Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ανοίγει το Σάββατο τις πόρτες της στο κοινό

 

 

Ένα ταξίδι σε τέσσερις ηπείρους και 37 χώρες υπόσχεται στους επισκέπτες της η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με θέμα «Φαντασιακές Εστίες / Ιmagined Homes», μέσα από τα έργα των 95 μεμονωμένων καλλιτεχνών και ομάδων, που συμμετέχουν στη φετινή κεντρική έκθεση και το φεστιβάλ περφρόαμνς της διοργάνωσης.

 

 

Η 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 14 Ιανουαρίου 2018 και έχει ως εκθεσιακό πυρήνα της τέσσερις χώρους: την έδρα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την Αγιορειτική Εστία. Σε συνδυασμό δε με το φεστιβάλ περφόρμανς Θεσσαλονίκης, τις εκθέσεις της Κίνησης των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα δράσεων, τις εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες και το παράλληλο πρόγραµµα στο οποίο έχουν ενταχθεί αυτοχρηματοδοτούµενες εκθέσεις-δράσεις και παρουσιάζονται υπό την αιγίδα της Μπιενάλε, θα απλωθεί σχεδόν σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης.

 

 

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες προέρχονται από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, την Ινδονησία, το Ιράν, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Ιταλία, τον Καναδά, την Κίνα, την Κολομβία, την Κούβα, την Κύπρο, τη Λετονία, το Μαρόκο, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, τη Νότιο Αφρική, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σερβία, τη Σλοβακία, τη Σουηδία, την Τουρκία, την Τσεχία, την Τυνησία, τη Φινλανδία, τις Φιλιππίνες και το Χονγκ Κονγκ. Δείτε τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες στην κεντρική έκθεση και στο Φεστιβάλ Περφόρμανς Θεσσαλονίκης ΕΔΩ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης στην ιστοσελίδα:  http://thessalonikibiennale.gr/

Πρόγραμμα δράσεων εγκαινίων 30/9/17

12:00
Νατάσα Μπιζά ‘Letter E for Agatha’ / ΔΙΑΛΕΞΗ-ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ
@ Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
(Προβλήτα Α, Αποθήκη Β1 – Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

14:00
Einat Amir ‘Σύντομα κοντά σας’ / ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ
@ Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
(Εγνατίας 154, εντός ΔΕΘ-HELEXPO)

18:00
Alessandra Eramo ‘Αποδημητικοί Αντίλαλοι: Θεσσαλονίκη’
ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ
Αγιορειτική Εστία (Εγνατίας 109)

20:30
Χρύσα Νικολέρη: The Next Safe Place
ΕΚΘΕΣΗ
@ ΚΜΣΤ, Μονή Λαζαριστών

20:30
‘Η Θέα από το παράθυρό μου…Εκδοχές της «Οικίας» στη Ρωσική Πρωτοπορία. Έργα από τη συλλογή Κωστάκη’
ΕΚΘΕΣΗ
@ ΚΜΣΤ, Μονή Λαζαριστών

20:30
‘Ana Mendieta Siluetas de Alma (Soul Silhouettes)’
ΕΚΘΕΣΗ / ΑΦΙΕΡΩΜA
@ ΚΜΣΤ, Μονή Λαζαριστών

 

Αποτέλεσμα εικόνας για 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

 

 

*30 Σεπτεμβρίου 2017– 14 Ιανουαρίου 2018, ΚΜΣΤ-Μονή Λαζαριστών, ΚΣΤΘ-Λιμάνι, ΜΜΣΤ, Αγιορείτικη εστία, Πληροφορίες: 2310 589141-3, Πληροφορίες: www.thessalonikibiennale.gr

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο και την Κυριακή η Συναισθηματική Διαλεκτική και ο Στέλιος Καλαθάς μας προσκαλούν σε μια παράσταση αφιερωμένη στα συναισθήματα και στην δύναμη τους από την θεατρική ομάδα +αίσθημα “FEELINGS’ STORIES” στο θέατρο Σοφούλη

 

Ο Στέλιος Καλαθάς διδάσκει τη μέθοδο υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης Συναισθηματική Διαλεκτική, περισσότερα από δέκα χρόνια και τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ανεβάσει -με τον ρόλο του σκηνοθέτη- τα συναισθήματα στην σκηνή και στο φως! Η παράσταση “FEELINGS’ STORIES” είναι ένας συνδυασμός νοητικών καταστάσεων, ψυχοσωματικών εκφράσεων αλλά και βιολογικών αντιδράσεων που γίνονται τέχνη και μέσα από ρόλους βρίσκουν το πολύτιμο μονοπάτι της έκφρασης και της επικοινωνίας.

