Η Δ.Α.Σ. χαιρετίζει αγωνιστικά όλους όσους συμμετείχαν στην διήμερη αποχή στις 3-4 Δεκέμβρη και σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Χαρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους που αψήφησαν τις απειλές και τους εκβιασμούς του μηχανισμού της διοίκησης Μπουτάρη και μπήκαν μπροστά, βοηθώντας στην οργάνωση της κινητοποίησης.

Με την κινητοποίηση δόθηκε απάντηση στον εμπαιγμό και την αντεργατική πολιτική της διοίκησης. Δόθηκε απάντηση και σε αυτούς που έλεγαν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Καταφέραμε να αναδείξουμε και να κάνουμε γνωστά στον λαό της Θεσ/νίκης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι υπηρεσίες του δήμου.

Κάποιες επισημάνσεις:

– Από καλύτερη θέση θα παλεύαμε για τη λύση των προβλημάτων αν είχε υιοθετηθεί πιο νωρίς η πρόταση της Δ.Α.Σ. για κινητοποιήσεις από την πλειοψηφία του ΣΕΔΘ. Θυμίζουμε ότι από τα τέλη Αυγούστου καταθέσαμε πολλές φορές πρόταση για κινητοποιήσεις με την πλειοψηφία του σωματείου («Δύναμη Ενότητας»-ΑΔΗΚ-ΔΑΚΕ) να την αρνείται.

– Η πλειοψηφία του σωματείου έδειξε για ακόμη μία φορά ότι βάζει όρια στις κινητοποιήσεις. Δεν συμμετείχαν όλοι τους στην οργάνωση της αποχής και στην κινητοποίηση, αρνήθηκαν την πρόταση μας για περιφρούρηση κ.α.

– Αποδείχθηκε ότι στα εργοτάξια που οι εργαζόμενοι ενωμένοι αψήφησαν τις απειλές και τους εκβιασμούς η κινητοποίηση είχε μεγάλη συμμετοχή.

– Χρειάζεται να απομονωθούν τα τσιράκια της διοίκησης Μπουτάρη από τους εργαζόμενους. Οι πρόθυμοι να εκτελέσουν κάθε αποστολή για να εξασφαλίσουν τα προνόμια που έχουν. Ορισμένοι από αυτούς είναι εκλεγμένοι στο δ.σ. του ΣΕΔΘ και σε άλλα σωματεία. Άλλοι έχουν τα μούτρα και ζητούν την ψήφο των συναδέλφων ως υποψήφιοι σε διάφορες εκλογικές διαδικασίες.

Η διοίκηση θορυβημένη από τη δημοσιότητα που πήρε η κατάσταση στον δήμο Θεσ/νίκης υπόσχεται για ακόμη μία φορά ότι δρομολογούνται αποφάσεις για να δοθούν λύσεις σε κάποια οξυμμένα προβλήματα (Μέσα Ατομικής Προστασίας και πληρωμή κάποιων νυχτερινών-εξαιρέσιμων). Επειδή από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει και δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στη διοίκηση Μπουτάρη, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με αποχή από εργασία τις Κυριακές στην υπηρεσία καθαριότητας και  συγκέντρωση τη Δευτέρα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αυτά που λένε και υπόσχονται ότι θα κάνουν στελέχη της διοίκησης, στα ραδιόφωνα και άλλα ΜΜΕ, και ο δήμαρχος, στην συνάντηση που είχε μόνο με τον πρόεδρο του σωματείου, να δεσμευτούν δημόσια ότι θα τα πράξουν.

– Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

– Να πληρώσει άμεσα η διοίκηση ότι οφείλει στους εργαζόμενους.

– Επανακαθορισμός προγραμμάτων εργασίας (βάρδιες-Σάββατα-Κυριακές και αργίες) στην υπηρεσία καθαριότητας και σωστή διαχείριση προσωπικού.

– Προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών, μέσων, εργαλείων και ανταλλακτικών που χρειάζονται για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες

Συνεχίζουμε με αποχή από εργασία τις Κυριακές στην υπηρεσία καθαριότητας.
Συγκέντρωση τη Δευτέρα  10/12 στο δημοτικό συμβούλιο 5μμ
».

 

 

 

 

Πηγή: https://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/das-ergazomenon-d-thes-nikis-apochi-apo-ergasia-tis-kyriakes-stin-ypiresia-kathariotitas/