 20.30. 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου & Κονταξοπούλειο αθλητικό κέντρο Ωραιοκάστρου. Ελεύθερη είσοδος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η «κωμικοτραγωδία» της Μαρί Τζόουνς “Πέτρες στις τσέπες του” στο Αριστοτέλειον

Image may contain: one or more people, people standing, text and outdoor

 

Μια “κωμικοτραγωδία” που εκτυλίσσεται στην επαρχιακή πόλη Κέρι της Ιρλανδίας όπου κινηματογραφείται μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή. Ο Τσάρλι κι ο Τζέικ είναι δυο ντόπιοι βοηθητικοί ηθοποιοί… Δηλαδή ο Τσάρλι και ο Τζέικ είναι extras, δηλαδή κομπάρσοι, δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και συμμετέχουν στην ταινία. Το ίδιο και ο Σων. Που αυτοκτόνησε. Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό. Κρίμα. Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια δυο ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα… μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς. Κρίμα.

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου

Image may contain: 2 people, people standing and beard

 

*Παρασκευή 22/9 – 1/10, Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 20.00. Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2, τηλ. 231 026 2051. Προπώληση: 11€ & 13€. Την ίδια μέρα στα Ταμεία του Θεάτρου: 13€ & 15€. Σημεία προπώλησης: viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σάββατο και Κυριακή η χοροθεατρική παράσταση «Τι λείπει» στο Θέατρο Αυλαία

«Τι λείπει» στο Θέατρο Αυλαία

Η «Ομάδα Τέχνης Oberon» παρουσιάζει τη Χοροθεατρική παράσταση «Τι λείπει» από τις 21 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Αυλαία.

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Shel Silverstein «Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο». Συγκεκριμένα, η ιδέα ότι οι συναντήσεις, που έχει κάθε άνθρωπος στη ζωή του, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αναζήτηση και πραγμάτωση του εαυτού του αλλά και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συνύπαρξη με τους άλλους, αποτελεί τον πυρήνα της δραματουργίας της παράστασης.

«Τι λείπει…»

Οι συναντήσεις με τους άλλους. Με το άλλο. Το διαφορετικό. Το ανοίκειο.
Με όχημα τον Χορό. Το Χοροθέατρο.

Μιλούμε με λέξεις πλασμένες από κίνηση.

Χορευτές και ηθοποιοί συναντιούνται και συναντούν διαφορετικά είδη χορού. Σύγχρονο, tango, hip-hop, jazz, flamenco.

Σε μια πορεία. Σε αναζήτηση.

Τι λείπει, τελικά;

Σχέσεις, ανατροπές, συναντήσεις, συγκρούσεις.

Ένταξη. Απόρριψη. Αναμονή. Παραίτηση. Αίσθηση του κενού. Αλλαγή. Μια νέα αρχή.

Η απόπειρα να απαντήσεις: ποιος είμαι, πού είμαι, πού μπορώ να πάω;

Πορείες στον χώρο και τον χρόνο. Μοναχικές και ομαδικές. Διάλογοι.

Η ανακάλυψη ενός προσωπικού δρόμου. Αυθεντικού. Ενός εγώ που μπορεί να συνυπάρχει με τον Άλλο και να διατηρεί την ατομικότητά του.

Τελικά, ο χορός ως ένας κώδικας επικοινωνίας και δημιουργίας. Ένα όλο από το οποίο Τίποτα δεν λείπει!


Διάρκεια παράστασης: 60’ λεπτά

Ερμηνεύουν:

Γιάννης Βαρβαρέσος, Σεργγέι Ιριτζιάν, Αναστασία Κωστοπούλου, Νιόβη Μπένου, Δημήτρης Μπίσκας, Σοφία Παπανικάνδρου, Μαριάννα Πατσαρίκα, Λένα Ράνη, Δροσιά Τριαντάκη

*Από 21 Σεπτεμβρίου – 01 Οκτωβρίου 2017 στις 21:00. Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ (Πλευρά Τσιμισκή). Τηλ.: 2310 237700. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ομαδικό), 5 ευρώ ανέργων. Προπώληση εισιτηρίων: IANOS (Αριστοτέλους 7) και στο ταμείο του Θεάτρου Αυλαία. Ώρες ταμείου:  Τετάρτη – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00.

