Το Σαββατοκύριακο εκδηλώσεις με τίτλο «Γεύση – Παράδοση – Πολιτισμός» στον Πολύγυρο 

Την 3η γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο «ΓΕΥΣΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», οργανώνει ο Δήμος Πολυγύρου με το Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», από 17 έως 20 Αυγούστου 2017.

Την Πέμπτη 17 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης εκδηλώσεων στο προαύλιο του Δημαρχείου με Ωδή στον Αλέκο Σακελλάριο «ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ» ενώ την Παρασκευή 18, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Αυγούστου στον πεζόδρομο του Πολυγύρου από τις  6.30μ.μ. θα παρουσιαστούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Οι σύλλογοι γυναικών, οι πολιτιστικοί φορείς και οι παραδοσιακοί παραγωγοί του Δήμου Πολυγύρου και χορευτικά συγκροτήματα από το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν τα τοπικά προϊόντα, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν μαζί σας, έμπειροι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν τις νοστιμιές του τόπου τους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: 

*Παρασκευή 18 , Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Αυγούστου στον πεζόδρομο του Πολυγύρου από τις 6.30μ.μ. Είσοδος ελεύθερη

Το Σαββατοκύριακο γιορτή σταφυλιού και κρασιού στο Κάτω Σχολάρι

Ροζακί, Βικτώρια, μοσχάτο, ρεμπιέ, σουλτανίνα, ροδίτη, καμπερνέ, μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσι αλλά και γευστικό κρασί από τα σταφύλια της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες της Γιορτής σταφυλιού και κρασιού στις 19 και 20 Αυγούστου, στο Κάτω Σχολάρι. Παράλληλα, οι εκατοντάδες επισκέπτες που θα βρεθούν στην περιοχή για το εορταστικό διήμερο, θα πάρουν και φέτος δωρεάν σταφύλια και κρασί, προκειμένου να γευτούν τις εξαιρετικές ποικιλίες του Κάτω Σχολαρίου. Τη Γιορτή θα πλαισιώσουν παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα με τη συνοδεία πολλαπλών χορευτικών σχημάτων.

Φέτος συμπληρώνονται 39 χρόνια από την έναρξη του θεσμού, πλέον, της Γιορτής σταφυλιού και κρασιού, καθώς ξεκίνησε το 1978, όταν άρχισε να ανθεί η αμπελουργία στην περιοχή, με καλλιέργειες που έφταναν μέχρι και τα 7.500 στρέμματα αμπέλια διαφόρων ποικιλιών. Ο θεσμός καθιερώθηκε, οι παραγωγοί επεκτάθηκαν και τα σταφύλια της περιοχής άρχισαν να εξάγονται στο εξωτερικό. Σήμερα, παρά τη μείωση της αγροτικής δραστηριότητας και τον περιορισμό της αμπελουργίας σε καλλιέργειες 3.500 στρεμμάτων, η γιορτή εξακολουθεί να αναβιώνει και να προσελκύει το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών.

Ο καλλιεργητές της περιοχής θα πάρουν μέρος στην έκθεση της ποιότητας που θα διεξαχθεί στο χώρο της εκδήλωσης, όπου, όπως είναι γνωστό, εκτίθενται σταφύλια από κάθε ποικιλία που καλλιεργείται στο Κάτω Σχολάρι. Τη Γιορτή συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θέρμης, η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ, η Τοπική Κοινότητα, ο Σύλλογος Πολιτισμού Εθελοντισμού Κ. Σχολαρίου και ο Α.Μ.Ο Κ. Σχολαρίου.
*Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Αυγούστου 2017, Ώρα 20:30. Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σχολαρίου. Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

 

 

 

Την Κυριακή στη Σαμοθράκη των μύθων και των παραμυθιών

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σαμοθράκης ”ΚΑΒΕΙΡΙΑ 2017”, η Αction Art/Εικαστική Δράση για δεύτερη χρονιά, διοργανώνει τις εκδηλώσεις ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΜΥΘΩΝ.