 

 

Ένα κουβάρι που ξετυλίγεται παρουσιάζοντας μας τα βασικά συναισθήματα μέχρι που κάνει την εμφάνισή της επί σκηνής η «Λογική» και με επιχειρήματα διεκδικεί τη σημαντικότητα της. Στο τέλος οι θεατές καλούνται να πάρουν θέση μέσω κάλπης! Σκοπός της παράστασης είναι οι θεατές να απολαύσουν το αποτέλεσμα της που κρύβει κάποια «κλειδιά» πολύτιμα για την επιβίωσή μας και για τον τρόπο που μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας πιο χαρούμενη, τα θέλω μας πιο «δικά μας» και τον τρόπο σκέψης μας πιο σταθερό. Με πολλή μεράκι και κέφι να αναζητούμε στη ζωή τον προσδιορισμό μας και ψηλαφίζουμε το συναισθηματικό μας ρεπερτόριο σε μια διαδρομή που οδηγεί στην αυτογνωσία και την ενδυνάμωση.

 

 

 

Συγγραφείς κειμένων: Χρήστος Ναούμ, Ελένη Χριστοφοράτου, Φανή Δαλεζίου, Χριστίνα Καραβεζύρη, Αγγελική Βοϊράκου, Γιώργος Μπουμπούσης, Βαγιανός Καλαθάς, Αλέξανδρος Κλωτσοτήρας, Στέλιος Καλαθάς.

 

 

*Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο θέατρο Σοφούλη και ώρα 21.00. Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6946 105520

 

 

 

 

 

 

Σαββατοκύριακο στο 1o KIDOT Festival για “τα παιδιά & τους εφήβους του Αύριο”στο Νέο Δημαρχείο

Το 1o KIDOT Festival σήμερα και αύριο στο δημαρχείο

Ένα διήμερο πολυθεματικό εκπαιδευτικό φεστιβάλ, μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους αλλά και μια συνάντηση ψυχαγωγίας, έκφρασης και δημιουργίας με επίκεντρο το παιδί και τον έφηβο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Αποτέλεσμα εικόνας για kidot festival 2017

 

Ο λόγος για το KIDOT Festival (Kids of Tomorrow Festival) το οποίο απευθύνεται τόσο σε παιδιά και εφήβους όσο και σε ενήλικες, προσφέροντας δραστηριότητες και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, τα πολυθεματικά workshops απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 5 έως 18 ετών, ενώ τα KIDOT Talks και το Market στο ευρύτερο ηλικιακά κοινό. Παράλληλα το Food & Drinks Corner και τα Side Events πλαισιώνουν τις δράσεις του φεστιβάλ προσφέροντας γευστικά διαλείμματα και στιγμές χαλάρωσης σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Έχοντας συνεργαστεί στα πλαίσια άλλων φεστιβάλ και πολιτιστικών εκδηλώσεων, η ομάδα του KIDOT θέλησε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της με στόχο να αναπαράγει και να μεταδώσει το δικό της θετικό βίωμα, σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα θέλω των σημερινών παιδιών και εφήβων. Κεντρικός άξονας των δράσεων του φεστιβάλ είναι η αρχή της βιωματικής μάθησης και εκπαίδευσης.Φωτογραφία του χρήστη KIDOT Festival.Μέσα από καλλιτεχνικά και τεχνολογικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά δράσεις και παράλληλα events καθώς και ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, το KIDOT Festival επιχειρεί να δημιουργήσει και να προσφέρει το κατάλληλο πλαίσιο για ελεύθερη έκφραση και δημιουργικό παιχνίδι ενώ παράλληλα να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα και να αναπτύξουν καινούργιες δεξιότητες.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για kidot festival 2017

 

Παράλληλα, μέσα από τη φιλοξενία επαγγελματιών και ιδιωτών, το KIDOT Festival προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέα προϊόντα, να συνομιλήσουν και να ενημερωθούν για σύγχρονα θέματα και τάσεις γύρω από το παιδί και τον έφηβο και να γνωρίσουν πληθώρα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στη πόλη προσφέροντας υπηρεσίες σε ολόκληρη την οικογένεια.

Στόχος του KIDOT είναι να εγκαθιδρύσει ένα δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στο κοινό και σε φορείς και επαγγελματίες των οποίων οι υπηρεσίες αφορούν το παιδί και τον έφηβο.

