Η ημέρα των πρωθυπουργών στη Θεσσαλονίκη

Η ημέρα των πρωθυπουργών στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να παραστεί στην 3η Σύνοδο Thessaloniki Summit 2018 με γενικό τίτλο «Ευρωπαϊκή προοπτική και συνδεσιμότητα, βιομηχανική ανάπτυξη και συνεργασία στα Δυτικά Βαλκάνια», που οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ.
Στόχος του ΣΒΒΕ είναι να περιγράψει την κατάσταση των επιχειρήσεων του βορειοελλαδικού τόξου και να θέσει τις προτεραιότητες των επιχειρήσεων, τόνισε ο πρόεδρος Αθανάσιος Σαββάκης κατά την παρουσίαση της διοργάνωσης, προσθέτοντας ότι το συνέδριο προσφέρει την ευκαιρία για lobbying και επαφές με επιχειρηματίες από τα Βαλκάνια.

Στις 17.45 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Σερβίας, Άνα Μπίρναμπιτς, στο Βελλίδειο και στις 18.30 θα μιλήσει στη Σύνοδο. Στο ίδιο πάνελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με θέμα την περιφερειακή συνεργασία ως μέρος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, θα είναι οι ομόλογοί του της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, της Σερβίας, και η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ρουμανίας Άνα Μπίρτσαλ.
Οι εργασίες του Thessaloniki Summit 2018 θα ξεκινήσουν στις 12:00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν στις 20:00, με το δείπνο. Αύριο, Παρασκευή, επίτιμος προσκεκλημένος θα είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.