Σάββατο στο Θέατρο Δάσους για την παράσταση “Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή…

 

 

 

 

 

Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες της σύγχρονης Αθήνας ταξιδεύει αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα, για 9η σαιζόν σπάζοντας όλα τα ρεκόρ. Με έναν εξαιρετικά επιλεγμένο θίασο που προσφέρει άφθονο γέλιο και διασκέδαση.

Δύο αδελφές (κανονικές) και τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους για να κηδέψουν τον πατέρα τους. Οι συγγενείς που τις συντρέχουν παρουσιάζουν όμως περίεργες και λανθάνουσες συμπεριφορές… Οι πρώην “φίλοι” του μπαμπά είναι λίγο… κάπως! Μία μοιρολογίστρα θέλει σώνει και καλά να κλάψει τον νεκρό αλλά κρύβει επιμελώς και ένα περίστροφο στη μαντίλα… Ο παραγιός δεν είναι Αλβανός! Είναι πέφτουλας… Το χωριό έχει φιλόδοξες δημοσιογράφους! Η Γωγούλα είναι προτεινόμενη για αποχώρηση στο Survivor. Ο Αγροφύλακας έχει βγάλει το Γυμνάσιο! Σε κάποιους αρέσουν υπερβολικά τ’ Αρχαία (στους πιο πολλούς). Ο ίδιος ο νεκρός κοιτάει μη θέλει βάψιμο το ταβάνι και όταν βλέπει την κηδεία του στην τηλεόραση ανακράζει “Τίποτα δεν είμαστε, βρε παιδί μου. ΧΟΥΣ!”. Και το σπίτι αρχίζει να γεμίζει με πτώματα… Από έρωτα, από συμφέρον, από κυνισμό και από αφέλεια…

 

 

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά οι:
Μπέσυ Μάλφα, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Σοφία Μουτίδου, Άννα Παναγιωτοπούλου, Θωμάς Πανδής, Νίκος Πολυδερόπουλος, Αλέξανδρος Ρήγας, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Θανάσης Τούμπουλης, Παύλος Χαϊκάλης, Παρθένα Χοροζίδου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου

 

 

 

 

*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, Ώρα Έναρξης: 21.15. Θέατρο Δάσους. Εισιτήρια: 15€ Κανονικό Εισιτήριο
12€ Μειωμένο (Άνεργοι, Φοιτητές, Μαθητικό, Συνταξιούχοι άνω των 65), 12€ Προσφορά Αρχικής Προπώλησης, ΑΜΕΑ Δωρεάν. Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο πρεμιέρα της παιδικής παράστασης «Η Σολομώντεια Λύση» στο Θέατρο Αυλαία

 

Ένα από τα διασημότερα και πιο πολυπαιγμένα παγκοσμίως έργα, που το θέμα του μας είναι γνωστό και από την Παλαιά Διαθήκη,παρουσιάστηκε στο Θέατρο Σοφούλη κατά τις σεζόν 2000-2001, 2009-2010, στην Αθήνα τη σεζόν 2010-2011 και στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς τη σεζόν 2016-2017, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Φέτος, ο ύμνος στην αληθινή και ανυπόκριτη αγάπη, συνεχίζει το ταξίδι του και παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία.

Πριν από περίπου 50 χρόνια ο Μπερτολ Μπρεχτ πήρε ένα παλιό και ξεχασμένο Κινέζικο έργο του 13ου μ.Χ.αιώνα και το έκανε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Γιάννης Καλατζόπουλος με την δική του διασκευή φέρνει στην εποχή μας όλα τα διδάγματα αυτού του πανάρχαιου μύθου, απευθυνόμενος στα σημερινά παιδιά αλλά και στους γονείς τους.