 

Δράσεις του 1oυ KIDOT Festival:

KIDOT Workshops
KIDOT Talks & Ανοιχτές Συζητήσεις
KIDOT Market & Expo Υπηρεσιών
Food & Drinks Corner
Side Events

 

 

 

 

*30 Σεπτεμβρίου -1 Οκτωβρίου 2017, Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Είσοδος ελεύθερη

Facebook events 1, 2

 

 

 

 

 

 

Άφθονη μπύρα και λουκάνικα υπό τους ήχους βαυαρικής μουσικής το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη στο Oktoberfest της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Plakat Oktoberfest 2017

Μία γιορτή με γευστικές μπύρες, παραδοσιακές λιχουδιές από τη Γερμανία, μουσική και πολλές εκπλήξεις έρχεται το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για το Oktoberfest, το οποίο διοργανώνεται για 14η φορά στη Θεσσαλονίκη και υπόσχεται να ξεσηκώσει τους λάτρεις της μπύρας! Το ραντεβού δίνεται στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με τις πόρτες να ανοίγουν στις 11:00.

Κότσι με ξινό λάχανο, το Leberkaese, λουκάνικο με πατατοσαλάτα αλλά και άλλες γνωστές γερμανικές σπεσιαλιτέ βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές, σε συνδυασμό με διάφορα είδη μπύρας, θα έχουν την ευκαιρία απολαύσουν οι επισκέπτες, υπό τους ήχους της παραδοσιακής βαυαρικής μουσικής. To Oktoberfest της Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκαν πέρσι περίπου 10 χιλιάδες άνθρωποι, αριθμός τον οποίο οι διογρανωτές επιθυμούν να ξεπεράσουν φέτος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την πολυμελή μουσική μπάντα «Donau Express» από το Schwarzwald, το οποίο θα έρθει ειδικά για την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη από τη Γερμανία, καθώς και ξεναγήσεις στους χώρους της Γερμανικής Σχολής.

Η είσοδος είναι δωρεάν ενώ ο επισκέπτης θα πληρώσει ο,τι καταναλώσει. Οι μπίρες θα κοστίζουν από 3 έως 6 ευρώ. Όπως και πέρισυ θά γίνουν δύο περιηγήσεις στην Σχολή, μια στις 14.00 και μία στις 18.οο

Λήψη του προγράμματος μπορείτε να κάνετε εδώ

 

 

 

 

*Σάββατο 30/9, Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, Περιοχή Φοίνικα, Ώρα: 11.00π.μ.- 11 μ.μ. Τηλ. 2310 475 900. Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο παραμύθια με συνοδεία μουσικής με την Ανθή Θάνου και τον Αλέξανδρο Μακρή στο Μουσείο Φωτογραφίας 

Φωτογραφία της Anthi Thanou.

Τα σταφύλια και ο Πετμεζάς

Η γλύκα που χει το τσαμπί
απ όλα τ άλλα απέχει
γιατί όμοιο με το κρασί
πράμα στη γη δεν έχει.

Μια φορά κι έναν καιρό οι άνθρωποι χαίρονταν το φως του ήλιου, σκιάζονταν το σκοτάδι της νύχτας, πίστευαν στο θαυμαστό και έλεγαν παραμύθια γιομάτα αλήθεια. Γιατί… ψέματα κι αλήθεια έτσι ναι τα παραμύθια!

Τέσσερις ιδιαίτερες παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν στο Μουσείο Φωτογραφίας με παραμύθια και συνοδεία μουσικής με την Ανθή Θάνου.

 

 

 

*Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Ώρα: 18.00. Γενική είσοδος 5 ευρώ

Facebook event

 

 

 

 

 

 

 

Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτή έως τις 20.30 η έκθεση “BE my GUEST” στο VZ studio

 

Με τίτλο BE my GUEST το VZ studio, Ηρώδου Αττικού 3, Άνω Λαδάδικα, παρουσιάζει την πρώτη δράση του με έργα των καλλιτεχνών: Αγγελικής Δουβέρη, Κυριακής Μαυρογεώργη και Μαρίας Οικονομοπούλου. Το έργο της Αγγελικής Δουβέρη είναι μέρος μιας σειράς βίντεο που ξεκίνησε το 2001, όπου σε μια άδεια επιφάνεια, ένα ζευγάρι χέρια σχηματίζει με γράμματα από το παιχνίδι scrubble μια σειρά από λέξεις. Στο -less than normal η αλληλουχία που δημιουργείται, έχει σχέση με την έννοια “απώλειας του οικείου”, φτιάχνοντας συνειρμούς για το παρηγορητικό, την περιπλάνηση, τη χαμένη ελπίδα. Στην εγκατάσταση της Κυριακής Μαυρογεώργη FAR AWAY FROM HOME, γλυπτά μικρής κλίμακας συνθέτουν μία παρατακτική αφήγηση.