Το πρόγραμμα ξεκινά 18 Αυγούστου, στη Χώρα στην Πλατεία Παπαγιώργη, 21:00-22:30, με τη βραδιά αφιερωμένη σε παραμύθια της Σαμοθράκης, Μικράς Ασίας και της ευρύτερης περιοχής, παραδοσιακά τραγούδια και μουσική (σαντούρι, κιθάρα). Συνεχίζει στις 20/8 στον Αρχαιολογικό Χώρο στην Παλιάπολη, στις 19:00 στο Ιερό των Μεγάλων Θεών με την ιστόρηση των γάμων του Κάδμου και της Αρμονίας, του μύθου του Έρωτα και της Ψυχής και τις περιπέτειες του Μεγάλου Θεού Καδμίλου, με τη συνοδεία μουσικών αυτοσχεδιασμών, φωνής και αποσπασμάτων αρχαίας ελληνικής μουσικής και ολοκληρώνεται στις 22/8 στο Ξενοδοχείο Niki Beach, 21:00-22:30, με «Ιστορίες Καλοκαιρινής Νυκτός», ιστορίες για όσους ονειρεύονται και τολμούν.

Image may contain: text

*18, 20 και 22 Αυγούστου, Σαμοθράκη. Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στα τηλέφωνα: 2551350818, 2551041545, 6977006272.

Facebook event

Το Σάββατο κλείνει το Sani Festival 2017 με ένα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Αποτέλεσμα εικόνας για φεστιβαλ σανη

Tο αφιέρωμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στην Μαρία Κάλλας θα επαναφέρει στη μνήμη μας την εκπληκτική φωνή και παρουσία αυτής της μεγάλης σταρ, που έκανε τομή στην ιστορία της όπερας ορίζοντας την μετέπειτα εξέλιξη του λυρικού τραγουδιού. Η Κάλλας συνδύαζε το θεϊκό ταλέντο της με μια προσωπική ιστορία σαν παραμύθι, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού. Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος κατέκτησε όλο τον κόσμο και στη συνέχεια τον συγκλόνισε με μια θυελλώδη προσωπική ζωή, δημιουργώντας έναν ανεξίτηλο μύθο.

-

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση ορχήστρας: Μιχάλης Οικονόμου
Σοπράνο: Μυρσίνη Μαργαρίτη
Τενόρος: Γιάννης Χριστόπουλος

Πρόγραμμα:
Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ: Εισαγωγή από την όπερα “Don Giovanni”
Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ: Ρετσιτατίβο και Άρια Crudele! Ah no, mio bene! … Non mi dir από την όπερα “Don Giovanni”
Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ: Άρια Dalla sua pace από την όπερα “Don Giovanni”
Ζωρζ Μπιζέ: Σουίτα Νο 1 από την όπερα “Carmen”
Σαρλ Γκουνώ: Άρια Je veux vivre από την όπερα “Romeo et Juliette”
Σαρλ Γκουνώ: Άρια Quel trouble inconnu me pénètre!…Salut! demeure από την όπερα “Faust”
Τζουζέπε Βέρντι: Εισαγωγή από την όπερα “La Forza del destino”
Τζουζέπε Βέρντι: Ντουέτο Un di felice, eterea από την όπερα “La Traviata”
Τζουζέπε Βέρντι: Άρια Lunge da lei από την όπερα “La Traviata”
Τζάκομο Πουτσίνι:  Ιντερμέτζο από την Γ’ πράξη της όπερας “Manon Lescaut”
Τζάκομο Πουτσίνι:  Άρια O mio babbino caro από την όπερα “Gianni Schicchi”
Τζάκομο Πουτσίνι:  Ντουέτο O soave fanciulla από την όπερα “La Boheme ”

*Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, Sani Resort, Ώρα: 21.30. Εισιτήρια: Γενική είσοδος 20€, Καθήμενοι 30€, Πελάτες Sani Resort 20€. Τηλ. 2310 317 327, 23740 99510. Πληροφορίες εδώ

Από το Σάββατο θεατρικό τριήμερο στα Λείβηθρα Ολύμπου με την παράσταση «Όταν ο Πάνας συνάντησε τον Μορφέα»

19-8-2017panas-

Το θέατρο «Πήγασος» για μια ακόμα χρονιά επισκέπτεται τα αρχαία Λείβηθρα, την πατρίδα του Ορφέα στις παρυφές του Ολύμπου και ανεβάζει την θεατρική παράσταση «ΟΤΑΝ Ο ΠΑΝΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΟΡΦΕΑ» το τριήμερο 19-20 και 21 Αυγούστου 2017, στις 9 το βράδυ.

Η εκδήλωση παρουσιάζεται στο αρχαιολογικό πάρκο των Λειβήθρων, στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, σε σκηνοθεσία του Χάρη Αμανατίδη.

