Για παραβίαση των όρων της άδειας παραχώρησης από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο δήμος Θεσσαλονίκης, σχετικά με την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στον Κήπο των Εποχών της Νέας Παραλίας.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, «ο δήμος παραχώρησε το συγκεκριμένο χώρο στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που προβλέπονται για την πραγματοποίηση πολιτιστικών, αθλητικών και πολιτικών εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνουν φορείς και οργανώσεις».

«Η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων συνιστά παραβίαση των όρων της άδειας παραχώρησης, γι’ αυτό και η Διοίκηση του Δήμου έχει ήδη αποστείλει κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες», καταλήγει.

Σημειώνεται ότι τα τραπεζοκαθίσματα τοποθετήθηκαν από τους διοργανωτές του διήμερου φεστιβάλ «Σπούτνικ», προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις από ομάδες πολιτών.

Το θέμα δημοσιοποίησε μέσω facebook ο αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας Πρόδρομος Νικηφορίδης, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη για το θέμα.

 

 

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νικηφορίδης έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία από την εκδήλωση το βράδυ της Παρασκευής στον «Κήπο των Εποχών» στη Νέα Παραλία, όπου απεικονίζονται δεκάδες τραπέζια και καρέκλες στον χώρο.

«Νέα Παραλία σήμερα, το Μπουτάρειο όραμα παίρνει σάρκα πλαστικιά», αναφέρει με δηκτικό ύφος ο αρχιτέκτονας.

 

 

 

 

Πηγή: http://www.voria.gr/article/apantisi-d-thessalonikis-gia-ta-trapezokathismata-sti-n-paralia