 

 

*Διάρκεια Έκθεσης: Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου – Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από 19:00 έως 24:00. VZ studio: Ηρώδου Αττικού 3, Άνω Λαδάδικα

Facebook event

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η «Μαύρη Κωμωδία» του Πήτερ Σάφερ το Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος

 

 

 

 

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), διοργανώνουν την θεατρική παράσταση με τίτλο: «Μαύρη Κωμωδία» του Πήτερ Σάφερ σε σκηνοθετική επιμέλεια: ΆννηΤσολακίδου, Γιολάντα Μπαλαούρα.

 

 

 

 

Πριν την έναρξη της παράστασης, όσοι ενδιαφέρονται θα φορέσουν μάσκα και θα περιηγηθούν σε συγκεκριμένο χώρο, συνοδευόμενοι από άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, ώστε να βιώσουν τί σημαίνει να ζεις και να κινείσαι βασιζόμενος στις υπόλοιπες αισθήσεις σου και όχι μόνο στην όραση.

 

 

 

 

*Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1), με ελεύθερη είσοδο. Αντί εισιτηρίου, οι θεατές θα μπορούν να προσφέρουν συμβολικά, είδη καθαριότητας, χαρτικά, σχολικά είδη, ζάχαρη ή αλεύρι για τα Παιδικά Χωριά S.O.S.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4ο Τετραήμερο Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» στην αίθουσα «Ι.Μανωλεδάκη» στον Χορτιάτη

«ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» 4ο Τετραήμερο Ιστορικού Ντοκιμαντέρ 29, 30 Σεπτέμβρη 1, 2 Οκτώβρη 2017

 

Η εφημερίδα «Χορτιάτης570» και η Κίνηση Πολιτών Χορτιάτη αφιερώνουν το 4ο Τετραήμερο Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ (29, 30 Σεπτεμβρίου, 1 και 2 Οκτωβρίου), στην Οκτωβριανή Επανάσταση, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη διεξαγωγή της. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, ομιλίες και απαγγελίες αλλά και μουσικά δρώμενα, καθώς και εκθέσεις βιβλίου και αφίσας.

Παράλληλα, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα παρουσιάσει τη «Συλλογή Κωστάκη», με έργα της Ρώσικης Πρωτοπορίας.

 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

 

Σάββατο 30/9 ώρα 20.00

 

 

§                     Ο Χρήστος Λάσκος, εκπαιδευτικός–οικονομολόγος προλογίζει με θέμα: «Τα μηνύματα της Οκτωβριανής Επανάστασης σήμερα»

§                     Ο ποιητής-εκδότης του περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ, Γιώργος Γιαννόπουλος, διαβάζει : «Συμβουλές ενός θεατή» του Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν.  Τον συνοδεύει με φαγκότο η Μαλίνα Ηλιοπούλου, επίλεκτο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

§                     Προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Φεβρουριανή Επανάσταση» (1964) 17` παραγωγή του BBC.

§                     Προβολή του θρυλικού έργου του μεγάλου Σεργκέι Αϊζενστάιν «Θωρηκτό Ποτέμκιν» (1928) 90` μια ταινία σταθμός στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

 

 

Κυριακή 1/10 ώρα 20.00

 

§                     Ο Γιάννης Μπόλης, ιστορικός τέχνης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, παρουσιάζει την περίφημη «Συλλογή Κωστάκη» με έργα της Ρώσικης πρωτοπορίας. Θα προβληθεί σχετικό βίντεο.

§                     Ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός, διαβάζει αποσπάσματα, που αναφέρονται στην περίοδο της Οκτωβριανής Επανάστασης, από το τελευταίο του μυθιστόρημα «Λίγες και μία νύχτες».

§                     Προβολή του «θαμμένου» για 80 χρόνια εξαιρετικού ντοκιμαντέρ «Από τον Τσάρο στον Λένιν» του αμερικανού σκηνοθέτη Χέρμαν Αξελμπάνκ.

 

 

Δευτέρα 2/10 ώρα 20.00

 

§                     Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Σπύρος Μαρκέτος, προλογίζει με θέμα : «Η μνήμη της επανάστασης μέσα στην τέχνη».