Υπόθεση: Μια βασίλισσα κυνηγημένη από στασιαστές εγκαταλείπει το μωρό της που διώκεται κι αυτό. Η υπηρέτριά της αποφασίζει να το σώσει και το μεγαλώνει με πολλές δυσκολίες. Ανάμεσα σ’ εκείνη και στο παιδί αναπτύσσεται μια σχέση αληθινής αγάπης. Όταν μετά από καιρό το παιδί γίνεται ο νόμιμος κληρονόμος του θρόνου και μιας αμύθητης περιουσίας, εμφανίζεται η βασίλισσα και το διεκδικεί. Ο ιδιόρρυθμος δικαστής Αζτάκ θα δώσει μια λύση παρόμοια μ’ εκείνη του σοφού Σολομώντα : Βάζει το παιδί στην μέση ενός κύκλου και ζητάει από τις δύο «μητέρες» να το τραβήξουν, πιάνοντάς το από το ένα χέρι η καθεμιά! Με αυτόν τον τρόπο θα αποδειχθεί ποια το αγαπάει πραγματικά και άρα δικαιούται να το έχει υπό την κηδεμονία της.

«Η Σολομώντεια Λύση» είναι μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο. Μία ξεχωριστή, διδακτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, για παιδιά κάθε ηλικίας. Μέσα από το γέλιο και την αισιόδοξη ματιά της, σε ένα υπέροχο σκηνικό, με πλούσια κοστούμια, μουσική, τραγούδι και χορό, θα μας προτείνει, σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή, την αληθινή αγάπη, την ανιδιοτέλεια και τη δικαιοσύνη. Τα μόνα αντίδοτα στη βία, τον ατομικισμό και τη λατρεία του κέρδους.

Συντελεστές

Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος , Μουσική: Δημήτρης Λέκκας, Σκηνικά: Βίκη Βουρνιά (Dream Workers), Κοστούμια: moda system. Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρία.

Ηθοποιοί: Χρήστος Γκουτσίδης, Δημήτρης Δάγκαλης, Αναστασία Θεοδώρου, Ελένη Χρυσομάλλη / Φιλική συμμετοχή: Βαλάντης Γαργάνης, Χριστόφορος Χριστοφορίδης

 

 

*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 17.00 και κάθε Σάββατο στις 17.00. Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ (Πλευρά Τσιμισκή). Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία. Τηλεφωνο επικοινωνίας: 2310237700. Εισιτήρια: 10€ κανονικο 8€ μειωμένο (παιδικό, πολυτεκνων, φοιτητικο, άνω των 65). Προπώληση εισιτηρίων: IANOS (Αριστοτέλους 7) και στο ταμείο του Θεάτρου Αυλαία. Ώρες ταμείου:  Τετάρτη – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00.

Το Σαββατοκύριακο “Κοινοί Ιεροί Τόποι στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο” σε τρία μουσεία της Θεσσαλονίκης

 

 

 

Σαββατοκύριακο στην τριμερή έκθεση με τίτλο Κοινοί Ιεροί Τόποι στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο που διοργανώνεται από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης στους εξής χώρους: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Γενί Τζαμί. Η τριμερής έκθεση Κοινοί Ιεροί Τόποι διερευνά το φαινόμενο αυτό εντοπίζοντάς το σε συγκεκριμένα παραδείγματα και γεωγραφικά πλαίσια, αναδεικνύοντας τη συνύφανση συμβόλων και μορφών, πρακτικών και τόπων που το καθορίζουν.

 

 

Στη Θεσσαλονίκη, η έκθεση αποτελείται από τρία μέρη, τα οποία παρουσιάζονται σε τρεις χώρους: στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και στο Γενί Τζαμί (Παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο). Η εκδοχή είναι αποτέλεσμα μιας βαθιάς αναθεώρησης, που περιέλαβε πολλά νέα στοιχεία: αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, ταινίες και σύγχρονη τέχνη.

 

Εγκαίνια έκθεσης “Κοινοί Ιεροί Τόποι
στα Βαλκάνια και την Μεσόγειο” Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 20.00

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 23.09.2017, εγκαίνια
Tα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης:
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης / 20.00
Γενί Τζαμί / 22.00 – Συναυλία Σαββίνας Γιαννάτου

ΚΥΡΙΑΚΗ 24.09.2017
Διεθνές Workshop
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης / 9.30-19.00

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Θεσσαλονίκης μια τριμερή έκθεση με τίτλο Κοινοί Ιεροί Τόποι.

