Μέρα Υιοθεσίας αδέσποτων ζώων διοργάνωσε την Κυριακή, με αφορμή την 4η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων η Φιλοζωική Οργάνωση Θεσσαλονίκης «Νοιάζομαι» στο Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου, στην παραλία της πόλης.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα μιας πρώτης γνωριμίας και εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σκύλους που κακοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν και φιλοξενούνται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

 

Image may contain: 1 person, text

 

 

“Είναι αδέσποτα ζώα που προέρχονται από κατασχέσεις λόγω κακοποιήσεων και διατίθενται προς υιοθεσία” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Εύη Καλαϊτζίδου.

“Υπάρχει κακοποίηση ακόμη και σε δεσποζόμενα ζώα, οι πιο πολλές καταγγελίες που δεχόμαστε είναι για κακοποιήσεις μέσα στα σπίτια τους. Δεν θέλουμε ούτε να σκεφτούμε τι συμβαίνει στην ελληνική επαρχία, όπου δεν υπάρχουν φιλοζωικές οργανώσεις για να ελέγξουν” υπογράμμισε η κ. Καλαϊτζίδου, η οποία στη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε για την κακοποίηση αδέσποτου ή δεσποζόμενου ζώου και το πως αντμετωπίζεται, πως μπορεί να κινηθεί όποιος δει κακοποίηση ενός ζώου.

Ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Γεώργιος Καζάκος και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν για την άμεση αντιμετώπιση και τις πρώτες βοήθειες που μπορεί να σώσουν τη ζωή των τετράποδων φίλων από τροχαία ατυχήματα, αιφνίδια παράλυση, δηλητηριάσεις, θερμοπληξία και πνιγμό.

Ακολούθησαν επιδείξεις εκπαιδευμένων σκύλων από εκπαιδευτές και ενημέρωση για τη σωστή διατροφή των κατοικίδιων.

“Το μήνυμα μας είναι ότι δεν θέλουμε δίπλα μας ανθρώπους που κακοποιούν τα ζώα. Δεν ζητάμε να τα αγαπήσουν, ζητάμε να μην τα ενοχλούν” τόνισε η κ. Καλαϊτζίδου.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