Με θέμα την προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα γιορτάζει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, όπως κάθε πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη, την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο Παρατηρητήριο Πουλιών της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με την υποστήριξη του δήμου Πύδνας-Κολινδρού, της Τοπικής Κοινότητας Νέας Αγαθούπολης και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου. Θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει ως τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ θα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών, ξεναγήσεις στον υγρότοπο και περιβαλλοντικά παιχνίδια για τα παιδιά.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για γιορτή για τα πουλιά Νέα Αγαθούπολη Πιερίας 1 Οκτωβρίου 2017

 

Αποτέλεσμα εικόνας για γιορτή για τα πουλιά Νέα Αγαθούπολη Πιερίας 1 Οκτωβρίου 2017

 

Σκοπός είναι να διαδοθεί το μήνυμα της ανάγκης για προστασία των περιοχών που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, αλλά και των περιοχών όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση στη διάρκεια του μακρινού τους ταξιδιού. Μάλιστα, το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού βρίσκεται κάτω από έναν από τους βασικούς μεταναστευτικούς διαδρόμους της Ευρώπης.

 

Υγρότοπος Νέας Αγαθούπολης Φωτό: Έφη ΚλαπάνηΥγρότοπος Νέας Αγαθούπολης. Φωτογραφία:  Έφη Κλαπάνη

 

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών, γνωστή ως Eurobirdwatch, έχει καθιερωθεί σε διεθνές επίπεδο, καθώς εδώ και 23 χρόνια διοργανώνονται ανάλογες εκδηλώσεις σε περισσότερες από σαράντα χώρες, με πρωτοβουλία της οργάνωσης για την προστασία των πουλιών Birdlife International. Στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε περισσότερες από σαράντα περιοχές, με το συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

 

 

Παρατηρ Νέας Αγαθούπολης_girls birdwaching

 

ξενάγηση Νέα Αγαθούπολ

 

 

 

Οδηγίες πρόσβασης

Η Νέα Αγαθούπολη απέχει περίπου 50 χλμ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης και 25 χλμ. από την Κατερίνη και ανήκει στα διοικητικά όρια του νομού Πιερίας. Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στρίψτε στον κόμβο της Μεθώνης και ακολουθήστε τις πινακίδες προς το Παρατηρητήριο Πουλιών.

Οδηγίες πρόσβασης μέσω των χαρτών Google εδώ.

 

 

 

Πηγές: axiosdelta.gr/2017/09/18/γιορτή-πουλιών-2017/ και makthes.gr/μια-γιορτή-για-τα-πουλιά-στη-νέα-αγαθού/