Με νέα σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ επανήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία που έκλεισε το 7ο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε στα δύο κύρια θέματα με τα οποία έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και την υπόθεση πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Για το πρώτο κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική εξαπάτηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη πήγαμε στο οι πλειστηριασμοί είναι ευλογία», ενώ χαρακτήρισε αδιανόητο να μην προχωρούν πρώτα οι πλειστηριασμοί αυτών που δεν έχουν οικονομικά προβλήματα και να απειλούνται οι πρώτες κατοικίες πολιτών που έχουν σοβαρές οικονομικές ανάγκες.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα διπλό σκάνδαλο. Το πρώτο όπως είπε είναι ότι υπάρχει μεσάζων σε μια διακρατική συμφωνία, ο οποίος μάλιστα τη χάλασε και στέρησε από τη χώρα 66 εκ. ευρώ.

 

 

Το δεύτερο σκάνδαλο σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη είναι η προσπάθεια συγκάλυψης του πρώτο σκανδάλου από τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο στη Βουλή, με τον ίδιο να δεσμεύεται περί ενδελεχούς έρευνας της υπόθεσης  όταν η ΝΔ γίνει η πλειοψηφούσα παράταξη στη νέα Βουλή.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας τους που αφορούσε την θεματική του προσυνεδρίου και τον Νέο Πατριωτισμό κινήθηκε γύρω από τρεις άξονες, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ενοποίηση, την εθνική άμυνα και τον πολιτισμό.

Όσον αφορά τον πρώτο άξονα εξήρε το έργο των «γαλάζιων» πρωθυπουργών προς την ευρωπαϊκή πολιτικής της χώρας, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη έως τον Κώστα Καραμανλή.

Χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ενοποίηση και ολοκλήρωση ξεπερνώντας πρώτα τις εσωτερικές της αδυναμίες, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί ενεργειακός κόμβος εξαιτίας της γεωστρατηγικής της θέσης. Ακόμα τόνισε την αναγκαιότητα να παραμείνει ισχυρή περιφερειακή δύναμη στα Βαλκάνια η Ελλάδα, τίτλο που κινδυνεύει να χάσει λόγω της οικονομικής κρίσης.

Μιλώντας για την άμυνα, αφού χαιρέτισε την επερχόμενη επίσκεψη Ερντογάν, σημείωσε ότι πρέπει να γίνει μια αναπροσαρμογή για μικρότερες και καλύτερες ένοπλες δυνάμεις, περισσότερο εξελιγμένες όσον αφορά τα νέα δεδομένα, ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα αναβάθμισης της στρατιωτικής θητείας όσον αφορά τις δεξιότητες των στρατεύσιμων.

Ακόμα δεσμεύθηκε ότι θα δείξει μεγάλο βάρος στο ζήτημα των αναδρομικών των στρατιωτικών.

Τέλος μιλώντας για τον πολιτισμό, έκανε λόγο για έναν αναξιοποίητο θησαυρό, με μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν μαζί με τον τουρισμό. Όπως είπε πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση του brandname της χώρας, «της καλής Ελλάδας, όχι αυτής που έχουμε σήμερα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας στο κλείσιμο της ομιλίας του τα στελέχη κα τους φίλους της ΝΔ να ανεβάσουν τον πήχη ψηλά, επισημαίνοντας ότι «δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα, δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση».

 

 

 

 

Πηγή: http://www.thessnews.gr/article/62352/mitsotakis-apo-thessaloniki-den-mas-axizei-ayti-i-kybernisi-