Η κωμωδία «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα ανεβαίνει στο Θέατρο Δάσους την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, στις 21.00.

Ο Ρήγας «διατηρώντας τον λόγο και το ύφος του αρχαίου κειμένου, εντάσσει την σύγχρονη ματιά στο αγαπημένο έργο του Αριστοφάνη με κάθε σεβασμό στο εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο του πρωτότυπου έργου.

Οι “Εκκλησιάζουσες” σε αυτό το ανέβασμα, έρχονται κατευθείαν από την Αρχαία Αθήνα του 400π.Χ. με τη μοναδική διαφορά ότι είναι διανθισμένες με μουσικές από όλη την Ελλάδα. Από τα δημοτικά τραγούδια και Βυζαντινούς ύμνους έως διασκευές στον πυρρίχιο, στο πεντοζάλι, σε Κερκυραϊκά  τραγούδια, σε νησιωτικούς ρυθμούς και σε βαλκανικά τέμπο.

 

 

 

Οι “Εκκλησιάζουσες” στήνουν έναν χορό γεμάτο κέφι και όρεξη και δίνουν στη ζωή τον χώρο και το χρώμα που της ανήκει. Η ζωή, η πολιτική, η ισότητα, το γέλιο, η χαρά, η δημοκρατία και το θέατρο… ανήκουν σε όλους. Και οι “Εκκλησιάζουσες” του Αλέξανδρου Ρήγα έρχονται αυτό το καλοκαίρι να μας θυμίσουν ποιες είναι και ποιοι είμαστε…».

Και για όσους δεν θυμούνται ή δεν ξέρουν την υπόθεση να υπενθυμίσουμε ότι στο έργο αυτό του Αριστοφάνη οι γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν τα ηνία της πόλης. Με ηγέτιδα την πολυμήχανη Πραξαγόρα καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Οι γυναίκες ντύνονται άντρες και παρεισφρέουν στην Εκκλησία του δήμου, ψηφίζοντας νόμο ώστε η εξουσία της πόλης να περάσει στα χέρια των γυναικών.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκκλησιάζουσες Αλέξανδρου Ρήγα Θέατρο Δάσους

 

 

Ο Αριστοφάνης προτείνει την ισότητα, εξαίρει τη δημοκρατία, προλαβαίνει το φεμινιστικό κίνημα κατά κάτι αιώνες, στήνει ένα σχεδόν αστυνομικό σκηνικό με παρασκηνιακές δράσεις και επιβεβαιώνει ότι το χιούμορ και η κωμωδία είναι άρρηκτα δεμένα με την ευφυΐα, με τον πολιτισμό, με την εξέλιξη, με το ίδιο το dna των αρχαίων ελληνικών πόλεων.

 

 

Μετάφραση: Πολύβιος Δημητρακόπουλος

Μουσική εμπνευσμένη από το Βυζάντιο και τη Δημοτική Παράδοση (με γνωστά δημοτικά τραγούδια από όλη την Ελλάδα).

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκκλησιάζουσες Αλέξανδρου Ρήγα Θέατρο Δάσους

 

Παίζουν: Μάριος Δερβιτσιώτης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τιμόθεος Θάνος, Γιώργος Καρατζιώτης, Γιάννης Κουκουράκης, Αστέρης  Κρικώνης, Δημήτρης Κρίτας, Γιώργος Μπανταδάκης, Μάρκος Μπούγιας, Στέφανος Οικονόμου, Δημήτρης  Παπαδάτος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Τούμπουλης, Δημήτρης Τσέλιος, Γιώργος Φλωράτος.

Στον ρόλο του «Έλληνα» ο Γιώργος Κωνσταντίνου

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκκλησιάζουσες Αλέξανδρου Ρήγα Θέατρο Δάσους

 

 

 

 

 

Θέατρο Δάσους

Διεύθυνση: Δάσος Σέιχ Σου
Τηλέφωνα: 2135200200, 2310245307

 

Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, στις 21.00

Τιμές Εισιτηρίων

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 12

ΜΕΙΩΜΕΝΑ (ΑΝΕΡΓΟΙ –  ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ) 12

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 15

ΜΕΙΩΜΕΝΑ (ΑΝΕΡΓΟΙ –  ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ) 15

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 18

 ΑΜΕΑ ΔΩΡΕΑΝ

Προπώληση Εισιτηρίων

Κεντρικά Ταμεία Βασιλικού Θεάτρου Τηλ, 2315-200.200, Εκδοτήρια Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Πλατεία Αριστοτέλους, Βιβλιοπωλείο IANOS Αριστοτέλους 7, 2310 – 277004, RAINTICKET 6946126051

και από το viva.gr