Πλοκή του έργου:

Όταν ο Πάνας συνάντησε τον Μορφέα, για να μην κοιμηθεί – τον κατέτρεχε ο φόβος του Αιώνιου Ύπνου – άρχισε να του λέει παραμύθια, άλλοτε τρομαχτικά, με δράκους φίδια, με μοχθηρούς και ανελέητους γίγαντες, άλλοτε με χλωμές, επικίνδυνα όμορφες κοπέλες, που, ανάλογα με τα κέφια τους, σε οδηγούσαν στην καταστροφή, ή στην απόλυτη ευτυχία.

Έλεγε, έλεγε … Κι όσο το φεγγάρι δυνάμωνε, ξεχνούσε το φόβο του, παραμυθιαζόταν ο ίδιος απ’ τα παραμύθια του, μεταμορφώνονταν στα πρόσωπα των παραμυθιών του. Αυτό το παιχνίδι με τις μάσκες άρεσε ιδιαίτερα στον Μορφέα, το έβρισκε διασκεδαστικό και σκεφτόταν ότι θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να μην τον φοβούνται οι άνθρωποι, πράγμα που τον έκανε πιο μελαγχολικό από όσο ήταν από φυσικού του.

Κάποια στιγμή το ρεπερτόριο των παραμυθιών του Πάνα έφτασε στο τέλος του. Είχε διατρέξει τους αιώνες ξεκινώντας απ’ την αρχή του χρόνου και είχε φτάσει στη σύγχρονη εποχή, όπου, ως γνωστόν, οι άνθρωποι δε φτιάχνουν άλλο παραμύθια. Αλλά στάθηκε τυχερός. Είχε ήδη αρχίσει να χαράζει κι ο Μορφέας τον άφησε και γύρισε στον κόσμο του …

Μια παράσταση βασισμένη σε ιστορίες – παραμύθια, παλιότερα και νεότερα, που συμβολοποιούν και μεταφράζουν σε εικόνες τούς καλά κρυμμένους φόβους, αγωνίες, όνειρα και απωθημένα του ανθρώπου.
Ένα παιχνίδι μεταμορφώσεων και εικόνων, δεμένο οργανικά με το υπέροχο τοπίο των Λειβήθρων.

Αποτέλεσμα εικόνας

*Από 19 έως 21 Αυγούστου 2017, Ώρα: 21.00. Αρχαιολογικός χώρος Λειβήθρων. Τιμές εισιτηρίων: 8€ γενική είσοδος και 5€ για ειδικές κατηγορίες. Για σημεία προπώλησης πατήστε ΕΔΩ

Η «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» από το Κ.Θ.Β.Ε. στο Αρχαίο Θέατρο Δίου το Σάββατο

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία  Aνδρέα Κουτσουρέλη  που συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, στις 21:00 στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η “Ασκητική” είναι μια Κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και  να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης.

“Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.”

Συντελεστές:
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Κουτσουρέλης
Επιμέλεια σκηνογραφίας-κοστουμιών: Μαρία Μυλωνά
Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Βούτος
Οργάνωση παραγωγής: Ναταλία Λαμπροπούλου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Κώστας Ίτσιος, Τάσος Ροδοβίτης

*Το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, Ώρα: 21.00. Αρχαίο θέατρο Δίου. Γενική είσοδος: 10€. Προπώληση: Κεντρικό Περίπτερο Ενημέρωσης Φεστιβάλ Ολύμπου / Αρεοπαγίτου και Σολωμού γωνία (πρώην Aspis Bank), Κατερίνη (Τηλ.23510/76041) / Πρακτορείο Τύπου ΚΑΨΑΛΗ, Λιτόχωρο Πιερίας (23520/83400) / Αναψυκτήριο Αρχαιολογικού Πάρκου Δίου (Τηλ.23510//53484) / «Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας Πιερίας (23520/42606) / Γραφείο πληροφορίων, Λεπτοκαρυά Πιερίας (23520/31858) VIVA.GR | 11876 | Tickethour | SEVEN SPOTS | ΓΕΡΜΑΝΟΣ | OTESHOPS | MEDIA MARKT

 

 

 

 

 

 

Το “Δέντρο της γνώσης” έρχεται στο αμφιθέατρο της Ασπροβάλτας το Σάββατο

Φωτογραφία του χρήστη ΟΠΑΠ Δήμου Βολβης.

