Μια ξεχωριστή διήμερη έκθεση με τα αγαπημένα παιχνίδια μικρών και μεγάλων, τα Playmobil, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, από τις 18 μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου, οι λάτρεις των εικονικών Playmobil θα έχουν την ευκαιρία να «διεισδύσουν» στον μαγικό κόσμο του παιχνιδιού, στα πλαίσια της γιορτής “The Playmobil Fair” που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο αμερικάνικο σχολείο «Pinewood» στη Θεσσαλονίκη.

 

Image may contain: text

 

 

 

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τους 12 άθλους του Ηρακλή, μακεδονικές φάλαγγες και ρωμαϊκές λεγεώνες, ένα διάσημο ακροβατικό τσίρκο, μια χριστουγεννιάτικη αγορά, ένα πάρτι σκελετών και φαντασμάτων, όλα διοράματα κατασκευασμένα αποκλειστικά με playmobil.

Πρόκειται για μια διήμερη γιορτή, αφιερωμένη σε μικρά και μεγάλα παιδιά, η οποία διοργανώνεται από την ομάδα «GreCoBil Team», που την περασμένη άνοιξη είχε πραγματοποιήσει μια ανάλογη γιορτή στο δήμο Χαλκηδόνας.

Σύμφωνα με τον συλλέκτη Playmobil, Ντένη Βαγγόπουλο, θα στηθούν συνολικά 15 διοράματα και θα χρειαστούν περισσότερες από 3.000 φιγούρες. «Θα υπάρχουν θέματα σε σχέση με την αρχαιότητα αλλά και από τη σύγχρονη ιστορία. Για πρώτη φορά θα έχουμε μια δεύτερη αίθουσα εκεί όπου μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού θέλουμε να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά στα διοράματα που κάνουμε οι μεγαλύτεροι».

 

Image may contain: one or more people

 

 

Ο κ. Βαγγόπουλος πρόσθεσε πως όλοι οι συλλέκτες δουλεύουν για αρκετούς μήνες πάνω στη θεματολογία τους, προτού την παρουσιάσουν στο κοινό, και δεν χρησιμοποιούν κανένα άλλο υλικό για τις μακέτες πέρα από τα Playmobil.

 

p

 

No automatic alt text available.

 

Image may contain: one or more people

 

Image may contain: one or more people

 

Image may contain: 1 person, standing

 

 

Η έκθεση διοραμάτων θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου που βρίσκεται στην περιοχή της Θέρμης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

 

 

 

Πηγή: www.tovima.gr/culture/article/?aid=915319

  • Thomas

    Η μεγαλύτερη φόλα του αιώνα. Έκθεση και καλά που δεν μπορουν τα παιδιά να ακουμπήσουν τίποτα. Κόσμο ήθελαν να τραβήξουν για να πουλήσουν λαχνούς, να κάνουν εράνους και να γράψουν κόσμο στο διαφημιζόμενο γυμναστήριο.