Λαχταριστές πίτες από πέντε Δημοτικές Κοινότητες, της Ενότητας Τριανδρίας και των ΚΑΠΗ, περιμένουν σήμερα όσους επισκεφτούν σήμερα τον αύλειο χώρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του πρώτου Φεστιβάλ πίτας, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη.

Το φεστιβάλ αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival και έχει στόχο να αναδείξει το ξεχωριστό αυτό έδεσμα που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

 

Φωτογραφία του χρήστη Thessaloniki Food Festival.

 

 

Από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν διαγωνισμοί στους χώρους της κάθε Δημοτικής Κοινότητας με σπιτικές πίτες φτιαγμένες με παραδοσιακό τρόπο.

Οι 6 νικητές θα αναδειχθούν από την κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από τον ή την πρόεδρο της κάθε Κοινότητας και επαγγελματίες (αρτοποιούς, ζαχαροπλάστες κ.λπ.) με εξειδίκευση στο φύλλο, τους οποίους θα επιλέξει η κάθε Δημοτική Κοινότητα. Οι νικητές θα βραβευτούν σήμερα σε ειδική εκδήλωση το απόγευμα στην αυλή του Δημαρχείου.

Στην εκδήλωση, θα μιλήσουν για την πίτα οι 3 chef ambassadors Δημήτρης Τασιούλας, Αντώνης Μουστάκης, Λάμπρος Ρώσσιος, η πρόεδρος της Ένωσης Αρτοποιών, Έλσα Κουκουμέρια, ο pastry chef Φίλιππος Μπαντής και θα παρουσιάσει η γνωστή δημοσιογράφος γαστρονομίας Ελένη Ψυχούλη, οι οποίοι θα αναδείξουν την καλύτερη πίτα από τις έξι του ημιτελικού.

 

Φωτογραφία της Αργυρώ Κουράκη.Οι κριτές επί τω έργω με επικεφαλή την Πρόεδρο της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Αργυρώ Κουράκη

 

 

Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τη χορωδία και την Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου Βαφοπουλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δείτε το event στο Facebook ΕΔΩ.

 

 

 

 

Πηγή: http://www.thestival.gr/culture/actions/item/386644-oi-pio-nostimes-pites-simera-sto-dimarxeio-thessalonikis-gia-to-1st-thessaloniki-pie-festival