Η Θεσσαλονίκη, μια πόλη στην οποία έχουν ιστορικά ακμάσει οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, αλλά και ένα μέρος που βρίσκεται στο μεσογειακό σταυροδρόμι της μετανάστευσης, είναι ένα ιδανικό σημείο για την αφήγηση των Κοινών Ιερών Τόπων. Με πλούσιο ανθρωπολογικό υλικό, τεκμήρια, μαρτυρίες και έργα σύγχρονης τέχνης, αποτελεί μια μεγάλη, διεθνή διοργάνωση

Χώροι
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Γενί Τζαμί

Διάρκεια εκθέσεων
23 Σεπτεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου 2017

Εκθεσιακοί χώροι και ώρες λειτουργίας
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Εγνατία 154 (ΔΕΘ-Helexpo), 546 36 Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310-240002
mmcart@mmca.org.gr
www.mmca.org.gr
Πέμπτη 10:00-22:00, Παρασκευή & Σάββατο 10:00-18:00, Κυριακή 11:00-15:00, Δευτέρα έως Τετάρτη κλειστά

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Αποθήκη Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
τηλ.: 2310-566716
info.thmp@culture.gr / press.thmp@culture.gr
www.thmphoto.gr
Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Σάββατο/Κυριακή 11:00-19:00, Παρασκευή 11:00-22:00, Δευτέρα κλειστά

Γενί Τζαμί (Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο)
Αρχαιολογικού Μουσείου 30, 546 41 Θεσσαλονίκη
τηλ.: 2310-857978
pinakothiki@thessaloniki.gr
www.thessaloniki.gr
Τρίτη ως Παρασκευή 10:00-18:0, Σάββατο 11:00-15:00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

 

 

Facebook event

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To Σάββατο ο Νικόλας Ρέγκος στο Νέον

 

 

Image may contain: text

 

 

 

Τα τελευταία χρόνια, ο Νικόλας Ρέγκος λειτουργεί με φίλους και συνοδοιπόρους του, τον Γιάννη Κολοβό (Κοντραμπάσσο) και τον Γρηγόρη Λαζαρίδη (Μπουζούκι /Λύρα) σαν μπουλούκι έκφρασης και απόδοσης, του Ελληνικού Εντέχνου Λαϊκού και Παραδοσιακού Τραγουδιού, όπου μαζί με φίλους μουσικούς όπως οι Νίκος Ταλέας (ακκορντεόν) και Νίκος Βαρελάς (κρουστά), παίζουν σε ζωντανές παραστάσεις σ’ όλη τη χώρα – εκφέροντας έτσι την άποψή του για το ελληνικό τραγούδι -με σκοπό την επανένταξη του, στον αίτιο λόγο και την μελοποίηση του, με μουσικές επιρροές που αντλούνται από την παράδοσή μας, το μεράκι, τα εφήμερα πάθη και τις αγωνίες του λαού μας.

 

 

 

Ο τραγουδοποιός θα μας παρουσιάσει τραγούδια από την καινούρια του δουλειά «καντούρια» που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες όπως κι από τον προηγούμενο του ήδη αγαπημένο δίσκο «ο φύλακαs καιρός».

 

 

*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στις 21.30, στο Καφενείο Νέον (Ι.Δραγούμη 34), 2310 22 97 67

Facebook event

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To Σάββατο ο Βασίλης Λέκκας και οι “ΣυνΩΔΗπόροι” σε μία συναυλία στο ΑΠΘ

 

 

 

Η χορωδία «ΣυνΩΔΗπόροι» του Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας, στα πλαίσια της φθινοπωρινής της περιοδείας με τον καταξιωμένο ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα, θα πραγματοποιήσει μια και μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) στις 21:00′.

Πληροφορίες για τη συναυλία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των «ΣυνΩΔΗπόρων» www.synodhporoi.blogspot.gr, στο email synodhporoi@gmail.com καθώς και στα τηλέφωνα 6975900455 – 6938752739.

