Ο τίτλος της έκθεσης ερμηνεύεται τόσο κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά καθώς αυτός αναφέρεται στην αγγλική φράση “Elephant in the Room” (Ελέφαντας στο Δωμάτιο) που χρησιμοποιείται όταν αποφεύγεται η συζήτηση ενός θέματος που βρίσκεται ενώπιον μας. Για την Ξαφοπούλου, το θέμα είναι η ίδια η ζωγραφική.

 

 

 

Μέσα από τη δουλειά αυτή, και μέσα από τα στοιχεία της επιφάνειας και της μεταμόρφωσης που φέρει το σύννεφο, η Αλεξία Ξαφοπούλου μελετά το ρόλο της ζωγραφικής και αποτελεί ένα σχόλιο και μια υπενθύμιση πάνω στο ίδιο το μέσο και στα υλικά του, όπως το χρώμα, το ύφασμα και η κλωστή ανάμεσα σε άλλα.

 

 

No automatic alt text available.C.I.T.R 115, ακρυλικό σε καμβά, 90 x 90 εκ., 2017

 

Image may contain: text

 

 

* Η έκθεση Cloud in the Room συμμετέχει στη Νύχτα Τέχνης 2017, τον εικαστικό περίπατο που διοργανώνεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη σε συνεργασία με το 52ο Φεστιβάλ Δημητρίων και την 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

 

cozy vibe culture nitra gallery

 

 

Bio: H εικαστικός  Αλεξία Ξαφοπούλου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές Μaster of Fine Arts  στο Central Saint Martin’s College of Art & Design στο Λονδίνο. Έχει πραγματοποιήσει 5 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 40 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει αποσπάσει, βραβεία, επαίνους και αναθέσεις παραγωγής έργων από  δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως το Μουσείο Φρυσίρα-Αθήνα, η Biennale του  Πεκίνου κ.α. Από τον Απρίλιο του 2015 έχει αναλάβει τη διεύθυνση της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Nitra Gallery – Θεσσαλονίκη
Φιλίππου 51, Ρωμαϊκή αγορά, Θεσσαλονίκη

Ώρες λειτουργίας:
Τετάρτη-Σάββατο 11.00-15.00
Πέμπτη-Παρασκευή 11.00-15.00 & 17.00-20.00