H  παραγωγή Εργοστάσιο Ονείρου, μετά την  επιτυχία  της παράστασης ‘ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ’ ετοίμασε με πολύ μεράκι και ευθύνη προς το παιδί. την νέα παιδική . Η θεατρική παράσταση  ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ είναι συμπαραγωγή απο το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟΥ και το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης. Η μουσική  επένδυση της παράστασης  είναι από το φολκλόρ μουσικό συγκρότημα Νοριάνα (κέλτικη μουσική) και από τον μουσικό Νίκο Σπηλιώτη. Στο έργο την αφήγηση επιμελείται η κα. Βίκυ Τσιανίκα από το τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Κείμενο –Σκηνοθεσία: Πιέτρης Δημήτρης.

5 διαφορετικοί κόσμοι από άκρως εντυπωσιακά ζωγραφικά σκηνικά θα παρακολουθήσουν οι μικροί μας φίλοι όπου μαζί με τον ειδικό σύγχρονο φωτισμό θα μεταφερθούν στον μαγικό κόσμο του δέντρου της γνώσης.

 

 

Υπόθεση του έργου:

Ένα παιδί, διαφορετικό απ’ όλα τα υπόλοιπα, προσπαθεί να κατανοήσει τους ανθρώπους γύρω του και να γνωρίσει τα συναισθήματά τους, παρόλο που έχει σιδερένια καρδιά και μάτια που δεν κλαίνε…

Τα παιδιά ξεκινούν το παιχνίδι και το θέατρο αρχίζει! Το νησί των λωτοφάγων, η κουκουβάγια Μελπομένη, ο κεραυνός Λεοντίσιος, τα εργατικά μυρμήγκια με αρχηγό τους τον Μερμίγκολα που φυλάνε τις ευχές όλων των παιδιών , το Κλαψοχώρι και το Γελιοχώρι, ένας ημίαιμος κούκος, είναι οι ιστορίες-ήρωες που εμφανίζονται γύρω απο ένα δέντρο…

 

*Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2017, Ώρα: 21.00. Αμφιθέατρο Ασπροβάλτας. Γενική είσοδος 10€ – Προπώληση (στο βιβλιοπωλείο ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ & ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ 23970 26026) 8€ – Αμέα Δωρεάν

 

Το Σάββατο ο Ψαραντώνης στο Φιλαδέλφειο Βόλβης

Φωτογραφία του χρήστη ΟΠΑΠ Δήμου Βολβης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλαδελφείου, διοργανώνει συναυλία με τον Ψαραντώνη στον χώρο της Παλαίστρας στο Φιλαδέλφειο, το Σάββατο 19 Αυγούστου στις 9:30μμ.

Μαζί του η Νίκη Ξυλούρη, ο Χαράλαμπος Ξυλούρης και ο Γιάννης Παξιμαδάκης, ενώνοντας την Κρητική με την Ποντιακή λύρα, στην οποία θα είναι ο Ανέστης Βενετικίδης.
Με την υποστήριξη του: Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Βόλβης. Τα έσοδα θα διατεθούν για το κοινωνικό ιατρείο και παντοπωλείο

 

 

 

 

*Σάββατο 19/8, ώρα 21.30, στον χώρο της Παλαίστρας, Φιλαδέλφιο, Βόλβη. Τιμές εισιτηρίων: Τιμή εισόδου 10€ , Προπώληση: 8 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: – Στο κοινωνικό ιατρείο του Πολιτιστικού Συλλόγου
– Στα γραφεία του Ο.Π.Α.Π. στα Βρασνά – Στο κατάστημα Γερμανός στον Σταυρό. Πληροφορίες στα τηλ. 23970 21733 και 23970 21727

Το Σάββατο River Party στη Νέα Απολλωνια

Φωτογραφία του χρήστη ΟΠΑΠ Δήμου Βολβης.

