Κατατέθηκαν σήμερα οι δύο δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για την εξαγορά του 85,49% της ΕΛΒΟ που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα, προσφορές κατέθεσαν o γερμανικός εξοπλιστικός όμιλος Krauss – Maffei Wegmann και ο νοτιοαφρικανικός όμιλος Paramount.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξουν οι φάκελοι, ώστε να καταστούν γνωστά τα χρηματικά ποσά και να ανακηρυχθεί ο προσωρινός πλειοδότης. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή εκκίνησης για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές έχει οριστεί από το ελληνικό δημόσιο στα 10 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, την Παρασκευή αναβλήθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων της ΕΛΒΟ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πρόταση για μεταφορά της έδρας της εταιρείας, που προωθείται στο πλαίσιο της επιχειρούμενης πώλησης του ποσοστού του δημοσίου. Οι εργαζόμενοι ζητούν η ΕΛΒΟ να τεθεί στην ιδιοκτησία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, σαν αμυντική βιομηχανία, όπως και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των 336 υπαλλήλων που σήμερα απασχολούνται σε αυτή.

Η θέση της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2014 η διαδικασία εξεύρεσης αγοραστή για το σύνολο του ενεργητικού της εταιρείας, η οποία όμως πάγωσε καθώς ζητήθηκε η τροποποίηση του υπομνήματος προσφοράς.

 

 

 

Πηγή: www.voria.gr/article/katatethikan-simera-i-prosfores-gia-tin-agora-tis-elvo