§                     Ο συγγραφέας Βασίλης Τσιράκης, διαβάζει αποσπάσματα από το τελευταίο του ιστορικό μυθιστόρημα «Τα χρόνια ανάμεσα» που αναφέρονται στην περίοδο της Οκτωβριανής Επανάστασης.

§                     Μικρό μουσικό δρώμενο.

§                     Προβολή επτάλεπτου ανέκδοτου κινηματογραφικού  υλικού της περιόδου της Επανάστασης, από το αρχείο του Τάσου Ψαρρά.

§                     Προβολή του αριστουργήματος του Αλεξάντερ Ντοβζένκο «Η Γη». Ένα υπέροχο ποίημα εν κινήσει….

 

 

 

 

*29/9-2/10. Οι εκδηλώσεις θα γίνονται στην κοινοτική αίθουσα του δημοτικού διαμερίσματος Χορτιάτη «Ι.Μανωλεδάκης», κάθε μέρα στις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ομαδική έκθεση “Εστιά-ζω” στο Επταπύργιο

 

 

http://biennale6.thessalonikibiennale.gr/uploads/parallilo_programma/estiazw/estiazw.jpg

 

 

Η έκθεση εντάσσεται στο Παράλληλο Πρόγραμμα της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης Φαντασιακές Εστίες Imagined Homes (30.09.2017-14.01.2018/ www.thessalonikibiennale.gr).

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση ΕΔΩ

 

 

 

*Διάρκεια έκθεσης: 30 Σεπτεμβρίου – 3 Νοεμβρίου 2017. Επταπύργιο, Άνω Πόλη. Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 11:00-15:00. Πληροφορίες: 2310 204868 (Μ. Καγιαδάκη) και 2313 310400

 

 

 

 

 

 

 

Σάββατο και Κυριακή «ΚΟΘ Underground» στο BLOCK 33

 

 

 

Το φεστιβάλ ανοιχτής έκφρασης και δημιουργίας «ΚΟΘ Underground» αποτελεί μία πλατφόρμα επικοινωνίας και καλλιτεχνικής έκφρασης, που ξεκίνησε με σκοπό να αναδείξει την αξία της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς στο χώρο του πολιτισμού και να τονίσει τη σημασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη θεραπεία και την επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων των θεραπευτικών κοινοτήτων.

Το 6ο πλέον «ΚΟΘ Underground» φιλοδοξεί να αποτελέσει όχι μόνο ένα προορισμό της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, αλλά και μία αφετηρία διεύρυνσης συνεργασιών, με σκοπό να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τον κοινωνικό του ρόλο. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση ΕΔΩ.

 

 

*29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2017, στο BLOCK 33 (26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία) με ελεύθερη είσοδο. Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

 

Σάββατο και Κυριακή μία πρωτοπόρα σκηνοθετική προσέγγιση πάνω στο έργο “Καπετάν Μιχάλης” στο Bensousan Han

Φωτογραφία του χρήστη Bensousan Han - Μπενσουσάν Χαν.

 

Στο πλαίσιο του έτους Καζαντζάκη, η ομάδα “MIST” παρουσιάζει μία πρωτοπόρα σκηνοθετική προσέγγιση πάνω στο έργο “Καπετάν Μιχάλης”. Η παράσταση, δοκιμασμένη σε θεατρικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα καί στο εξωτερικό, ανεβαίνει στο γεμάτο ιστορία και μνήμη Bensousan Han προσαρμοσμένη ειδικά για το κτίριο καί το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, οι θεμελιακές αντιθέσεις των προσώπων, το αγνό πατριωτικό αίσθημα, ο έρωτας, η καθημερινότητα (βίαιη και κωμική ταυτόχρονα), οι αλλεπάλληλες εξεγέρσεις και ματαιώσεις, μάς αποκαλύπτουν το ανθρωπολογικό βάθος του έργου και το τοποθετούν χρονικά έξω από το ιστορικό του πλαίσιο, καθιστώντας το διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ.