 

 

*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 7€. Τιμές εισιτηρίων: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 7€ – ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 5€. Σημεία προπώλησης: 1) ΙΑΝΟΣ (πλατεία Αριστοτέλους), 2) Καφέ «Σάρωθρον» (Λαδάδικα)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέξανδρος” η παράσταση “Υπάρχει και Φιλότιμο”

1709AFISA

 

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο» του Αλέκου Σακελλάριου.
Σκηνοθεσία – διασκευή : Ευτυχία – Νιόβη Κιτρίδη
από την Θεατρική Ομάδα  Ψ.Α.Ο. ΕΛ.ΤΑ. Ν. Θεσσαλονίκης
Σάββατο  23  Σεπτεμβρίου  2017  και ώρα 21:00
στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο Ανδρέας  Μαυρογιαλούρος  είναι υπουργός μιας προδικτατορικής κυβέρνησης,  αρμόδιος επί των δημοσίων έργων. Με αφορμή την πρόσφατη ανέγερση του νέου μαιευτηρίου στην εκλογική του περιφέρεια, πραγματοποιεί ένα ταξίδι προς τα εκεί στο οποίο τον συνοδεύει η κόρη του Αλίκη και ο οδηγός του. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η Αλίκη επιμένει να οδηγήσει εκείνη το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα την πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε ένα δένδρο, κοντά στο χωριό Άγρυλος. Οι χωρικοί σπεύδουν να περιποιηθούν τους τραυματίες, χωρίς να γνωρίζουν την ταυτότητά τους και συνομιλούν μαζί τους σχετικά με τις ελλείψεις του χωριού σε υποδομές και υπηρεσίες.

Μέσα από αυτές τις συζητήσεις, ο υπουργός πληροφορείται για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, για τη διαφθορά που επικρατεί, αλλά και για την αντιπάθεια των κατοίκων προς το πρόσωπό του. Ιδιαίτερα κλονίζεται όταν μαθαίνει ότι στενοί του συνεργάτες όπως ο Θεόδωρος Γκρουέζας εκμεταλλεύονται τη θέση τους για προσωπικό όφελος, μέσα από διεφθαρμένες συναλλαγές. Μετά από όλα αυτά,  προσγειώνεται ανώμαλα και αποφασίζει να αλλάξει συμπεριφορά και να παραιτηθεί διαπιστώνοντας πόσο μακριά βρίσκεται από τα προβλήματα του λαού στον οποίο μοίραζε αφειδώς υποσχέσεις. Όλα αυτά  βέβαια, μέσα από ιδιαίτερα κωμικές καταστάσεις που θυμίζουν δυστυχώς κατά πολύ τη σημερινή πραγματικότητα.

Συντελεστές:
Μαυρογιαλούρος: Χρήστος Τσιτουρίδης / Νάντα: Θάλεια Ορφανού / Αλίκη: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου / Γκρούεζας: Αστέριος Κιοσσές / Λώρα: Βάσω Κόρκα / Γιώργος: Κώστας Ζαφειρόπουλος / Άννα: Ηλέκτρα Χατζίδου / Τασία: Τάνια Πουρσανίδου / Πανάγος: Βασίλης Παπαδόπουλος / Καλλιόπη:Σοφία Μπέκα
Κατίνα:Σοφία Τζελάλη / Σωτήρης: Νίκος Κοσμίδης / Φώτης: Δημήρης Μπιτόπουλος / Νοσοκόμος: Στάθης Σαββίδης

Τραγούδι :Αλέκος Ζαγόρης
Πιάνο :Σωκράτης Τουλόπουλος
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Ευτυχία-Νίοβη Κιτρίδη
Μουσική επιμέλεια-Φωτισμοί: Νίκος Τογανίδης
Σκηνογραφική επιμέλεια: Μιχάλης Κιτρίδης

 

*Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1), με ελεύθερη είσοδο. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο The EPIC Party στο WE

 

 

 

 

Το EPIC Party επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ βραδιά με ΕΠΙΚΕΣ μουσικές και ΞΕΦΡΕΝΟ χορό μέχρι το πρωί!
Ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα απαράμιλλης ομορφιάς, στο οποίο θα ακουστούν όλα τα αγαπημένα μας guilty pleasures από τα 80s μέχρι και σήμερα.

80s / 90s / 00s / DISCO / RAVE / TRASH

Στα decks: Kanye Zest & LEGO
Visuals by : Pixels On Space

 

*Σάββατο 23 Σεπτέμβρη, WE – Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη, Ώρα έναρξης: 22:00, Είσοδος: 4€.

