Αποδέκτες αποδοκιμασιών έγιναν χθες το βράδυ, 14/4, στην Κατερίνη οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Κώστας Αρβανίτης.

Οι δύο άνδρες παρέστησαν σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη των λαών», η οποία έλαβε χώρα στο κτήριο του Επιμελητηρίου Κατερίνης, την ώρα που έξω από αυτό είχαν συγκεντρωθεί πολίτες διαδηλώνοντας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι συγκεντρωμένοι έβρισαν και αποδοκίμασαν τους κ.κ. Νικολαΐδη και Αρβανίτη, ενώ φώναξαν και συνθήματα περί προδοτών πολιτικών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο εισβολής στο Επιμελητήριο, ή άλλων εντάσεων.

Ακολουθούν βίντεο από το lefteria.blogspot.spot με τα συνθήματα των διαδηλωτών στην Κατερίνη:

Στη συνέχεια, ο κ. Αρβανίτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για φασίστες οι οποίοι εμφανίστηκαν στο Επιμελητήριο της Κατερίνης.

“Μια φορά φασίστες – πάντα φασίστες.

«Πολίτες» που εκτοξεύουν αντικείμενα. «Πολίτες» που προπηλακίζουν. «Πολίτες» έτοιμοι να λιντσάρουν -και συγκρατούνται μόνο από την Αστυνομία.

Δεν είναι ότι κάποιοι ντρέπονται να τους πουν με το όνομα τους. Είναι ότι δε θέλουν. Υπηρετούν τον προορισμό του «χρήσιμου ηλίθιου» και ως τέτοιοι, δεν κάνει να χαρακτηριστούν αυτό που είναι. Φασίστες.

Χτες, έξω από το Επιμελητήριο όπου θα γινόταν η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, καμιά εικοσαριά από αυτούς, ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ πρώην υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, άρχισαν να απειλούν, να βρίζουν και να πετάνε μπουκάλια, ελπίζοντας ότι θα κατορθώσουν να ματαιώσουν την εκδήλωση στην Κατερίνη, με ομιλητές τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και εμένα.

Η απάντηση μας ήταν μια φράση: «Ο φασισμός θα βλέπει μόνο ήττα από το λαό μας» και η Κόκκινη Καρφίτσα στο πέτο μου.

Την τρομοκρατία την έσπασαν οι πολίτες της Κατερίνης, όπως έπρεπε. Η εκδήλωση έγινε κανονικά και με μεγάλη επιτυχία. Όπως θα γίνουν και όλες όσες έχουμε προγραμματίσει για το μέλλον”, αναφέρει ο κ. Αρβανίτης στην ανακοίνωση του.

 

 

 

 

Πηγή: https://www.makthes.gr/katerini-apodokimastikan-ypopsifioi-eyrovoyleytes-toy-syriza-211698