 

 

 

 

Η παράσταση παρουσιάζεται από πέντε – 5 – ηθοποιούς οι οποίοι και ντύνουν μουσικά την παράσταση (κρουστά – πνευστά ) και βασίζεται στις δράσεις – σχέσεις των κύριων προσώπων : Καπετάν Μιχάλης – Νουρήμπεης – Εμινέ – Καπετάν Πολυξίγκης – Μανούσακας – Καπετάν Σήφακας – Κοσμάς. Ο αέρας της Αφρικής , ο αρχαϊκός χαρακτήρας των προσώπων, οι μάσκες, τα πολυφωνικά τραγούδια (Νίκη Δουλγεράκη, Τίνα Τζάθα) τα μοιρολόγια, η ζωντανή μουσική (Ηλίας Τσατσαρώνης) οι ήχοι, ο μεταφυσικός κόσμος της μαριονέτας , ο σκηνικός χώρος πού μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει, καθορίζουν τη δομή της παράστασης που στοιχεία της συγγενεύουν με την αρχαία ελληνική τραγωδία

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Κουτουλάκη, Νίκη Δουλγεράκη, Ηλίας Τσατσαρώνης, Τίνα Τζάθα, Βασίλης Βασιλάκης

 

 

 

*29, 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στις 21:30 στο Μπενσουσάν Χαν, γενική είσοδος 10€. Κρατήσεις εισιτηρίων: 6976467816

Facebook event

 

 

 

 

 

 

 

Σάββατο και Κυριακή στα “Τουμπιώτικα 2017”

 

 

Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων και πληροφορίες ΕΔΩ.

 

*Από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού, Κλεάνθους 57. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν ΕΔΩ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο ένα μεγάλο street party στην οδό Παπαμάρκου, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία του χρήστη Papamarkou Street Party.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόκειται για ένα κάλεσμα για γιορτή. Μια γιορτή από τους ανθρώπους που εργάζονται, δραστηριοποιούνται και ζουν στην οδό Παπαμάρκου, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Μία ημέρα γεμάτη εργαστήρια, εκθέσεις, δράσεις, μουσική. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ.

 

 

 

*Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, Οδός Παπαμάρκου, Πλατεία Άθωνος, Ώρες: 16:00–23:30, Ελεύθερη είσοδος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο η παράσταση “Το Τέλος του Παιχνιδιού” επιστρέφει στο Θέατρο Τ

Φωτογραφία του χρήστη Θέατρο Τ.

 

 

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις τον περασμένο Μάιο, το εμβληματικό έργο του Samuel Beckett επιστρέφει στη σκηνή του Τ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» και του Θεάτρου Τ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τους Δημήτρη Ναζίρη και Έφη Σταμούλη στους κεντρικούς ρόλους. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ.

 

 

 

*Πρεμιέρα: 30 Σεπτεμβρίου 2017, Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16. Παραστάσεις:Σάββατο στις 21.30, Κυραική στις 19.00, Δευτέρα στις 21.30. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 12 € & 8 € (φοιτητικό, ανέργων, μειωμένο). Ατέλειες κάθε Δευτέρα, κατά προτεραιότητα. ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ μέσω Viva.gr. ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ 2310 854333

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο η συναυλία της MOYSA στο Μέγαρο

 

 

Η MOYSA ανοίγει την καλλιτεχνική της περίοδο με μία συναυλία αφιερωμένη σε Βρετανούς συνθέτες. Τα σύνολα της MOYSA εμφανίζονται σε διαφορετικούς συνδυασμούς: νεανική ορχήστρα εγχόρδων, σύνολο εγχόρδων MOYSA, συμφωνική ορχήστρα MOYSA, σε ένα πρόγραμμα με έργα των Purcell, Britten, Delius, Elgar κ.ά.

Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης Πιάνο
Παναγιώτης Ανδρέογλου Μπαγιάν
MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
Θοδωρής Παπαδημητρίου Διεύθυνση Ορχήστρας

 

 

*Σάββατο 30/9 στις 21:00. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αίθουσα Φίλων Μουσικής, κτίριο Μ1. Εισιτήρια: 10€, 5€ (μειωμένο).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ – ΜΥΡΤΩ ΑΛΙΚΑΚΗ στο Radio City

 

 

Φωτογραφία του χρήστη Radio City Theater Music Hall.

 

 

Τρείς γυναίκες ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ – ΜΥΡΤΩ ΑΛΙΚΑΚΗ, εξομολογούνται, ιστορίες, μελωδίες και πάθη μιας ζωής. Συναισθήματα καταπιεσμένα από γυναίκες και άνδρες, εγκλωβισμένους σε ρόλους αρχετυπικούς.

Ένας αγώνας για την επιβίωση και την ελευθερία και ουσιαστικά η αναζήτηση της μοναδικής συγκολλητικής ουσίας που είναι η αγάπη.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση που θα μας ταξιδέψει, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Radio City, σκηνοθετημένη από την ΕΛΕΝΗ ΓΚΑΣΟΥΚΑ όπου ο λόγος πλέκεται μαγικά με τη μουσική και τα τραγούδια, με σκοπό την κάθαρση μέσω της εξομολόγησης.

