Φωτογραφία: ΑΠΕ/ΜΠΕ- Ορέστης Παναγιώτου

Την ενοχή του ανεξάρτητου -πλέον- βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. και δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Αθηναίων, αποφάσισε, την Τετάρτη, το Α΄ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών που τον καταδίκασε σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

 

 

Ο Δ. Κουκούτσης είχε αποκαλέσει τον Π. Κωνσταντίνου «εμπρηστή της Marfin» έπειτα από χυδαία φραστική και σωματική επίθεση που είχε πραγματοποιήσει εναντίον του και εναντίον της Βασιλικής Κατριβάνου αλλά και του προέδρου της Πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ τον Αύγουστο του 2012 στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Η επίθεση στον προαύλιο χώρο της Βουλής

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Δημήτρης Κουκούτσης στις 24-8-2012 στο χώρο του κοινοβουλίου που ο Πέτρος Κωνσταντίνου μαζί με τους Τζαβέντ Ασλάμ, Βασιλική Κατριβάνου και άλλα άτομα, βρέθηκαν για να επιδώσουν ψήφισμα ύστερα από πορεία διαμαρτυρίας μεταναστών για τον τρόπο αντιμετώπισής τους από την αστυνομία, επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά στους παρευρισκόμενους, απευθύνοντάς στον Π. Κωνσταντίνου μεταξύ άλλων τη φράση,  «τι θες εσύ εδώ, έξω από εδώ Πακιστανολάγνε, που σε γαμάνε οι αραπάδες». Ο Δ. Κουκούτσης δεν σταμάτησε στην λεκτική επίθεση αλλά επιχείρησε να γρονθοκοπήσει την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου, κάτι που δεν κατάφερε, καθώς παρενέβη η φρουρά της Βουλής.

 

 

Δύο μέρες αργότερα και αφού το περιστατικό αυτό δημοσιοποιήθηκε παίρνοντας έκταση στον Τύπο, ο Δ. Κουκούτσης εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο επαίρονταν  μεταξύ άλλων πως  πέταξε έξω από τη Βουλή τον «εμπρηστή της Μarfin» Πέτρο Κωνσταντίνου, αποδίδοντάς του ουσιαστικά την ποινική ευθύνη για τον εμπρησμό που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο των τριών εργαζομένων  τον Μάϊο του 2010.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες οι Παναγιώτη Γκαργκάνας, Βασιλική Κατριβάνου, Τζαβέντ Ασλάμ και ο Γιάννη Μαραβελάκης καθώς και το ίδιος ο Πέτρος Κωνσταντίνου, και τα στοιχεία ενοχής του κατηγορουμένου τόσο απο τις καταθέσεις των μαρτύρων, όσο  και από σωρεία εγγράφων και δημοσιευμάτων που προσκομίστηκαν.

Ο Δημήτρης Κουκούτσης επιχείρησε με ένα σωρό δικαιολογίες ενώπιον του δικαστηρίου   να αποποιηθεί την κατηγορία, μετακυλίοντας τις κατηγορίες σε τρίτα πρόσωπα (συνεργάτη του πολιτικού γραφείου του) και κυρίως υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν εκείνος που ξεκίνησε την αναμετάδοση της σχετικής φημολογίας, ενώ προσπάθησε να υποβαθμίσει το επεισόδιο στη Βουλή  λέγοντας απίστευτε αστειότητες όπως «έπεσαν κάτω μόλις τον είδαν να πλησιάζει και φώναζαν “μας σκοτώνει” » και να το αποδώσει σε δήθεν επεισόδια και ανθελληνικά συνθήματα των διαδηλωτών που τον έθιξαν ως Έλληνα.

Επιχείρησε δε να παραστίσει το θύμα της… συνομωσίας του πολιτικού σύμπαντος, ότι ο ίδιος και η Χρυσή Αυγή διώκονται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, με πολλές εκτός θέματος και πραγματικότητας αναφορές στην μεγάλη δίκη που διεξάγεται για την εγκληματική οργάνωση. Οι ισχυρισμοί του κατέπεσαν στο δικαστήριο, αφού κανέναν αποδεικτικό στοιχείο δεν μπόρεσε να τους στηρίξει, με αποτέλεσμα να καταδικασθεί σε φυλάκιση 15 μηνών, με αναστολή, ύστερα και από καταδικαστική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Όπως σημειώνει ο  συνήγορος πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης για την απόφαση του δικαστηρίου «αποτελεί νομική, ηθική και πολιτική δικαίωση του αντιφασιστικού κινήματος και του χώρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους οποίους ο κατηγορούμενος προσπάθησε ενσυνείδητα να σπιλώσει αναρτώντας το δελτίο τύπου του σε εκατοντάδες ιστοσελίδες και σε τεράστιο αριθμό προσώπων».

Πηγή: www.stokokkino.gr/article/1000000000063778/Katadiki-D-Koukoutsi-gia-sukofantiki-dusfimisi-enantion-tou-P-Konstantinou-to-2012 με πληροφορίες από την σελίδα Jail Golden Dawn