“Καφές παρέα με τον σκύλο μου” – Ένα ιδιαίτερο σεμινάριο αφιερωμένο στα...

“Καφές παρέα με τον σκύλο μου” – Ένα ιδιαίτερο σεμινάριο αφιερωμένο στα αγαπητά τετράποδα

«Καφές παρέα με το σκύλο μου» ήταν ο τίτλος ενός ιδιαίτερου σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Garden Bar.

Στο workshop αυτό οι περίπου 30 παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς μπορούν να βγαίνουν για καφέ με τον σκύλο τους δίχως να τους προκαλεί προβλήματα. Η πρωτότυπη αυτή θεματική στοχεύει στην ενημέρωση και περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κόσμου για τους τετράποδους (ή όσα πόδια έχουν) φίλους μας.

Οι υπεύθυνοι του μπαρ αποφάσισαν να κάνουν μια σειρά από βιωματικά σεμινάρια με σκοπό να στηρίξουν και αναδείξουν ιδιαίτερα το θέμα. Τα workshops θα γίνονται σε συνεργασία με διάφορες ΜΚΟ και στη σημερινή πρώτη συνάντηση συνεργαζόμενος φορέας ήταν «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Όπως αναφέρει ο διαφημιστής και οργανωτής της καμπάνιας, Δημήτρης Πάχτας στο makthes.gr «θέλουμε τα σεμινάρια αυτά να γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δηλαδή τουλάχιστον 2-3 φορές το μήνα».

cafe-animals.jpg

 

 

Δύο εκπαιδεύτριες από το Ery&Friends εξήγησαν στον κόσμο πώς θα πρέπει να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους ώστε να είναι ήσυχα όταν τα παίρνουν μαζί τους σε μια καφετέρια. Το σεμινάριο ήταν βιωματικό καθώς παρόντα ήταν και δύο σκυλάκια στα οποία εφάρμοζαν αυτά που έλεγαν οι εκπαιδεύτριες. Όπως ανέφεραν στο κοινό χρησιμοποιούν μόνο τη μέθοδο της θετικής εκπαίδευσης, δηλαδή αυτή της επιβράβευσης και όχι αυτή της βίας. Πιο συγκεκριμένα, είπαν πως τα σκυλιά πρέπει να είναι ήρεμα και όχι στρεσαρισμένα όταν βγαίνουν έξω. «Τα σκυλιά θέλουν να μοιράζονται τα πάντα με τον ιδιοκτήτη τους και συχνά αποποιούνται τη σκυλίσια συμπεριφορά τους. Εμείς τους το δείχνουμε ότι αυτό είναι λάθος, δεν το επιβάλλουμε» πρόσθεσαν.

 

Φιλική προς τα ζώα η Θεσσαλονίκη 

Ο Στέλιος Τσεκούρας, ο οποίος είχε την ιδέα για το συγκεκριμένο σεμινάριο είπε πως θα επαναληφθεί και σε άλλους χώρους ενώ χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη σχετικά φιλική προς τα ζώα (pet friendly). «Αρκετά μαγαζιά ξεκινούν να γίνονται pet friendly ενώ και ο δήμος δείχνει μια ευαισθητοποίηση. Ωστόσο, το βασικό είναι οι ιδιοκτήτες να είναι ευαισθητοποιημένοι ώστε να μην έχουμε για παράδειγμα τόσα αδέσποτα. Χρειάζεται παιδεία» σημείωσε.

Οι δύο εκπαιδεύτριες εξήγησαν με παραδείγματα πώς οι σκύλοι τους θα είναι ήρεμοι όταν πάνε σε μια καφετέρια δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση στον χώρο του σπιτιού. «Αυτό που χρειάζεται να γίνεται στο σπίτι είναι προσομοίωση στις συνθήκες μιας καφετέριας» είπαν. Τέλος, ανέφεραν τη φράση «ευτυχισμένος σκύλος είναι αυτός που είναι μαζί μας» προκαλώντας χαμόγελα στους παρευρισκόμενους.

 

 

 

Πηγή: https://www.makthes.gr/kafes-parea-me-ton-skylo-moy-178567