Ξεχωριστές παρουσίες εμπνευσμένες από ηρωίδες του κινηματογράφου και γνωστές ηθοποιούς ανέβηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πασαρέλα που στήθηκε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και παρουσίασαν δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά.

 

 

 

 

 

Μία διαφορετική Marilyn Monroe ανέβηκε στην πασαρέλα, λίγο πριν τα πουλιά του Χίτσκοκ να κάνουν την εμφάνιση τους στις Ομπρέλες του Ζογολόπουλου. Καθώς η υποβλητική ατμόσφαιρα του Blue Velvet ζωντάνεψε πάνω στη ξύλινη εξέδρα, η lady Lyndon ετοιμάστηκε να πέσει στη παγίδα του τυχοδιώκτη Barry, ενώ κάπου μέσα στο πλήθος διακρίνονται, ο μάγειρας, ο κλέφτης, η γυναίκα του και, φυσικά ο εραστής της. Αυτά είναι μόνο πέντε από τα πενήντα πέντε ενδύματα που εμπνεύστηκαν οι φετινοί δημιουργοί της «νέα παραλία_νέα πασαρέλα 3. Μόνο ανακύκλωση», με θέμα τον κινηματογράφο.

 

 

 

 

«Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» διοργανώσαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πασαρέλα με θέμα τον κινηματογράφο. Οι πενήντα πέντε δημιουργίες με ανακυκλώσιμα υλικά, φτιάχτηκαν από πλαστικές σακούλες, ποπ κορν, μπομπίνες, φτερά, τσουβάλια κάθε είδους, χαρτιά περιτυλίγματος και συσκευασίας, σίτες, κελύφη οστράκων, ιστιοπλοϊκά πανιά, φλοιούς από κορμούς δέντρων, διαφημιστικά έντυπα, εφημερίδες, μπαλόνια, καλαμάκια, σχοινιά, κώνους πλεκτικής μηχανής, καλώδια και λάμπες.

 

 

 

Μια διαφορετική πασαρέλα στη Θεσσαλονίκη: Μοντέλα ντύθηκαν με ανακυκλώσιμα υλικά

 

 

 

 

 

 

 

Στην πασαρρέλα συμμετείχαν με δημιουργίες τους οι: Νίκος Γκλαβίνας, Νικολέτα Τσικώτη, Ιλεάνα Καμπαδάκη / Dressmeup, Αλεξάνδρα Σολτάτου, Άννα Μηλώση, Μαρία Γκόλια, Βασιλική Μικρού, Βασιλική Μικρού & ‘Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης’, Αναστασία Βελισσαροπούλου, Στέλλα Παρασχά, Ράνια Αφεντούλη, Μπερνάρ Κουόμο, Σοφία Μπομπορίδου, Τεχνηέσσα, Χαρά Γεωργάκη, Δήμητρα Χρουσαλά, η ομάδα των Έλλη Καρυάτη, Εύη Κωνσταντάρα, Δανάη Μαυρίδου, Ανθή Γιαννοπούλου, η ομάδα των Μαρία Κεχρινιώτη, Ρένα Στολίδου, Κατερίνα Λεπτίδου, Δημήτρης Ψυχογιός & Βέρα Εμμανουηλίδου, η ομάδα των Μαρία Γεωργίου & Πολυξένη Παυλίδου, Ευδοκία Ηλιοπούλου, Κατερίνα Σταύρου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, η ομάδα των Αναστασία Παπαδοπούλου, Βανέσα Τσακαλίδου & Ελευθερία Δισλή και η ομάδα των Δέσποινα Σουροβίκη, Ελένη Σατραζάνη, Ειρήνη Θεοχαροπούλου & Ειρήνη Σαμαρά.

Την εκδήλωση που ξεκίνησε πριν από λίγο παρουσίασε ο Κωστής Ζαφειράκης, ενώ ο συνθέτης-sound designer Αδάμ Σιάγας την επιμελήθηκε μουσικά.

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.thestival.gr/culture/actions/item/333530-mia-ksexoristi-pasarela-stin-paralia-tis-thessalonikis-otan-oi-star-tou-kinimatografoy-ntynontai-me-anakyklosima-ylika-foto-video