Έχει περάσει μόλις ένας μήνας που σε συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης πάρθηκε η απόφαση για τον καθαρισμό των δρόμων από τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Τότε, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, στόχος ήταν να μπει μια τάξη στους δρόμους που έχουν κατακλυστεί από διαφημιστικές πινακίδες, θέτοντας σε κίνδυνο τους διερχόμενους οδηγούς. Μάλιστα μάθαμε ότι κοινά συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την αποξήλωση διαφημιστικών αεροπανό συστάθηκαν, ότι θα συνδράμει και η Τροχαία ενώ οικονομικά θα στηρίξει την προσπάθεια και ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής. Έτσι ξεκίνησαν για να επιβάλουν και πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και ευπρεπισμού των εισόδων της πόλης ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 2017 στο ανατολικό τμήμα της Περιφερειακής και (υποτίθεται ότι) θα συνεχιζόταν και στη Μουδανίων και στο δρόμο προς το αεροδρόμιο και στη Λαγκαδά, στο ύψος της αερογέφυρας της Σταυρούπολης.

 

Η παρέμβαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης είχε μάλιστα τη συνδρομή υπαλλήλων του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εθελοντικά και με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και προέδρου του Οργανισμού, Βούλας Πατουλίδου καθάρισαν τους προαναφερθέντες δρόμους.

«Ξεκινήσαμε την απομάκρυνση των διαφημιστικών πινακίδων με τη στήριξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία βάζει τα πρόστιμα στους διαφημιστές. Στόχος μας είναι να μπει μια τάξη στους δρόμους που έχουν κατακλυστεί από παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που ρυπαίνουν το περιβάλλον και θέτουν σε κίνδυνο τους διερχόμενους οδηγούς. Δεν ακολουθούμε τιμωρητική πολιτική αλλά πολιτική συμμόρφωσης για τον ευπρεπισμό της πόλης. Η επιχείρηση θα γίνεται με συνεργεία που μισθώνει η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, τα οποία θα ρίξουν το βάρος στην περιφερειακή οδό, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και στην οδό Λαγκαδά, στο ύψος της αερογέφυρας της Σταυρούπολης. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει τίποτα άσχημο και βρώμικο και γι’ αυτό θα επιβλέπουμε την όλη επιχείρηση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης που εθελοντικά, συμβάλλουν στην επιχείρηση ευπρεπισμού του τόπου μας!», ανέφερε σε σχετική ανάρτηση της στο Facebook η κ. Πατουλίδου.

 

 

 

Καθώς πλησίαζε η ΔΕΘ η πόλη συμμορφώθηκε στις παρυφές της όμως δεν κράτησε για πολύ. Τα μπουζούκια που ανοίγουν για τη νέα σεζόν, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ήρθαν να στολίσουν την πόλη ανατολικά και δυτικά. Στην είσοδο της Χαλκιδικής, στο δρόμο του αεροδρομίου, στην Εθνικής Αντιστάσεως αλλά και στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης στη Β. Όλγας. Και έσκασε μύτη και ο λαοαγάπητος καλλιτέχνης των μεγάλων επιτυχιών να γεμίσει δεκάδες κολώνες με την αντιαισθητική διαφήμιση της νέας του παράστασης που έρχεται στην πόλη.

 

 

 

 

Ελπίζουμε η αντιμετώπιση που εξήγγειλε η αντιπεριφερειάρχης να ισχύσει και για τον κ. Σεφερλή και το βαρύγδουπο όνομα του να μην εμποδίσει την επιβολή του νόμου που τόσο ηχηρά αναγγέλθηκε! Θα θέλαμε να μάθουμε τα πρόστιμα που θα επιβληθούν.

 

 

 

Πηγές: http://parallaximag.gr/thessaloniki/markos-tha-meinei-atimoritos και www.voria.gr/article/archise-i-epichirisi-gia-tis-paranomes-pinakides-stin-periferiaki