Φωτογραφία: INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι σύμφωνα με την ευρωβουλευτή και εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη η λύση για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε σήμερα η ίδια μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Διαμαντίδη, από τις 31/12 του 2019 θα εφαρμοστεί ο κανονισμός για την απελευθέρωση των τοπικών συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει δημόσιες αστικές συγκοινωνίες για την πόλη με τη μορφή ΣΔΙΤ.

«Ξέρουμε τι σημαίνει το λεωφορείο που σταματάει στη μέση του δρόμου», τόνισε η κ. Σπυράκη, ενώ επισήμανε ότι γνωρίζει ότι οι περισσότεροι δεν πληρώνουν εισιτήριο στα λεωφορεία, κάτι που όπως είπε έχει να κάνει με τη σχέση που έχει ο πολίτης με τις δημόσιες παροχές.

Αναφερόμενη στην τροπολογία εκχώρησης υπεραστικών δρομολογίων στα ΚΤΕΛη κ. Σπυράκη έκανε λόγο για «α λα καρτ εκχώρηση σε ιδιώτες», κάνοντας λόγο για ζήτημα διαφάνειας.

 

«Καμία διαχείριση στο τραπεζικό πρόβλημα»

Σχολιάζοντας το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις τράπεζες, η κ. Σπυράκη είπε πως σημασία έχει η αποτελεσματικότητα της διαχείρισης του προβλήματος και όπως τόνισε αυτή η διαχείριση δεν έγινε από πλευράς κυβέρνησης.

«Οι τράπεζες σε σχέση με το 2014 έχουν απωλέσει το 96% της αξίας της κεφαλαιοποίησης τους», είπε η κ. Σπυράκη, λέγοντας ότι η ΝΔ στην παρούσα φάση δεν θα ανοίξει συζήτηση «για τα όσα δείχνει το ταμπλό του χρηματιστηρίου».

Κάνοντας αναφορά στα ενεργειακά, επισήμανε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος στη χώρα, λέγοντας πως η κυβέρνηση «έχει αναλωθεί σε μια κουβέντα μιζέριας και αναδιανομής της φτώχειας», για την οποία όπως είπε φέρει ευθύνη.

Μάλιστα ανέφερε ότι το κόστος της ενέργειας δεν μειωνεται με εξαγορά  εταιρειών στο εξωτερικό, αποκαλύπτοντας την εξαγορά εταιρείας από τη ΔΕΗ στην ΠΓΔΜ, η οποία ήταν ιδιοκτησίας συνεργάτη του πρωθυπουργού της γείτονος Ζόραν Ζάεφ.

Τέλος, μιλώντας για το προσφυγικό, επισήμανε ότι πρόσφατα έκανε ερώτηση προς την Κομισιόν για το θέμα ώστε νε ξεκαθαριστεί τι χρήματα και τι προσωπικό έχουν δοθεί στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προβλήματος τονίζοντας ότι σε κανέναν χώρο υποδοχής δεν έχει γίνει κανένας διαχωρισμός προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.

 

 

 

Πηγή: http://www.thessnews.gr/article/105607/m-spyraki-sto-radio-thessaloniki-xeroume-oti-oi-perissoteroi-den-plironoun-eisitirio-sta-leoforeia-tou-oasth