Facebook event

 

 

 

 

 

Το Σάββατο οι ΑRCH ENEMY στο Principal

 

Image may contain: 3 people

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H μελωδική death metal μπάντα καταφτάνει από την Σουηδία στην Θεσσαλονίκη για ένα live που θα μείνει αξέχαστο. Η μπάντα του κιθαρίστα Michael Amott κατάφερε να καθιερωθεί χάριν της τραγουδίστριάς του, Angela Gossow, όσο και για την ακραία μουσική τους που δύσκολα κοπιάρεται.

*23/9 στο Principal στις 20:30. Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια) – 28 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) – 30 Ευρώ (Ταμείο)

Facebook event

 

 

 

 

 

 

 

To Σάββατο το thessbrunch αποχαιρετά το καλοκαίρι στην Περαία και την Κυριακή μας ετοιμάζει κάτι διαφορετικό για τη νέα σεζόν στο Electra Palace Thessaloniki

 

Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι όπως του πρέπει… με thessbrunch by the beach στο Golden Star City Resort.
Συνδυάζοντας μοναδικά γεύση και παραλία, φοράμε τα μαγιώ μας και τα παρεό μας για ένα άκρως δροσιστικό brunch.
Άλλωστε αυγά ποσέ με τα πόδια βυθισμένα στην άμμο θα αργήσεις να ξαναφάς!
Δείτε το μενού ΕΔΩ. Facebook event Σαββατο 23 Σεπτεμβρίου, στις 12.00, στο Golden Star City Resort (Παύλου Κουντουριώτου 73, Περαία), Τηλ. κρατήσεων: 2392 022755

Image may contain: one or more people, sky and outdoor

nt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το 2ο thessbrunch στην ομορφότερη βεράντα της πόλης συνδυάζει μεσογειακά χρώματα και αρώματα με πολύ μουσική. Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου σε περιμένει μια μοναδική γευστική εμπειρία υπό τους ήχους της Βάσω Βλαχοπούλου. Δείτε το μενού ΕΔΩ.

PLUS: Ένα διασκεδαστικό & επιμορφωτικό Masterclass μαγειρικής για τους μικρούς μας thessbrunchers!

*Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 12.00, στο Electra Palace (Πλατεία Αριστοτέλους 9), Τηλ. κρατήσεων: 2310 294040 

Facebook event

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tην Κυριακή κλείνει ο κύκλος των εκδηλώσεων για την “ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΑΣ”

 

peraia15917

Πιο πλούσια από κάθε άλλη φορά, με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, πραγματοποιούνται κι εφέτος, από 15 μέχρι 24 Σεπτεμβρίου, πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή τη ‘’Γενέθλια Ημέρα της Περαίας’’, για να τιμηθούν οι πρώτοι κάτοικοι της Περαίας, οι οποίοι, κουβαλώντας στους ώμους τους πίκρα, δυστυχία, πήραν το δρόμο της προσφυγιάς, έχοντας τόσο νωπά χαραγμένη την καταστροφή‘’ από τις προγονικές εστίες τους στη Δυτ. Μικρά Ασία και στην Ανατ. Θράκη και εγκαταστάθηκαν στην Περαία, δημιουργώντας με πείσμα και θέληση περίσσια, από το ‘’μηδέν’’, τον όμορφο και ευλογημένο αυτό τόπο του σήμερα.

 

Οι εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν στις 15 Σεπτεμβρίου και τελειώνουν στις 24 του ίδιου μήνα, πραγματοποιούνται από τοπικούς Συλλόγους και φορείς υπό την αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και Δημοτική Κοινότητα Περαίας) και το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει:

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 24.9.17

Ώρα 20.00΄: “… από την Τροία στη Μικρά Ασία..” Εκδήλωση – Θεατρική παράσταση, του Συλλόγου Γυναικών “ΑΓΑΠΗ”, στο Πνευματικό Κέντρο, στην Άνω Περαία.