Σάββατο και Κυριακή δωρεάν θερινό σινεμά στα δυτικά της Θεσσαλονίκης 

Το θερινό σινεμά Τζένη Καρέζη γιορτάζει τα 20 του χρόνια με μία σειρά δωρεάν προβολών για 10 εβδομάδες συνολικά στον κινηματογράφο του. Αυτή την εβδομάδα από την Δευτέρα 14/8 έως και την Κυριακή 21/8 προβάλλεται η ταινία Ο ΠΟΛΙΚΟΣ ΑΡΚΟΥΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ // NORM OF THE NORTH(ΠΑΙΔΙΚΗ / Η.Π.Α., 2016)

  • Παραγωγή: Νίκολας Ατάν, Κεν Κατσουμότο, Στίβ Ρόζεν, Λιζ Γιανγκ, Μάικ Γιανγκ
  • Σκηνοθεσία: Τρέβορ Γουόλ
  • Σενάριο: Ντάνιελ Ρ. Αλτιέρε, Στίβεν Μ. Αλτιέρε, Μάλκολμ Τ. Γκόλντμαν
  • Μοντάζ: Ρίτσαρντ Φιν
  • Μουσική: Στίβεν ΜακΚίον
  • Διάρκεια: 88 λεπτά
  • Διανομή: Tanweer

O Νορμ είναι μια πολική αρκούδα. Μπορεί να μην ξέρει να κυνηγά, έχει όμως ένα σπάνιο χάρισμα: όπως και ο παππούς του, που κάποτε βασίλευε στην Αρκτική, μπορεί να μιλήσει στους ανθρώπους. Oταν η Βέρα, μια θαρραλέα διευθύντρια μάρκετινγκ μιας μεσιτικής εταιρίας ταξιδεύει στην Αρκτική, για τις ανάγκες ενός τηλεοπτικού σποτ προώθησης πολυτελών σπιτιών για την εταιρία του ανήθικου αφεντικού της, τον δισεκατομμυριούχο εργολάβο κ. Γκριν, ο Νορμ καταλαβαίνει πως πρέπει να κάνει κάτι για να σώσει τον τόπο του.

Με την παρότρυνση του γλάρου μέντορα του, του Σωκράτη, ο Νορμ θα αφήσει την οικογένεια του και θα ταξιδέψει ως λαθρεπιβάτης σε ένα πλοίο με προορισμό την Νέα Υόρκη, παρέα με τρία μικρούλικα, σκανταλιάρικα — και σχεδόν άτρωτα — τρωκτικά, ως τους πιστούς του σύμμαχους. Στο Μανχάταν, όπου οι βαριεστημένοι Νεοϋορκέζοι τον περνούν για ηθοποιό, ντυμένο με μια στολή πολικής αρκούδας, ο Νορμ γίνεται αμέσως διάσημος, συμμετέχοντας σε χορευτικό flash-mob στην Time Square, και ως καλεσμένος σε τηλεοπτικά talk-shows. Αλλά είναι η Ολυμπία, η πανέξυπνη κόρη της Βέρα που θα τον βοηθήσει να σκαρώσει ένα σχέδιο για να υπονομεύσει τα σχέδια του κ. Γκριν να πατήσει πόδι στην Αρκτική.

*Δευτέρα 14 έως και Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 στο θερινό σινεμά Τζένη Καρέζη (Μαυρομιχάλη και Φιλίππου, στο Πάρκο Κρύας Βρύσης Πολίχνης), με ελεύθερη είσοδο.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ

Tην Κυριακή δωρεάν θερινό σινεμά στα Ανατολικά της Θεσσαλονίκης

Image may contain: one or more people and text

Unter dir die Stadt / Κάτω από σένα η πόλη (Γερμανία, 2010, 109‘)
Σκηνοθεσία: Christoph Hochhäusler
Με τους: Robert Hunger-Bühler, Nicolette Krebitz, Mark Waschke, κ.ά.

Ο Oliver είναι μάνατζερ σε μια τράπεζα επενδύσεων στη Φραγκφούρτη, μητρόπολη του χρήματος. Η γυναίκα του δεν νιώθει άνετα στην πόλη αυτή και απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από τον άντρα της μέχρι που στο τέλος μπλέκεται σε ερωτική περιπέτεια με τον προϊστάμενό του. Ο Oliver παίρνει «προαγωγή» και μετατίθεται στην Τζακάρτα.

Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Κανών το 2010 και τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ του Μονάχου.

