Αντιμέτωποι με ένα περίεργο περιστατικό ήρθαν σήμερα επιβάτες λεωφορείου του ΟΑΣΘ. Όπως κατήγγειλαν αναγνώστες στο thestival.gr, ο εκνευρισμός του επιβατικού κοινού ξεκίνησε, όταν οδηγός της γραμμής 81Β ξεκίνησε το δρομολόγιο με καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών.

«Ο οδηγός καθυστέρησε αδικαιολόγητα την έναρξη του δρομολογίου, το οποίο έπρεπε να ξεκινήσει στις 8:00 και ξεκίνησε στις 8:15. Ο ίδιος οδηγούσε τρώγοντας το πρωινό του», τονίζει επιβάτης του λεωφορείου στο thestival.gr. Μια επιβάτιδα αγανακτισμένη του έκανε παρατήρηση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καυγάς μεταξύ του οδηγού, αλλά και άλλων επιβατών.

Το αστικό βρισκόταν στα Διαβατά στο ύψος των Lidl, γύρω στις 9:10, όταν ο οδηγός σταμάτησε το όχημα, «τράβηξε χειρόφρενο, έσβησε τη μηχανή, βγήκε από το λεωφορείο και έφυγε», όπως αναφέρουν αχαρακτηριστικά μάρτυρες.

«Δεν φορούσε τα ρούχα εργασίας του αλλά αθλητικές φόρμες. Ο οδηγός επικαλέστηκε ως αιτία της αποχώρησής του ότι τον βρίσαμε αφήνοντας περίπου 70 επιβάτες στο λεωφορείο. Δύο από αυτούς μάλιστα ήταν ηλικιωμένοι και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν», πρόσθεσε ένας από τους επιβάτες.

Οι επιβάτες κάλεσαν τα γραφεία του ΟΑΣΘ αναφέροντας το γεγονός και κάποιοι από αυτούς ξεκίνησαν με τα πόδια μέχρι την πλησιέστερη στάση, ώστε να πάρουν κάποιο άλλο αστικό.

Μετά από λίγη ώρα ο οδηγός εμφανίστηκε και πάλι και αφού επιβιβάστηκαν, όσοι επιβάτες δεν είχαν φύγει το λεωφορείο, συνέχισε το δρομολόγιο.

 

 

ΟΑΣΘ: Θα ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος στον οδηγό που εγκατέλειψε το λεωφορείο

Ανακοίνωση με αφορμή το σημερινό περίεργο περαστικό που σημειώθηκε στο λεωφορείο της γραμμής 81Β, εξέδωσε η Διοίκηση του ΟΑΣΘ.

“Διαβεβαιώνουμε το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης ότι θα ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος στον οδηγό του λεωφορείου ώστε να καταστεί σαφές ότι παρόμοιες συμπεριφορές θα εξαλειφθούν παντελώς “, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Οργανισμός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ έλαβε γνώση για το σημερινό ατυχές περιστατικό στην γραμμή 81Β και ζητά συγγνώμη από τους επιβάτες για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε .

Διαβεβαιώνουμε το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης ότι θα ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος στον οδηγό του λεωφορείου ώστε να καταστεί σαφές ότι παρόμοιες συμπεριφορές θα εξαλειφθούν παντελώς .

Επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε σχέσεις εποικοδομητικής συνεργασίας με τους πολίτες της πόλης και παρόμοιες συμπεριφορές βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα και την κουλτούρα της νέας διοίκηση”.

 

 

 

 

Πηγή: http://www.thestival.gr/ (1, 2)