Η Θεσσαλονίκη και οι φαν του Star Wars ετοιμάζονται να γιορτάσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την αγαπημένη τους, θρυλική εποποιία, λίγο πριν την έξοδο τις αίθουσες, του “Επεισοδίου 8: Οι Τελευταίοι Jedi”.

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στήνεται ένα μοναδικό σκηνικό στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, όπου φαν, αλλά και λιγότερο… φαν, που ανακάλυψαν και συνεχίζουν να ανακαλύπτουν τη μαγεία του Star Wars, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα και πιο “ζωντανά” θα λέγαμε, με events και εκπλήξεις, τη μαγεία αυτού του διαχρονικού, παγκόσμιου φαινομένου.

 

 

 

Η πρωτοβουλία αυτής της διοργάνωσης, ανήκει στην ομάδα των Mangatellers που η αγάπη τους , αλλά και οι επιρροές τους -όπως και για τόσους άλλωστε- από το δημιούργημα του George Lucas, τους έκανε να προχωρήσουν στη δημιουργία του Force Con Star Wars Fan Convention, με ανέλπιστη επιτυχία. Ο Καρυοφύλλης Χρήστος Χατζόπουλος, ένας εκ των δύο συγγραφέων και παραγωγών της ομάδας των Mangatellers, και διοργανωτής του Force Con, μιλά στο mysalonica, για το…Ξύπνημα της Δύναμης στη Θεσσαλονίκη!

 

 

 

 

 

Χάρη σ’ εσένα και τους Mangatellers, είχαμε για πρώτη φορά στη χώρα μας τη δυνατότητα να ζήσουμε ένα Star Wars Celebration κάτι που γίνεται εδώ και…40 χρόνια ανά τον κόσμο. Τι σας ώθησε να τολμήσετε αυτό το βήμα;

Μακάρι το ForceCon: Star Wars Fan Convention να έφτανε έστω και λίγο σαν εκδήλωση τον τεράστιο θεσμό όπως το Star Wars Celebration, που όπως είπες γίνεται εδώ και 40 χρόνια στον υπόλοιπο κόσμο.
Αυτό που μας ώθησε δεν ήταν κάτι άλλο πέρα από την αγάπη των Mangatellers για την εποποιία του Star Wars και η απουσία ενός αποκλειστικά οργανωμένου Star Wars event στην Ελλάδα. Η δίψα μας να ζήσουμε έστω και λίγο τον συναρπαστικό κόσμο του Star Wars ήταν η εναρκτήρια δύναμη να στήσουμε ως fans αυτή την εκδήλωση σε συνεργασία με χορηγούς που εμπιστεύονται την δουλειά μας.

 

 

Περιμένατε την τεράστια απήχηση που είχε το περσινό πρώτο Force Con;

Ομολογουμένως όχι, προσωπικά δεν περίμενα τέτοια απήχηση. Ήξερα ότι η Star Wars σκηνή στην Ελλάδα και κυρίως στην Θεσσαλονίκη είναι πολύ δυνατή, αλλά η έκπληξη μου βρίσκεται στην προσέλευση κόσμου που δεν ήξερε και ήθελε να μάθει για το Star Wars. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την επιτυχία του Star Wars Episode VII: The Force Awakens, εκτόξευσε την δημοσιότητα του Star Wars σε άτομα που δεν είχαν επαφή με αυτό το σύμπαν. Αποτέλεσμα ήταν το περσινό ForceCon να παντρέψει στοιχεία και από τα δύο κομμάτια του κοινού (fans & μη) και να μας δώσει την ευκαιρία να το μεγαλώσουμε φέτος στο ForceCon II: Star Wars Fan Convention.

Για την ώρα το Force Con ορίζεται ως Fan Convention χωρίς την “επισημοποίηση” από Lucasfilm και Disney. Εχετε προχωρήσει ή σκοπεύετε να έρθετε σε επαφή μαζί τους ώστε αυτή η διοργάνωση να πάρει “επίσημη” θέση ανάμεσα στις αντίστοιχες του εξωτερικού;

Όπως το λέει και ο τίτλος το ForceCon: Star Wars Fan Convention είναι μία εκδήλωση που γίνεται από Star Wars Fans για Star Wars Fans, είτε είναι μυημένοι είτε όχι. Το ForceCon αποτελεί μία ανεξάρτητη προσπάθεια από τους Mangatellers να συγκεντρώσουμε τους Fans και να γιορτάσουμε τον κόσμο του Star Wars με δραστηριότητες και shows που στηρίζονται κυρίως στο fandom του Star Wars Saga. Πιστεύω ότι αν η Lucasfilm ή η Disney ή αντιπρόσωποι αυτών των εταιριών στην Ελλάδα ήθελαν να κάνουν μία επίσημη Star Wars εκδήλωση στην χώρα μας, θα την έστηναν τα αντίστοιχα τμήματα των εταιριών τους με τεράστια επιτυχία. Επομένως την επισημοποίηση ενός Fan Convention είναι κάτι που προσωπικά δεν βλέπω να γίνεται στην παρούσα κατάσταση. Αλλά από την στιγμή που υπάρχει αυτή η έντονη δίψα και ανάγκη εξωτερίκευση της αγάπης προς το Star Wars, καλούμαστε ως Mangatellers και σαν Star Wars Fans με μία εμπειρία στον τομέα των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, να πάρουμε το ρίσκο και να καλύψουμε αυτήν την ανάγκη κάνοντας κάλεσμα σε όλους τους φίλους του Star Wars.

 

 

 

 

Στις 9 και 10 Δεκεμβρίου θα είμαστε κι εμείς εκεί, και δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε σε διοργανωτές και φαν, Είθε Η Δύναμη Να Είναι Μαζί Μας και αυτή τη χρονιά!

 

 

Φωτογραφία του χρήστη ForceCon - Ελληνικό Ανεξάρτητο Star Wars Fan Convention.

 

 

 

Συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” ΔΕΘ Helexpo στην Θεσσαλονίκη

Σαββατοκύριακο 9-10 Δεκεμβρίου 2017