Σε συνεργασία με το Goethe-Institut

*Kυριακή 19 Αυγούστου 2017, Ώρα: 21.00. Σινέ Θερμαΐς, Καραολή- Δημητρίου & Καπετάν Χάψα, Θέρμη. Είσοδος ελεύθερη

Facebook event

Δείτε όλες τις νέες ταινίες της εβδομάδας ΕΔΩ και όλες τις ταινίες που προβάλλονται σε θερινούς κινηματογράφους και κλιματιζόμενες αίθουσες της Θεσσαλονίκης από 17 έως 23 Αυγούστου 2017 ΕΔΩ

Παγκόσμια μέρα φάρων την Κυριακή

Αποτέλεσμα εικόνας για φάρος μηχανιώναΟ φάρος στο Μεγάλο Έμβολο του Θερμαϊκού κόλπου

Τους φάρους σε 30 περιοχές της επικράτειας ανοίγει για το κοινό το Πολεμικό Ναυτικό, την Κυριακή 21 Αυγούστου με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ιστορική σημασία των φάρων και των υπολοίπων ναυτιλιακών βοηθημάτων καθώς και για την προσφορά των φαροφυλάκων. Οι φάροι αποτελούν παραδοσιακά μνημεία με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κατασκευή, που εξακολουθούν να συμβάλλουν στην εύπλοια και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Συνολικά, η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα φαρικά δίκτυα στον κόσμο. Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί αυτή την Κυριακή, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, τους εξής φάρους:

1 Αγ. Νικόλαος – Κέα      /    2 Ακρωτήρι – Θήρα   /    3 Αρκίτσα – Φθιώτιδα   /    4 Αυλίδα – Βοιωτία   /    5 Βασιλίνα – Εύβοια    /    6 Βρυσάκι – Λαύριο   /    7 Γερογόμπος – Κεφαλονιά    /    8 Γουρούνι – Σκόπελος   /  9 Δρέπανο – Αχαΐα      /    10 Δρέπανο – Χανιά   /   11 Κασσάνδρα – Χαλκιδική   /  12 Κατάκολο – Ηλεία    /    13 Κερί – Ζάκυνθος    /   14 Κρανάη – Γύθειο   /   15 Λάκκα – Παξοί   /  16 Μεγάλο Έμβολο  -Θεσσαλονίκη   /   17 Μελαγκάβι – Λουτράκι    /    18 Πλάκα – Λήμνος    /   19 Σκινάρι – Ζάκυνθος   /   20 Σουσάκι – Κορινθία    /  21 Σπαθί – Σέριφος      /   22 Ψαρομύτα – Φωκίδα    /   23 Κοκκινόπουλο – Ψαρά   /   24 Αλεξανδρούπολη    /   25 Ταίναρο – Λακωνία    /   26 Κόπραινα – Άρτα    / 27 Κακή Κεφαλή – Χαλκίδα      /    28 Θεσσαλονίκη    /   29 Μονεμβασιά – Λακωνία   /   30 Ντάνα – Πόρος

*Κυριακή 20 Αυγούστου 2017, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, σε φάρους 30 περιοχών της επικράτειας 

Την Κυριακή ξεκινάει το 7o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Νεολαίας και Summer School στην Καλάνδρα

Image may contain: text

Στο πλαίσιο των δράσεων της ASECU Youth, οργανώνεται το 7o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Νεολαίας και Summer School. Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί από την Κυριακή 20 Αυγούστου έως την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του Αριστοτελείου (με έμβλημα τον… Άγιο Δημήτριο!) Πανεπιστημίου στην Καλάνδρα της Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το θέμα του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου είναι «History is back. Institutional Socioeconomic & Business Challenges in a rapidly changing world».

Η Ένωση των Οικονομικών Πανεπιστημίων της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης και Παρευξείνιας Ζώνης (ASECU) ιδρύθηκε το 1996 και αριθμεί 51 Πανεπιστήμια-μέλη από 19 χώρες.

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 120 φοιτητές και 35 Καθηγητές Οικονομικών Σπουδών από 27 Πανεπιστήμια, από τις χώρες Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, FYROM, Γερμανία, Ελλάδα, Κίνα, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία και Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες φοιτητές θα παρουσιάσουν τις επιστημονικές τους εργασίες στο πλαίσιο του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, ενώ θα παρακολουθήσουν διαλέξεις τόσο των Καθηγητών από τα 27 Πανεπιστήμια που συμμετέχουν όσο και προσκεκλημένων Καθηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν τη Βεργίνα, θα ξεναγηθούν στη Θεσσαλονίκη και θα ενημερωθούν για την ιστορία της, θα γνωρίσουν τα λαογραφικά στοιχεία της Χαλκιδικής και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, θα έρθουν σε επαφή με την ελληνική μουσική και τους χορούς και θα γευτούν παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.