Το κείμενο υπογράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ που είχε και την ιδέα της παράστασης.

 

 

 

*Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στο Radio City. Ώρα προσέλευσης: 20:00 / Ώρα έναρξης: 21:30
Τηλ πληροφοριών: 6949950530, 2310.819153

Facebook event

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To Σάββατο θα είναι “Χωρίς Γλουτένη”

Η Ήρα Kατσούδα, μια κωμικός με μακρόχρονη πορεία στο stand up comedy, έρχεται 30 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Αθήναιον και παρουσιάζει την σόλο παράσταση της, με έναν τίτλο που καυτηριάζει την τάση της εποχής. Stand up Comedy «Χωρίς Γλουτένη».
Είτε δυσανεκτικοί στην ίδια την γλουτένη, είτε δυσανεκτικοί στην μόδα «χωρίς γλουτένη», θα ταυτιστείτε!  γρήγορες εναλλαγές και θεματολογίες που αντλούνται τόσο από προσωπικά βιώματα όσο και από την καθημερινότητα, η Ήρα παρουσιάζει την αφρόκρεμα της δουλειάς της. Με φρέσκια, νεανική ματιά και πάντα μέσα από το πρίσμα της κωμωδιας σχολιάζει την πραγματικότητα και δεν διστάζει να αυτοσαρκαστεί.
Κείμενα που αγαπήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ταξίδεψαν σχεδόν σε όλη την χώρα, συγκεντρωμένα σε μια και μόνο παράσταση, η οποία θα βιντεοσκοπηθεί και θα αποτελέσει το πρώτο βιντεοσκοπημένο γυναικείο special της Ελλάδας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Αθήναιον (Βασιλίσσης Όλγας 35). Διάρκεια | 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Εισιτήρια: 10 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tην Κυριακή η έναρξη των 52ων Δημητρίων

 

 

 

Η έναρξη των 52ων Δημητρίων θα γίνει την 1 Οκτωβρίου με τον γενικό τίτλο «REVOLUTION IN ART». Πρόκειται για μια πολυμεσική ψηφιακή έκθεση (video mapping, προβολές υψηλής ευκρίνειας και ήχο υψηλής ποιότητας) με αφορμή τόσο τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση που επηρέασε τις παγκόσμιες εξελίξεις του 20ου αιώνα όσο και τη σημαντική συλλογή έργων του ΚΜΣΤ (Ρώσικη Πρωτοπορία) που αναφέρεται στην ίδια περίοδο. Περισσότερα ΕΔΩ.

Αναλυτικό πρόγραμμα των 52ων Δημητρίων

 

 

 

 

*Εγκαίνια: 1 /10 – Χώρος: ΔΕΘ Περίπτερο 2, 1ος Όροφος, ώρα: 20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Κυριακή ένα παιχνίδι πόλης στον Λεκό Πύργο για τα 85 χρόνια του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 85 χρόνων από την ίδρυση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, το Τοπικό Τμήμα Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει μια μεγάλη δράση
την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017. Ένα παιχνίδι πόλης! Μια αναζήτηση γεμάτη εκπλήξεις, γνώσεις, εμπειρίες, γέλιο και, φυσικά, παλμό! Παιδιά και νέοι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, μαζί με φίλους, γονείς και δημότες, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δημιουργικά εργαστήρια και παιχνίδια, θα έχουν την δυνατότητα να διασκεδάσουν, να μάθουν, να προβληματιστούν και να μεταδώσουν τον δικό τους ξεχωριστό παλμό.

 

*Κυριακή 1 Οκτωβρίου στον Λευκό Πύργο στις 12:00μ.μ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Κυριακή thessbrunch στο Hyatt Regency Thessaloniki

Φωτογραφία του χρήστη Hyatt Regency Thessaloniki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της Θεσσαλονίκης και το brunch επανέρχεται μετά τις καλοκαιρινές του διακοπές για να «ξυπνήσει» τις γαστρονομικές διαθέσεις της πόλης μας. Το Hyatt Regency Thessaloniki στηρίζοντας την διοργάνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που γεννήθηκε τον περασμένο Μάιο και γρήγορα έγινε “talk of the town”, διοργανώνει ένα μοναδικό Sunday Brunch την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πλούσια πιάτα, μοναδικά κρασιά και λαχταριστά γλυκά με τα πιο αγνά υλικά. Μην το χάσετε! Δείτε το μενού ΕΔΩ.