 

 

 

 

 

 

 

Την Κυριακή στο θέατρο Ε.Μ.Σ. για την παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή

 

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του Δικτύου Αρχαίου Δράματος του Υπουργείου Πολιτισμού, διοργανώνει την 1η Συνάντηση Νέων Καλλιτεχνών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με τίτλο «Αρχαίο Δράμα και Πολιτική» Ανιχνεύσεις – Όρια και δυνατότητες, από 22 έως 29 Σεπτεμβρίου 2017. Παράλληλα, το ΚΘΒΕ συμμετέχει με τη δική του σύγχρονη προσέγγιση του «Οιδίποδα Τυράννου» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Κολοβού και έναν θίασο νέων ηθοποιών, που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 21.15, στο θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

*Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 21.15 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Γενική είσοδος: 5€.

 

 

 

 

 

 

 

Την Κυριακή δωρεάν ξεναγήσεις σε 10 αρχοντικά της πόλης

 

https://thessaloniki.gr/wp-content/uploads/2017/09/Xenagiseis_2017_afissa.jpg

 

 

-Διάρκεια ξενάγησης: 2:30 ώρες και Άτομα ανά ξενάγηση: 35
-Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώνουν ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.
-Θα πρέπει να δηλώνονται οι ημερομηνίες ξενάγησης για τις Βίλλες 1 και Βίλλες 2, με πρώτης (1ης) επιλογής προτίμηση και εναλλακτικά δεύτερης (2ης) επιλογής προτίμηση εντός 15 ημερών
-Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
-Σε περίπτωση ακύρωσης παρακαλείσθε να ενημερώσετε έγκαιρα.

*Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 11:00 π.μ. Βίλλες 1, με ελεύθερη είσοδο. Δείτε το πρόγραμμα των ξεναγήσεων και τα τηλέφωνα δήλωσης συμμετοχής ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Θεσσαλονίκη “Voltάρει” την Κυριακή στη Νέα Παραλία!

 

Αποτέλεσμα εικόνας για voltarw Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης 24 Σεπτεμβρίου 2017

 

Με ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλιακά σκάφη και ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν την ευκαιρία να “Voltάρουν” οι Θεσσαλονικείς την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7.30 το απόγευμα. Πρόκειται για την διαδραστική εκδήλωση με τίτλο «Volτάρω», την οποία διοργανώνει η αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει ως στόχο να προωθήσει την ιδέα της ηλεκτροκίνησης και να ενημερώσει τους πολίτες γύρω από τα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς και πως η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει τον επόμενο καιρό τους πρώτους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.Στην εκδήλωση θα «σαλπάρουν» τα πρώτα ηλιακά σκάφη στην Ελλάδα, τα οποία έχουν προμηθευτεί οι δήμοι Πρεσπών και Καστοριάς και παραμένουν σε αχρησία εξαιτίας της έλλειψης άδειας πλωτού σκάφους. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει ένα καλαίσθητο, πολύχρωμο δρώμενο, με αφετηρία τις «Ομπρέλες» του Γ. Ζογγολόπουλου και κατάληξη στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να «εξερευνήσουν» τα οχήματα με τη βοήθεια ειδικών στην ηλεκτροκίνηση, που θα εξηγούν τη λειτουργία τους και θα απαντούν στις ερωτήσεις τους, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων, καθώς και σε κλήρωση με ενδιαφέροντα δώρα στο τέλος  της εκδήλωσης.

 

*Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017. Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7.30 το απόγευμα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tην Κυριακή ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέξανδρος”

 

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»

 

 

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Ιωάννα Γεωργαντά
από την Νεανική Σκηνή «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Νεάπολης – Συκεών.

“Αυτά τα βίαια πάθη, βίαια τέλη έχουνε” είναι μια φράση που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτήν την ανυπότακτη λυρική τραγωδία. Ο απόλυτος έρωτας συναντά τον υποκριτικό ρεαλισμό, την ανάγκη να είσαι μεγάλος και να ζεις μέσα σε ανώφελους “καθωσπρεπισμούς”, ξεχνώντας το μεγαλύτερο συναίσθημα… την Αγάπη. Ποσό εύκολα μπορούμε λοιπόν να αγαπήσουμε; Πόσο τολμάμε να αγαπήσουμε; Πόση δύναμη έχει η αγάπη;

*Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1), με ελεύθερη είσοδο.