*20-27 Αυγούστου 2017, στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στην Καλάνδρα της Χαλκιδικής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tην Κυριακή η παιδική θεατρική παράσταση «Ο Μαγικός Αυλός» στο αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών

 

Το έργο αυτό έχει συναρπαστική πλοκή αλλά και πολλά  πολλά μηνύματα. Ο πρίγκιπας Ταμίνο -σύμβολο της αρετής και της αγάπης- βρίσκει στο πρόσωπο της Παμίνας το ιδανικό ταίρι. Όμως το ζευγάρι θα περάσει  από πολλές δοκιμασίες. Με όπλο την αγάπη, οι ήρωές μας  θα νικήσουν και θα ενωθούν για πάντα. Μαζί τους ο Παπαγκένο, ένας τρισχαριτωμένος παραμυθένιος ήρωας που με τις σκανδαλιές του θα χαρίσει στα παιδιά στιγμές χαράς και γέλιου. Το έργο τελειώνοντας βρίσκει τους δυο εχθρούς, βασίλισσα της νύχτας και βασιλιά της μέρας, ενωμένους. Το καλό θα νικήσει το κακό και θα απλωθεί σ’ όλη τη γη.

Η παράσταση με διαλεχτούς ηθοποιούς-τραγουδιστές, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια, γεμάτη χρώματα και φως, με μια συναρπαστική πλοκή είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη, Χριστίνα Κουλουμπή

Πρωταγωνιστούν: Δημητρακοπούλου Αθηνά , Καραούλης Ανδρέας, Κοντέλης Ιωάννης, Κοπάνου Εστέλλα, Λιναρδάτου Κωνσταντίνα, Νικολάου Ιρις-Φιόνα, Παπαδάκης Αντώνης, Παπακωνσταντίνου Νικόλας, Χαζιράκη Νίκη.

 

 

 

*Κυριακή 20 Αυγούστου, Ώρα: 21.00. Αμφιθέατρο Ν. Μουδανίων, Διόδωρου, Νέα Μουδανιά. Τηλέφωνο:  23733 50107. Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο Γεωργίου Πελαγία, Κεντρική Πλατεία Ν. Μουδανιών, Πρακτορείο Τύπου Κεντρική Πλατεία Ν.Μουδανιών

Την Κυριακή ξεκινούν τα Μερκούρεια 2017 στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρωμαίος και Ιουλιέτα», του Ουίλιαμ Σαίξπηρ Νεανική Σκηνή δήμου Νεάπολης-Συκεών «Μελίνα Μερκούρη»

Τα φώτα του θεάτρου στρέφονται για άλλη μια χρονιά στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», όπου για μία ολόκληρη εβδομάδα, από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου 2017, το Κ.Θ.Β.Ε. αλλά και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της χώρας θα παρουσιάσουν αξιόλογες και ιδιαίτερα σημαντικές παραστάσεις, στο πλαίσιο ενός θεσμού που έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις των θεατρόφιλων –και όχι μόνο- και αποτελεί γεγονός αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η μεγάλη γιορτή θεάτρου του δήμου Νεάπολης- Συκεών φέτος συμπληρώνει 23 χρόνια υποστήριξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας. 

Για μια εβδομάδα, από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου 2017, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει υψηλού επιπέδου παραστάσεις σε αυτό το μοναδικό πολιτιστικό ραντεβού. Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», με ώρα έναρξης τις 9 μ.μ.

 

Συνολικά θα δοθούν επτά θεατρικές παραστάσεις από ισάριθμες θεατρικές σκηνές.

► ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα», του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Νεανική Σκηνή δήμου Νεάπολης-Συκεών «Μελίνα Μερκούρη»

Μοντέγοι και Καπουλέτοι, δύο οικογένειες που τις χωρίζει για χρόνια μια αιματηρή βεντέττα. Το μίσος των οικογενειών στέκεται εμπόδιο στον έρωτα των παιδιών τους, Ρωμαίου και Ιουλιέτας. Η δύναμη της αγάπης όμως, πρόθυμη να ξεπεράσει κάθε σκόπελο, παλεύει μέχρι το τέλος. Η τραγωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ύμνος στην αγνότητα της αγάπης.

Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα των παραστάσεων ΕΔΩ.

*Κυριακή 20 Αυγούστου 2017, Ανοικτό Θέατρο Συκεών, Κάρολου Κούν 13, Συκιές, Ώρα: 21.00, Γενική είσοδος: 5€