Μπορεί οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ να έσπευσαν τις προηγούμενες ημέρες να έσπευσαν να διαψεύσουν ότι τα Νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, δεν περνάνε στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, αλλά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗ) συνεχίζει τον έλεγχο των ακινήτων που έχουν ενταχθεί στη σχετική λίστα.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, λοιπόν, της ΠΟΕΔΗΝ, στο Υπερταμείο έχει παραχωρηθεί και το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Είναι τα υπ’αριθμ. 7.152 και 7.153 ακίνητα από τα 10.119 συνολικά που παραχωρήθηκαν με κωδικούς αριθμούς κτηματολογίου 191013301010-0-0 και 191013301014-0-0.

Ωστόσο το Νοσοκομείο είναι κληροδότημα. Το οικόπεδο παραχωρήθηκε για την ανέγερση του νοσοκομείου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) και ως τέτοιο δεν μπορεί να εκχωρηθεί στο Υπερταμείο.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην εκχώρηση των δημοσίων νοσοκομείων στο Υπερταμείο.

Επίσης κατήγγειλαν τον κυβερνητικό εμπαιγμό αφού στη λίστα με τα ακίνητα δεν αναφέρονται οι ονομασίες τους αλλά κωδικοί, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολο να καταλάβει κανείς για το ποιο κτίριο πρόκειται.

 

 

 

 

Πηγή: http://www.in.gr/2018/09/28/greece/kai-nosokomeio-papageorgiou-sto-ypertameio/