 

*Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017. Στο Hyatt Regency Thessaloniki. Η τιμή του είναι €45 ανά άτομο. Πολιτική παιδιών : 0-6 ετών χωρίς χρέωση 6-12 ετών 50% έκπτωση. Ώρες: 13.30-17.00 . Για περισσότερες πληροφορίες-κρατήσεις καλέστε στο 2310 401295

Facebook event

 

 

 

 

 

 

Την Κυριακή η κουλτούρα της “σανίδας του δρόμου” στη Θεσσαλονίκη

 

 

Φωτογραφία του χρήστη 7PLY Project.

Επτά φύλλα ξύλου ενώνονται μεταξύ τους, φτιάχνουν μια σανίδα και δημιουργούν τρόπους έκφρασης και ψυχαγωγίας στην σύγχρονη αστική κουλτούρα. «7PLY project» είναι ο τίτλος του φεστιβάλ που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη και η ονομασία του προέρχεται από τον πιο διαδεδομένο τρόπο κατασκευής της σανίδας του skate (7ply construction), όπου επτά ξύλα ενώνονται με κόλλα. Η έναρξη του Φεστιβάλ, που υλοποιείται από την Propaganda Rollin co και ανήκει στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων των 52ων Δημητρίων, θα γίνει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου με διαγωνισμό skate στο Skate Park του δήμου Πανοράματος και γκράφιτι περιμετρικά από τις ράμπες.

Για περισσότερες πληροφορίες για το 7Ply project και το πρόγραμμα όλων των ημερών πατήστε εδώ:

 

και στις ιστοσελίδες:

www.7plyproject.eu
https://www.facebook.com/7plyprojectfestival/

 

 

*Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο Skate Park του δήμου Πανοράματος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Κυριακή στο Θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών η Θεία κωμωδία του Δάντη

 

 

Κόλαση, Καθαρτήριο, Παράδεισος. Οι τρεις σταθμοί της δαντικής τριλογίας δοσμένοι με πυκνότητα και νεύρο από την ομάδα Vasistas και την Αργυρώ Χιώτη. Για πρώτη φορά Έλληνες δημιουργοί καταπιάνονται με το κορυφαίο έργο της μεσαιωνικής Ευρώπης. Στους ρόλους ο Ευθύμης Θέου,η Ελένη Βεργέτη, η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, ο Αντώνης Αντωνόπουλος κ.ά.

 

*Κυριακή 1/10, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στις 21:00, Εισιτήρια: Α’ ΖΩΝΗ: 15€, Β’ ΖΩΝΗ: 12€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Κυριακή το 1ο Τρίαθλο Αναψυχής «Partners Fun Triathlon»

Φωτογραφία του χρήστη Επικαιρότητα - V - News.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το 1ο Τρίαθλο Αναψυχής «Partners Fun Triathlon», την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στις 9:30 π.μ., στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης έναντι Ομίλου Φίλων Θαλάσσης. Οι αθλητές θα διαγωνισθούν στο κανό- καγιάκ, το ποδήλατο και το τρέξιμο. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις, που θα ξεκινήσουν στις 10:00 π.μ. με Master Class Zumba και θα συνεχιστούν με Θεατρικά Δρώμενα.

 

*Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στις 9:30 π.μ., στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης έναντι Ομίλου Φίλων Θαλάσσης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Κυριακή το κορυφαίο mobile party Street Outdoors επιστρέφει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία του χρήστη Street Outdoors.

 

 

 

 

 

 

Μετά από ένα καλοκαιρινό διάλλειμα, το κορυφαίο mobile party της χώρας επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη.

Dancefloor, οι χώροι εντός και εκτός του Uberdooze , σε μια γειτονιά που αναμεσα σε επαγγελματικά κτίρια και βιοτεχνικούς χώρους, πρόκειται σύντομα να αποτελέσει την καρδιά του αστικού ιστού της πολης.

Με ενα αμιγώς House και Disco line-up, έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε για πρώτη φορά σε party μας τον Johhny Ofak, μια από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες της House σκηνής στην πόλη, τους resident της ομάδας Madorasindahouse atsou και Le Croque, την Miss Trouli, resident του Uberdooze, και φυσικα τους δικούς μας Street Outdoors Soundsystem.

 

Line up:

 

– Johnny Ofak
– Le Croque
– Atsou
– Miss Trouli
– Street Outdoors Soundsystem

 

Κυριακή 01 Οκτωβριου 2017
Ώρα έναρξης: 16.00
Είσοδος Ελεύθερη, Uberdooze
Δαναΐδων 7 & Σφετσίου,