Τα φοιτητικά σπίτια στη Θεσσαλονίκη λιγοστεύουν και οι τιμές παρουσιάζουν φέτος σημαντικές διαφοροποιήσεις. H τοπική ιστοσελίδα Typosthes.gr της εφημερίδας “Τύπος Θεσσαλονίκης” είχε ασχοληθεί με το ζήτημα της φοιτητικής στέγης αλλά και τις αγοραπωλησίες ακινήτων από αρχές Αυγούστου, καθώς οι πληροφορίες μας ανέφεραν πως τα σπίτια σύντομα θα… στερέψουν (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά).

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναγνωστών μας, σας παρουσιάζουμε το αφιέρωμα που κάνει στη φοιτητική στέγη το σάιτ εξεύρεσης ακινήτων spitogatos.gr. Όπως αναφέρει η γνωστή ιστοσελίδα «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι τιμές των ενοικίων έχουν ανέβει, ενώ παράλληλα η προσφορά ακινήτων προς ενοικίαση έχει μειωθεί. Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 17% στην Αθήνα, 14% στη Θεσσαλονίκη και 6% στην υπόλοιπη Ελλάδα σε σχέση με το 2017, ενώ σε κάποιες τουριστικές περιοχές το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο.

Τα στατιστικά των τιμών σε φοιτητικές κατοικίες.


Ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση παρατηρείται από τις περιοχές της Αθήνας, στον Πειραιά και στο Παγκράτι, από τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, στην Τούμπα και στο κέντρο, και από την υπόλοιπη Ελλάδα, στην Κρήτη και στη Ρόδο.

Η υψηλότερη μέση τιμή ανά τετραγωνικό καταγράφεται στο Παγκράτι με 7,6€/τ.μ., στο κέντρο Θεσσαλονίκης με 7,9€/τ.μ. και στο Ρέθυμνο και τα Χανιά Κρήτης με 9,5€/τ.μ. και 8,5€/τ.μ. αντίστοιχα.

Χαμηλότερες τιμές παρουσιάζονται στις Σέρρες και τη Σπάρτη με 3,9€/τ.μ., τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης με 4,2€/τ.μ. και ακολουθούν Καστοριά και Διδυμότειχο με 4,3€/τ.μ.

 

 

 

Πηγή: http://typosthes.gr/gr/oikonomia/article/163380/foititika-spitia-i-pio-fthini-kai-i-pio-akrivi-periohi-sti-thessaloniki-/ με πληροφορίες από spitogatos.gr