«Φάμπρικα» με απαγωγές πακιστανών μεταναστών έστησαν στη Θεσσαλονίκη ομοεθνείς τους, σε συνεργασία με Ρομά του Δενδροποτάμου. Μάλιστα οι τελευταίοι αποκαλύπτεται από τις διωκτικές αρχές πως άρχισαν να δρουν και μόνοι τους, χωρίς να διστάζουν να αρπάζουν τους άτυχους μετανάστες μέσα από το δρόμο, για να αποκομίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη από την αστυνομία, εξιχνιάστηκε ακόμη μία περίπτωση απαγωγής νεαρού Πακιστανού στον Δενδροπόταμο, οι συγγενείς του οποίου μάλιστα χρειάστηκε να πληρώσουν δύο Ρομά με το ποσό των 3.000 ευρώ για την απελευθέρωσή του. Ο 18χρονος δεν είχε καμία σχέση με διακίνηση από τον Έβρο και οφειλόμενα ποσά σε διακινητές, όπως συνέβη με άλλες περιπτώσεις. Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι τον βρήκαν στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, όταν αυτός ταξίδεψε στην Αθήνα, τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο και τον κλείδωσαν σε αποθήκη στο κέντρο του Δενδροποτάμου. Η ίδια αποθήκη είχε χρησιμοποιηθεί πάλι από κύκλωμα και εκεί κρατήθηκαν άλλοι 21 μετανάστες, που απελευθερώθηκαν ύστερα από έφοδο των αστυνομικών της ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη απαγωγή εξιχνιάστηκε πριν από λίγες ημέρες παρότι συνέβη στα μέσα του περασμένου Μαρτίου, καθώς αναζητούνταν το θύμα που τελικά εντοπίστηκε. Κατηγορούμενοι για την αρπαγή του 18χρονου είναι δύο Ρομά 26 και 30 χρόνων. Ο πρώτος μάλιστα βρίσκεται στις φυλακές, καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για παρόμοια υπόθεση αρπαγής Πακιστανών, που αποκαλύφτηκε στα τέλη του περασμένου Μαρτίου. Ο άτυχος νεαρός μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη ήρθε σε επαφή με τους Ρομά όταν ένας ομοεθνής του τον πλησίασε και τον ρώτησε εάν γνωρίζει ελληνικά. Όταν αυτός απάντησε ότι μπορούσε να συνεννοηθεί, τον οδήγησε στους Ρομά, οι οποίοι τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί σε ένα αυτοκίνητο. Διαδοχικά κατηγορούνται ότι άλλαξαν τρία οικήματα μαζί με άλλους έξι ομοεθνείς του, για τους οποίους δεν έγιναν καταγγελίες, μέχρι να μεταφερθεί στην κεντρική αποθήκη του Δενδροποτάμου.

 

Θησαυρίζουν

Οι απαγωγές πακιστανών μεταναστών δεν αποτελεί νέα υπόθεση διαχείρισης από την πλευρά των ελληνικών διωκτικών αρχών. Εδώ και χρόνια κυκλώματα Πακιστανών εκμεταλλεύονται με αυτόν τον τρόπο ομοεθνείς τους, αποσπώντας με απειλές μεγάλα χρηματικά ποσά. Η τελευταία αύξηση της μετανάστευσης Πακιστανών, ειδικά από τον Έβρο, επαναδραστηριοποίησε τα συγκεκριμένα κυκλώματα.

Αρχικά οι δράστες ήταν οι ίδιοι οι διακινητές. Με το πρόσχημα ότι απαιτούν επιπλέον χρήματα για τη μεταφορά των μεταναστών στο εσωτερικό της Ελλάδας, τους κρατούσαν κλεισμένους σε διαμερίσματα. Τέτοιες υποθέσεις εξιχνιάστηκαν τουλάχιστον πέντε στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια στην υπόθεση ενεπλάκησαν και Ρομά, που συνεργάστηκαν με Πακιστανούς, οι οποίοι ζουν χρόνια στην Ελλάδα.

Έτσι ξεκίνησαν, εκτός των απαιτήσεων για τη διακίνηση των μεταναστών, και οι απαγωγές. “Εγώ έφτασα μόνος μου από τον Έβρο. Εμένα με άρπαξαν μέσα από το δρόμο, λέγοντας ότι θα μου βρουν σπίτι να κοιμηθώ και μετά ζητούσαν για να με αφήσουν 4.000 ευρώ”, είχε αποκαλύψει στη “Μακεδονία” μετανάστης από το Νεπάλ, που έμεινε όμηρος σε αγροικία στη Θέρμη. Χωρίς να δώσει τα χρήματα, απελευθερώθηκε όταν ένας πακιστανός μετανάστης, που ήταν στον ίδιο χώρο, πήδηξε από το παράθυρο και ειδοποίησε την αστυνομία.

 

 

 

Πηγή: makthes.gr/φάμπρικα-με-απαγωγές-πακιστανών-άνοι/