Να αφήσει τη διπλωματία και τη διαπραγμάτευση στους διπλωμάτες και να ασχοληθεί με τις δικές του αρμοδιότητες συνέστησε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Θέμα αλλαγής ονόματος του αεροδρομίου “Μακεδονία” βάζει ο Μπουτάρης. Ο κ. Δήμαρχος να αφήσει τη διπλωματία και τη διαπραγμάτευση στους διπλωμάτες και να ασχοληθεί με τις δικές του αρμοδιότητες. πχ με την καθαριότητα και την αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη του», έγραψε στο twitter ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου που προκάλεσαν σάλο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενες ήττες. Ακόμα και τον μακεδονικό χαλβά χάσαμε».

 

 

 

Σπυράκη για Μπουτάρη: Δεν περιλαμβάνεται στα καθήκοντα του δημάρχου η άσκηση εξωτερικής πολιτικής

Με μια λιτή δήλωση αναφέρθηκε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη στα λεγόμενα του Γιάννη Μπουτάρη για το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Δεν περιλαμβάνεται στην περιγραφή των καθηκόντων του δημάρχου η άσκηση εξωτερικής πολιτικής» τόνισε λακωνικά η κ. Σπυράκη, αναφερόμενη στη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

 

Πηγές: http://www.voria.gr/article/koumoutsakos-se-mpoutari-ase-ti-diplomatia-ascholisou-me-kathariotita και http://www.thessnews.gr/article/72855/spyraki-gia-mpoutari-den-perilambanetai-sta-kathikonta-tou-dimarchou-i-askisi-exoterikis-politikis