Καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη – Πορεία πραγματοποίησαν συμβασιούχοι & εργαζόμενοι στους δήμους

Καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη – Πορεία πραγματοποίησαν συμβασιούχοι & εργαζόμενοι στους δήμους

Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στο ζήτημα των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων τουςΗ ΠΟΕ – ΟΤΑ αντιδρά στην απόφαση και τα μέλη της υποστηρίζουν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων.Ήδη έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των γκαράζ των δήμων από τα μεσάνυχτα έως και την προσεχή Τετάρτη 21 Ιουνίου ενώ αποφασίστηκε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 22 του μηνός.


 

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, «σε κατάληψη έχουν προχωρήσει, μέχρι αυτή την ώρα, εργαζόμενοι συμβασιούχοι σε αμαξοστάσια στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά και Καλαμαριάς».

«Χωρίς τους συμβασιούχους η καθαριότητα στις πόλεις δεν μπορεί να γίνει» επισήμανε η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης. Κλεοπάτρα Χοροζίδη.

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν συμβασιούχοι και εργαζόμενοι στους δήμους της Θεσσαλονίκης.

Τα περίπου 200 άτομα από τους ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν αρχικά στο άγαλμα του Βενιζέλου και περίπου στις 11.30 ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιήσουν συνέλευση.

«Χωρίς τους συμβασιούχους η καθαριότητα στις πόλεις δεν μπορεί να γίνει» επισήμανε η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης Κλεοπάτρα Χοροζίδη.

Σύμφωνα με την ίδια, αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

 

 

Σε κατάληψη είναι μέχρι αυτή την ώρα τα αμαξοστάσια στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά και Καλαμαριάς. Δεν πραγματοποιείται κατάληψη στο αμαξοστάσιο του δήμου Θεσσαλονίκης και έως αυτή την ώρα γίνεται κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων, σύμφωνα με τον ΓΓ του δήμου Θωμά Ψαρρά.

Πηγές: https://www.dailythess.gr/katalipsis-sti-thessaloniki-apo-meli-tis-poe-ota/ και http://www.voria.gr/article/sigkentrosi-ergazomenon-stous-ota–poria-pros-to-imath